Anonimnost kriptokutencija Deo I - Postojeći protokoli i Zerocoin | Bosnian.Lamareschale.org

Anonimnost kriptokutencija Deo I - Postojeći protokoli i Zerocoin

Anonimnost kriptokutencija Deo I - Postojeći protokoli i Zerocoin

Jedan od najvećih Allures od cryptocurrencies je njihova sposobnost da ih ne bi otkrili, bilo od strane vladinih agencija ili drugih znatiželjnih očiju. U osvit Snowden skandala, potražnja za online sigurnost je došlo do ekstremno porastu. Postojećih alata privatnost u Bitcoinmust biti ocijenjena kao da zaključi da li je anonimni na vlastitoj. Idealna hipotetički kriptovaluta za anonimnost, zajedno sa sadašnjim pokušajima, mora se istražiti. Cryptonote, svoje 'ograničenja, i izvodljiv strategija implementacija faktor u velikoj mjeri u ukupnog kapaciteta za anonimne cryptocurrencies. Ako se može kreirati potpuno anonimno kriptovaluta, to će čarolija novu zoru i za online transakcije i za slobodu od ograničenja koje je postavila vlada.

Bitcoin je decentralizirana alat koji omogućuje stvaranje i slanje sredstava gotovo odmah po bilo kojoj udaljenosti. Međutim, sredstva su dokumentovani u javnoj knjizi poznat kao blockchain. Povijesti bilo koje transakcije je javno dostupna, što omogućava minimalnu privatnost. Običnog Bitcoin protokol adrese ovom korištenjem javnih ključeva kao identifikatori, dug i složen imena, dok se krije pojedinačnih identiteta. Bitcoin klijenti ostvaruju mnoge javne ključeve kako bi se pomoglo u vezivanje jednu adresu na lice. Međutim, ovi pokrovima nisu dovoljno da zadrži identitet pojedinca slanje sredstava skrivena od bilo kojeg posvećen lovac. Bitcoin praonice su zajedničko rješenje, usluge koje mix transakcije opskurne povijest transakcija.

Postojeći Protokoli u Anonymous kriptovaluta

Trenutno, Bitcoin može se u velikoj mjeri usmjerena ka anonimnost. CoinJoin i CoinSwap su dva snažna mehanizma za to.

CoinJoin paste zajedno višestruke transakcije da zbuni identitet svake transakcije. Svaka razmjena Bitcoin je vezan za popis identifikacije izlaza strane sigital dignature. Transakcija poništena, ako je ukupan izlaz je manja ili jednaka vrijednosti ulaza i transakcije naknade prikupljaju rudara. Ovaj sistem se koristi za odbranu Bitcoin protiv krivotvorenja. CoinJoin je teško i impliment, jer pokušava da izlazne vrijednosti kao dosljedan je moguće kako bi se izbjeglo ih grupiranje za unos vrijednosti. Rezultiralo izlaza ne može biti potrošen u istom trenutku, s obzirom da im to identificira kao jedna grupa. Dva različita stranke moraju biti uključeni u pridruže i ne mogu biti centralizirani sistem server koji može biti ugrožena. CoinJoin nije istinski uspješno implementirana u ovom trenutku, ali DarkWalletintends da u potpunosti ostvari svoj 'potencijal.

CoinSwap miješa transakcije bez centralni server, čak i preko odvojene blockchains. Rezultat je slična CoinJoin. To je kao da dva korisnika razmijenili privatnih ključeva u lice, međutim, blockchain ne vidi kovanice se preselio, to može otkriti samo transakcije, kao anomalija. Ako skoro nijedan korisnici koriste ovaj sistem, njihove transakcije mogu se razmjenili su jednostavno na osnovu toga. Ne postoje alati koji trenutno implementiraju to u ukupnosti.

