4 razloga zbog kojih je koša revolucionarni Bitcoin novčanik | Bosnian.Lamareschale.org

4 razloga zbog kojih je koša revolucionarni Bitcoin novčanik

4 razloga zbog kojih je koša revolucionarni Bitcoin novčanik

Konkurencija je sve žestoke na Bitcoinwallet bojnom polju, sa uspješnim kandidatima sada dolaze sa svih strana spektra - pogotovo jer Apple zeleno svjetlo za Bitcoin novčanike na iOS-u. Sada kada imamo dosta opcija za čuvanje Bitcoin na gotovo bilo kojem uređaju, logičan sljedeći korak je saznati koji su to najbolji.

load...

I ranije pregledao Košnice Bitcoin walletand dao vrlo pozitivnu ocjenu. Međutim, da je pregled bio samo za Android aplikaciju i nekoliko updateshave dogodio od tada u Hive zemljišta - pre svega oslobađanje web novčanik koji radi na HTML5 i kompatibilan je sa svim modernim web preglednicima, pa čak i mobilnim uređajima.

Ovaj komad će navesti četiri različite funkcije koje omogućavaju Hive potencijalno revolucionarni Bitcoin novčanik. Doduše, dva od ovih funkcija se samo djelomično fleshed van, posljednji je samo prijedlog, a ne sve funkcije su trenutno dostupni na svim uređajima. Ali zajedno, ukupnost funkcionalnosti Hive predstavlja značajan skok naprijed u onome što Bitcoin novčanike su sposobni.

load...

1. Inovativni Security Solutions

Košnice web applicationsports moderniji HTML5 sučelje i HD novčanik. U ovom slučaju, HD ne stoji za "high definition", već "hijerarhijske deterministički" - tehnički termin koji se odnosi na sposobnost novčanik je da se obnovi sa samo 12-riječ lozinku.

U suštini, to znači da je novčanik nikada ne treba da se kopije, jer korisnik treba zapamtiti ili zapisati određene kombinacija riječi samo. Sa tog jednog 12-riječ lozinku, njihov Košnica web novčanik se može pristupiti s bilo kojeg računala ili HTML5 omogućen uređaj s internetom.

Ova vrsta sigurnosti znači da korisnik ima potpunu kontrolu svojih Bitcoin. Privatni ključevi se ne čuvaju na centralizovanu serveru, i nema potrebe da veruje Gmail ili Dropbox sa datoteku backup. Novčanik je vječno na blockchain, i uvijek dostupan sa HD lozinku.

load...

Ovo je relativno novi dodatak Bitcoin protokol - nazvan BIP32 - i samo je realizovan uz nekoliko novčanik klijente, kao što su Electrum. Ali funkcija je vrlo dobrodošao dodatak košnicu i da će poslužiti da se pojednostavi sigurnost za povremene korisnike Bitcoin.

2. Višestruki kriptovaluta Podrška

Košnice web aplikacija je pokrenuo jedinstvenu mogućnost za Bitcoin novčanik - podrška za različite cryptocurrencies, sve pohranjene u istom novčaniku. Trenutno postoji samo podrška za Bitcoin i Litecoin, ali programeri su u potrazi za dodati onoliko cryptocurrencies moguće. Oni mogu čak stvoriti samostalnu APIthat se povezati s gotovo bilo blockchain i upite ga kao bazu podataka.

Ne samo da su programeri žele uključiti i druge popularne altcoinssuch kao Blackcoin, ali i običaj imovina nastala Crypto 2.0 platforme kao što Counterpartyand Ethereum. Zamislite da ste u mogućnosti da potražite se decentralizirana dionice kompanija, direktno iz Košnice Bitcoin novčanik.

Takav omni-novčanik će biti istinski inovativan, jer sada postoje vrlo ograničene mogućnosti za čuvanje više novca. Može ga preuzeti i instalirati Qt desktop klijenta svake kovanice - nezgodno i često resursno intenzivnih - ili samo zadržati novčiće na centralizovane trgovanja web stranice kao što Cryptsy ili Mintpal.

Imati siguran način za čuvanje više vrsta kovanica na jednom mjestu bi bila ozbiljna blagodat za kriptovaluta zajednicu. To bi učiniti tradicionalnim Qt Novčanici zastarjele za sve samo ne cijeli blockchain skladištenje, rudarstvo i kovanje. To bi također eliminirati rizik od gubitka novca u hakerske napade na centraliziranim razmjene.

3. Ugrađeni App Store

Košnica je prvi Bitcoin novčanik ima native integraciju aplikacija trećih strana, kao što su web stranice Bitstamp trgovanja ili u minsko polje kockanje igre. Bulaznio sam ovu funkciju u mom pregled Hive, a ja i dalje vjerujem da je to jedan od najboljih karakteristika u svakom novčaniku sada.

