Bit-tamo - Potencijal bitkoina, etereuma i Orisi, drugi deo | Bosnian.Lamareschale.org

Bit-tamo - Potencijal bitkoina, etereuma i Orisi, drugi deo

Bit-tamo - Potencijal bitkoina, etereuma i Orisi, drugi deo

U dijelu OneOf analizi Bitcoin, Ethereum, i potencijal za novi sistem "Bit-thereum", Orisi je samo kratko dotakao. Orisi je posrednik koji bi mogao stvoriti most između Bitcoin i Ethereum da bi bilo potrebno da se stvori Bit-thereum.

Orisi White - Decentralizirana arbitara za Bitcoin, Ethereum ili Drugi sistemi

A distribuira ugovor šalje transakciju bez završenog to dok se ne ispune odredbe navedene u ugovoru. Ona postoji unutar mreže, kao što su Ethereum, uz vlastitu vrijednost i informacije. Zatim izvršava transakcije u skladu s unaprijed instaliranim informacije. Niko nema ukupno vlasništvo nad ugovora. U većini slučajeva je arbitar trećoj strani je potrebno da proverite da li su ispunjeni uslovi iz ugovora poznatiji kao Oracle.

Ovo omogućava nekoliko potencijalnih ranjivosti: Oracle može biti sjeckan, nesigurnost izlaza Oracle uprkos uslovi ispunjeni, Oracle mogao nestati prije nego što je transakcija završena ili Oracle može biti korumpiran. Orisi vidi jedan pristup poslužitelju kao nesposobne za pružanje adekvatne sigurnosti. Predlaže skup distribuiranih Oracles, vodi nekoliko pouzdani stranaka, umjesto jednog arbitra. Većina ove grupe moraju složiti na ishod za transakcije budu završeni ili poništen. Ovaj pristup ima mnoštvo prednosti, uključujući; poteškoća i rashodi za podmićivanje više od polovine seta Oracles, više neprozirna proces presuda, poteškoće hakerskih zbog niza hosting provideri, uz varijacije u računarskog hardvera i softvera, i poboljšanje sigurnosti softvera zbog dugoročnog rok učešće zajednice.

BetMoose - Stvaranje decentralizovana klađenje Platforma

Ethereum omogućava proizvoljno ugovore koji se stvorio s lakoćom, što omogućava višestruko vlasništvo osobe. Dogovor o uvjetima ugovora od strane nosioca ugovor će omogućiti zaštitu sredstava, zajedno sa serijom Orisi o Oracles da arbitrira kada vlasnici ugovora ne mogu postići rezoluciju, i decentralizirana demokratski sistem koji nagrađuje ljude za pravičnost odmah razvija. Ovo lijevici direktno u online kockanje sfere.

BetMooseis vodi suosnivač i izvršni direktor Adam King. To je online kockanje platforma koja omogućava bilo kome da se klade ili host opklade na bilo kojoj temi, bilo da se radi sporta, politike, osoba trač, cijene dionica, ili cijene nafte. Svaki ulog se prikazuje u javnosti i BetMoose nema pripadnosti sa onim što je objavljeno na sajtu uprkos uklanjanje neprikladno ili nezakonit sadržaj. Privatnim ugovorima imaju za cilj da će uskoro biti implementiran, kako bi se omogućilo osobe do osobe klađenje s kontra bolje, anonimno. BetMoose ponosi na istinitim osobe do osobe veze. Tradicionalni kladionica razmjene su ili rade s knjigom pod kontrolom razmjene, koji ograničava opklade zbog pravila stranice ili iznos dozvoljeno da se klade, ili privatnim klađenje između grupe u prijatelja osobe koja nije u velikoj mjeri uključena. Lakoća je i veliki fokus sa BetMoose, i običan kalkulator vodi matematike iza sve opklade, za koje smatraju da će privući više ljudi u klađenje zbog veće transparentnosti.