Potencijal za kriptovaluta Uz potpunu anonimnost

Zero-znanje dokaze imaju kapacitet za pružanje potpuno nemoguće pratiti rutu za sredstva, uključujući i njihovo porijeklo i njihovo odredište. Bitcoin transakcija u suštini objavljivanje blokova koji Mapa Old izlaze na nove. Umjesto toga, dokazi nula znanja da vidimo rudara ih objavljuje u skup važećih transakcija. Ove transakcije mapu starog seta svaki izlaz na set svakog novog izlaza. To se može dalje razvijati od strane neodoljiv primalac da odaberu odredište adresa i distribuirati svaki pojedinačno između različitih rudara, samo rudara koji ima blok i primaoca bi znali gdje idu sredstva. Vrijednost svih fondova bi i dalje biti vidljivi i praćenje može postići usporedbom količine oduzeti i dodao između računa. A lijek za ovo je poznato kao homomorphically-encrypted vrijednosti. To bi omogućilo spajanje nekoliko usluga bez izlaganja podataka za svaku uslugu na drugu, u ovom slučaju usluga koje se novčanika i blockchain.

Da bi se to zero-znanja računanja, tvorac protokola bi imao tajne podatke koji im daje sposobnost da formuliše lažne dokaze. Ove lažne dokaze omogućavaju kreator za stvaranje sredstava po volji bez otkrivena. Iza ovog kolosalne slabost, proračune potrebne nisu mogući za sada. Protokol također vidi mane u svojoj 'povjerenja akumulator, nedostatak istraživanja na terenu, i nemogućnosti da otkrije ekonomski kolaps zbog zaborav dok je ekonomija izvan Očuvanje.

Zerocoin potencijal za anonimnošću u Bitcoin

Zerocoinattempted nula-znanja i to je dovelo do ekstremnih ograničenja. Ovo je razvijen u efikasnije protokol koji omogućava direktnu privatnog plaćanja za skrivene vrijednosti, poznat kao Zerocash. Zerocoin i Zerocash djeluju unutar mreže Bitcoin kao niz proširenja i ograničenja na već postojećih protokola. No centralizovana novčić emitenta je potrebno da izda Zerocoins. Čak i ako su ugroženi mnogi čvorovi, u Zerocash protokol će i dalje biti u mogućnosti da rade jer se može široko rasprostranjen među Bitcoin korisnika, a ne zahtijevaju aplikacije trećih strana ili dodatnog softvera. Direktan peer to peer transakcije također omogućiti dodatnu sigurnost. Korisnici pretvoriti javno snimljene Bitcoine u anoniman Zerocoins koji se mogu poslati drugim korisnicima Zerocoin, oni se mogu pretvoriti natrag u Bitcoin, mada je to nepotrebno jer Zerocoins se može koristiti za bilo koju transakciju. Glavne mane sa Zerocoin su da svaki novčić mora imati istu vrijednost, ne skriptiranje može biti dozvoljeno, a veliki dio posla je potrebno da se u posebne optimizacije. Projekat je u početku produžetak Bitcoin protokol koji je omogućio korisnicima da se miješaju vlastite kovanice.

U narednim dijelovima, vizantijskom ciklusa, DarkWallet i alternative potpunu anonimnost će se raspravljati.

Povezane vijesti


Post Altcoin

Kako kupiti Zcash u 3 jednostavna koraka - početni vodič

Post Altcoin

Kako analizirati cijenu Bitcoin-a kao pro

Post Altcoin

Ripple Implosion

Post Altcoin

Darkcoin je dodao u Darknet Market Market

Post Altcoin

Pristup Darknetu za manje od 2 minuta - početni vodič

Post Altcoin

99Bitcoins želi da izaberete pobednika našeg takmičenja!

Post Altcoin

Želite raditi i platiti se u Bitcoinu? Evo šest web stranica koje vam mogu pomoći

Post Altcoin

Vodič: 4 Nasty programi koji će ugase vaše datoteke za Bitcoins

Post Altcoin

Reddcoinova revolucionarna promena: Dokaz brzine udjela (PoSV)

Post Altcoin

BTC.com prodao Joshu Garzi iz GAW Minera

Post Altcoin

Kako dobiti Bitcoins - Vodič za zaradu bitkoina brzo i besplatno 2018

Post Altcoin

SpaceBIT će obezbediti novi način istraživanja prostora