App store ostaje ograničena na nekoliko aplikacija u ovom trenutku, i nijedan od njih posebno su revolucionarni. Ali to će se promijeniti kada se aplikacija dobije veću popularnost, i programeri početi portanje svoje web servisa na Košnice platformu da dobije pristup tom demografski.

Neke mogućnosti koje mogu zamisliti uključivati ​​aplikacije punom cvijetu kockanje sa slota, blackjack i Texas Hold'em (Seals palicama, anyone?); privatnost pojačivača, kao što su CoinJoin i DarkWallet; i decentralizirana tržišta, kao što su OpenBazaar. Sa digitalnim valute i široko otvorene platforme aplikacije, nebo je zaista granice.

Programeri Hive pružaju koristan vodič na GitHubfor stvaranju native aplikacija, koje su u suštini samo snopovi CSS, HTML ili JavaScript kôd koji se pokreću unutar prozora u Hive. Kao vodič kaže: "Možete koristiti najviše funkcije koje biste očekivali od standardnog modernih internet pretraživača."

4. Karakteristike-Based Crowdfunding (Predloženi)

Prije nešto više od dva tjedna, jedan Košnica developer objavljeno na GitHubu ideju za podizanje moneyfor ciljani razvoj specifičnih Hive funkcija. To bi omogućilo donatora da u suštini glasaju na ono što oni žele developerima da se radi, i direktno podržati specifične dodatke funkcionalnosti Hive.

Da li to vizija crowdfunding zvuči poznato? To bi trebalo jer je vrlo sličan Mike Hearn Lighthouse- koji, kada pušten, će omogućiti ljudima da direktno finansiranje specifične nadogradnje Bitcoin jezgru protokol koji žele Hearn raditi. To je model crowdfunding koji bi trebao poboljšati često samostojeća odnos koji programeri imaju sa svojim korisnicima.

Mike Hearn poklapala se na košnice crowdfunding post, objašnjavajući kako je njegov Svjetionik projektu radi i da li će biti kompatibilan sa vizijom Hive za financiranje nadogradnje novčanik. Hearn zaključen sa poduži komentar objašnjava neophodne korake koji bi bili potrebni za integraciju Svjetionik u Hive.

Međutim, Hearn napominje da "Svjetionik nije open source još, tako da je iznad plana nije izvodljiv dok ne bude." To je zato što Hearn želi da što više novca moguće off Svjetionik prije otvaranja prema svijetu. Dakle, to bi mogao biti, a prije nego što Hive ima pristup tom metodom crowdfunding.

Uzimajući Bitcoin Novčanici na viši nivo

Oni su bili samo nekoliko sadašnjih i predstojeće Hive funkcije koje je zapalo za oko je nedavno - trenutno GitHubu profil prinosi košnice još predložio funkcije koje mogao da se realizuje u budućnosti.

To je uzbudljivo doba kada možemo gledati u realnom vremenu kako programeri izmišljaju nove načine da nas koriste naš novac, pa čak i biti u mogućnosti da direktno komuniciraju i predložiti poboljšanja. Takav napredak će se dogoditi još brže s vremenom napreduje i konkurencija postaje žešći.

Rezultat će biti potpuno prilagodljiv smartphone aplikacije koje ga čine izuzetno jednostavan i praktičan za slanje i manipulaciju jedan novac na bilo koji način zamisliti. To je velika budućnost zaista, i Hive pomaže da se utre put.

load...

Povezane vijesti


Post Altcoin

Dark Wallet Alpha 7 izdanje

Post Altcoin

6 Savjeta koji vam pomažu da putujete s Bitcoinom

Post Altcoin

Analiza Bitcoina protiv litecoina i zlata protiv srebra

Post Altcoin

Dogecoin # 98 NASCAR Dogecar je spremna za odlazak

Post Altcoin

Kako kupiti Litecoin sa Paypal-om, kreditnom karticom ili bankovnim transferom

Post Altcoin

Weekly Rundown Digital Currency - Prvo izdanje

Post Altcoin

Myriads EasyMiner donosi Myriadcoin na nova tržišta

Post Altcoin

Nepotvrđena transakcija Bitcoin-a? Evo kako da skratimo Bitcoin-ovo transakcijsko vreme

Post Altcoin

Šta je Dogecoin

Post Altcoin

Bitcoin i Budućnost Novca

Post Altcoin

Dogecins Dogecar na Talladega Superspeedway

Post Altcoin

Uputstvo: Reddcoin POSV Upgrade na Mac računaru