A domaćin može imati koristi off klađenja prihvatanjem određeni postotak od svake isplate, omogućavajući BetMoose stvoriti platformu za sve, od Fantasy Sports opcijama zaliha. Ličnu stranu mogu dijeliti da se okupe boljima u jednu jednostavnu čvorište, ili kako bi se pomoglo u prikupljanju korisnicima u slučaju sukoba. Ako se nešto ne riješi u roku određenom vremenskom okviru, BetMoose može intervenirati i riješiti takve probleme, međutim, moderatori nemaju kontrolu nad neprikosnoveni oklade. Oklade koje nemaju jednostavno rješenje se može otkazati, tako da sva sredstva vratiti prvobitnim vlasnicima. Također, BetMoose naplaćuje samo naknade za one koji dolaze iz opkladu sa pozitivnim iznos. Kasno boljima refundira svoja sredstva, a oni plaćaju rudara naknade.

Neki su nagađali da umjesto BetMoose arbitrirati sporna opklade, sistem sličan Orisi višestruke Oracles mogla zamijeniti umjesto. To bi uključivalo niz arbitara koji odlučuju da li ili ne kladio bi trebalo proći kroz u svjetlu spora. Ako ti u sukobu nije mogao smiriti, onda je grupa vršnjaka bi se okupili, bilo kroz BetMoose, ili kroz univerzalni sistem arbitraže, a ugovor će završiti ulog kroz većinom glasova. Ovaj univerzalni sistem arbitraže, na osnovu pojedinačnog korisnika rang Oracles, uz sigurnost decentralizacije bi decentralizacija čitavog sistema arbitraže na internetu, što omogućava daleko više demokratski i fer, web.

Bitcoin je cijena Daje legitimitet Open Bazaar i drugih sistema

Kroz stvaranje okruženja u kojem pojedinac ne osjećati u opasnosti da im se novac oduzeta od njih nepravedno centraliziranim organizacijama, Bitcoin pruža online tržište koje je bez puno rizika koji online tržišta su imali do sada. Zajedno sa potpuno proizvoljna pravila koja omogućavaju korisnicima da odaberu ono što ograničava žele da se pretplatite na, kao što su sa Open Bazaar, počinjemo da vidimo novi razvoj u smislu međunarodnoj trgovini.

Zajednica na osnovu fer, zbog lične koristi da neposredni odnosi na financijske sukobe, treba se pojaviti. To bi podstaklo ne Oracles da im da postanu zbog pravednosti i koristi, uz njegovanje zdravog tržištu. Nijanse koje više ljudskih Oracles je intenzivan, otvarajući poplava-vrata za transakcije da se izvrši sa različitim pravilima, na različitim platformama kao što su online kockanje, zalihe, ili aukciji kuće, sa lako dostupni grupa pojedinaca posvećena razumijevanju situacija ako postavlja pitanje. Ulaganje u Bitcoin bi mogla postati mnogo atraktivnije autsajderima, jer bi to dokazati prethodne zablude o tome što je nesiguran platformi kao očigledno pogrešan.

Umesto da se okrenu od online trgovine, kao što su mnogi bili kada su naišli nepovoljne presude, rast interneta dovelo bi takvi pojedinci tražiti alternative. Ove alternative mogu se naći na tržištima Bitcoin na bazi sistemima ugovor Bit-thereum stilu, i Oracle stil arbitraže. Takav idealistički model bi time podići Bitcoin priceexponentially, po pištolj za mnoge nova tržišta sa ostava žele potrošači traže alternativu nespretna trzište.

Povezane vijesti


Post Altcoin

Pristup Darknetu za manje od 2 minuta - početni vodič

Post Altcoin

Kompletan vodič za korištenje Bitcoina anonimno u celom Vebu

Post Altcoin

Intervju: Brandon Kurtz iz Vertcoin sportiste

Post Altcoin

Rebranding, Intervjui, i punoj listi novčića

Post Altcoin

Bitcoin & kratkoročni povratak

Post Altcoin

Anonimne kriptokutencije: njihova istorija je kratka

Post Altcoin

Bitcoin Whiteboard utorak - Put od slanja za prijem

Post Altcoin

Razumijevanje bitkoinske arbitraže

Post Altcoin

Nepotvrđena transakcija Bitcoin-a? Evo kako da skratimo Bitcoin-ovo transakcijsko vreme

Post Altcoin

Analiza Bitcoina protiv litecoina i zlata protiv srebra

Post Altcoin

Bitcoin Scam Test - 10 alata za utvrđivanje da li je bitcoin biznis legit

Post Altcoin

13 Mjesta za provjeru Litecoin tržišnih podataka