Kalifornija Jedan korak bliže legalizaciji Bitkoina | Bosnian.Lamareschale.org

Kalifornija Jedan korak bliže legalizaciji Bitkoina

Kalifornija Jedan korak bliže legalizaciji Bitkoina

A California Senat odbor velikom većinom odobrio prijedlog zakona u srijedu da će službeno ozakoniti Bitcoin, cryptocurrencies i drugi alternativni oblici novca u toj državi.

Odbor za bankarstvo i finansijske institucije glasali 7-1 u korist ukida dionice Korporacije kod koji trenutno zabranjuje self-made valute i sve ostalo što nije "zakonito novac Sjedinjenih Američkih Država."

Nacrt zakona, nazvan AB-129 zakonito novca, prethodno prošli Kaliforniji Skupštini jednoglasno 75-0 glas. Sada kada je odobren od strane bankarskog komiteta Senata, AB-129 kreće naprijed na glasanje u Senatu. Nakon toga će se morati potpisao guverner Jerry Brown pre nego što postane zakon.

Zakonito Money

California zakon, kako sada stvari stoje, je manje nego prijateljski prema alternativnim oblicima valute. Sekcija 107 Korporacije Kod glasi:

Ne korporacija, korporacija fleksibilan svrhu, udruženje ili pojedinac izdaje ili stavi u promet, kao što je novac, sve osim zakonitog novac Sjedinjenih Američkih Država.

Pravilo slika sa prilično širokim kistom. U skladu sa članom 107, praktično svi cryptocurrencies su nezakoniti jer su "novac" pustio u opticaj - ponekad udruženja, ali češće pojedini programeri. Postoji više od tri stotine cryptocurrencies u postojanje, i tehnički sve su zabranjeni u Kaliforniji.

Kroz originalne inovacije Bitcoin i kasnije kriptovaluta eksplozija, tehnologija se potpuno mijenja što to znači biti sada, državni političari uzimaju najave "novac." - ako je Kalifornija zakonodavac uspije u prolazu AB-129, to će praktično negira točki 107. Ovo će otvoriti ustave za pravne, alternativne valute u Kaliforniji.

Prijateljski Sentiments

Dok neki bi se reći da je račun nije potrebno u praktičnom smislu - mnogi ljudi koji koriste cryptocurrencies vjerovatno ne zanima da li je njihova vlada odobrila je - novi California zakon će učiniti život malo lakše za velike kompanije koje žele da se bave Bitcoin.

San Francisco-based Coinbase, na primjer, da imaju korist od AB-129, jer je njihov glavni posao je upravljanje Bitcoin. Zakon bi pojasniti da je njihov posao je pravni u Kaliforniji, stavljajući umovi investitora na jednostavnost i poboljšanje imidža kompanije u javnosti.

Uz ovaj učinkoviti legalizaciju svih alternativnih oblika štednje, zakonodavca da pokušavate da se slikam Kaliforniji kao prijateljski i dobrodošlice novim tehnološkim trendovima. Oni su bez sumnje svjesni porasta Bitcoin je do izražaja, i žele da kompanije poput Coinbase osjećaju ugodno djeluju u državi.

Going All The Way

Prethodna verzija računa bi samo da legalizovani valute s "vrijednost na temelju" dolar - što znači Bitcoin je u redu sve dok i dalje ima službenu kursa dolara. Međutim, zakon je izmijenjen u skupštini da se u potpunosti ukine zabranu alternativne valute, bez obzira na to da li je njihova cijena je vezana za dolar.

Ovaj razvoj znači da ako Bitcoin ikada raste dovoljno da gdje njegova vrijednost dolara je nevažno - što entuzijasti nazivaju postizanje "the moon" - onda je kurs USD može biti potpuno pala, bez potrebe da se brineš u skladu sa državnim zakonom. Sve valute bi bilo legalno, bez obzira na to da li je njihova vrijednost je vezana za određeni iznos dolara.

Teoretski ovaj zakon neće samo primjenjivati ​​na cryptocurrencies, ali i druge oblike razmenljivih vrijednosti u novoj digitalnoj ekonomiji - ponuda, kupona i poklon kartice, na primjer. Po prvi put, korporacije će biti dozvoljeno da stvaraju svoju valutu, pa da bude legalno pod Kaliforniji zakonom. Moguće je čak da je kompanija kao što je Facebook može stvoriti vlastitog pravnog kriptovaluta za cirkulaciju u svojoj mreži.

Političari Like Bitcoin

Predloženi California zakon je samo najnoviji primjer trenda u američkoj vladi ukupne - da su političari zapravo otvoren za ideju Bitcoin, a može čak i potpuno podržavaju. Federalne rezerve su je izdala višestruke pozitivne procjene budućih Bitcoin, a američki Senat slavno održao raspravu 18. Novembra da je šokantno pozitivan za Bitcoin.

Osim toga, FEC izdao odluku u maju službeno dopušta političke kampanje da prihvati Bitcoin donacija. Više kandidata u ovogodišnjem izbornom ciklusu su najavili da će prihvatiti Bitcoin kao donacije kampanja. Primjeri uključuju Oakland kandidata za gradonačelnika Bryan Parker, Colorado kongresmen Jared Polis, i Kaliforniji poručnik guverner Gavin Newsom.

Za Newsom, njegova otvorenost prema ideji nije došao prirodno:

Došao iz mjesta apsolutne konfuzije i cinizam na Bitcoin ja. Ako neko počeo da govori o kriptovaluta, ja bih početi valjanja oči i zevanje i odlaze, "Pusti me na miru." Sada mi je fascinantno.

Jasno je da mnogi političari shvate digitalnu valutu je budućnost - ili barem dio budućnosti - i oni su bolje grli nego pokušavaju boriti protiv toga.

Povezane vijesti


Post Altcoin

Kratak pregled novčića: Prelazak na 2015. godinu

Post Altcoin

Kladite se na Svetskom prvenstvu uz BlackCoin Betting

Post Altcoin

Dnevni izveštaj o Coin Brief-u: Twitch.tv i Dogecoin, Apple Pay, Gavins AMA, Bitcoin Ransomware i Tecnisa

Post Altcoin

Kako kupiti cardano (ADA) u 3 jednostavna koraka: početni vodič

Post Altcoin

Kickstarter za Sluice Box Custom Scrypt Mining Rigs

Post Altcoin

Bitcoin & kratkoročni povratak

Post Altcoin

Kako se menjaju Bitkomini: jednostavan vodič za početnike

Post Altcoin

Dogecon SF: Party koja je bila iznenađujuće ozbiljna

Post Altcoin

Kako kupiti Ripple (XRP) u 3 jednostavna koraka - početni vodič

Post Altcoin

Darkcoin je dodao u Darknet Market Market

Post Altcoin

Dogcoin accepted by Twitch.tv!

Post Altcoin

Analiza Bitcoina protiv litecoina i zlata protiv srebra