Kako Darkcoin Anonymous DarkSend pomaže Bitcoinu | Bosnian.Lamareschale.org

Kako Darkcoin Anonymous DarkSend pomaže Bitcoinu

Kako Darkcoin Anonymous DarkSend pomaže Bitcoinu

Ne tako davno, pisao sam članak ističući Darkcoin, i ušao u malo detalja o tome je DarkSend sistema. Od tada sam shvatio koliko je istinski revolucionarni ovaj program može biti. Zbog to je sama priroda, Darkcoin mogla povećati ne samo sebi, već Bitcoinas dobro. Međutim, prvo prvih stvari.

load...

Je Darkcoin Anonymous? A šta je Darksend? A Rekapitulacija Kako Darkcoin Works

DarkSend funkcionira na način koji je vrlo sličan čašu, što je ideja koja postoji već neko vreme, ali sa nekoliko specifikacijama koje povećavaju efikasnost. On je prošao kroz više promjena i ispravke, ali najnovije izdanje, Release Candidate 2 (RC2), bliži potpuna anonimnost.

Kada se korisnik, nazovimo ga Tim, šalje darkcoins kroz DarkSend drugom korisniku, da je nazovem Sandy, on mora poslati 10 darkcoins, čak i ako je taj iznos veći od onoga što bi želio da joj isplati. DarkSend onda stavi novac u bazenu, a pauzira do dva dodatna korisnika inicirati transakcija. Ovi novi korisnici će dodati vlastite 10 darkcoins na bazen, i DarkSend stapa 30 kovanice u random asortimana. Ako pretpostavimo da Tim htio da pošalje Sandy 8 darkcoins, onda u ovom trenutku 8 darkcoins će biti deponovan u Sandy novčanik, ali te 8 kovanice bi bila mješavina kovanog novca iz sva 3 korisnika koji je pokrenuo transakcije. Tim preostale 2 kovanice su smješteni u Random Bazen Adresa (EPA) koji je nastao za vrijeme transakcije. Ovo EPA nije vezan za bilo koji korisnik, tako da je nemoguće da se poveže sa određenog korisnika, ali Tim može pristupiti.

load...

Ovaj proces se dešava za ostale 2 korisnika koji je poslao 10 darkcoins kroz DarkSend kao i, tako da je na kraju, to je nemoguće odrediti što je transakcija koje se odnose na određenog korisnika. Nekom sa strane, 3 korisnika put 30 darkcoins u i 3 - 6 adrese dobiti novčiće iz (3 ako svaki korisnik treba da pošalje punih 10 darkcoins, do 6 ako svaki korisnik treba da pošalje manje od 10 darkcoins).

Dakle, kako ovo Effect Bitcoin? Je Darkcoin dobra investicija?

Pa, ne direktno. Iako postoje programeri koji rade na sličnim sistemima koji bi mogli raditi sa Bitcoin, složenost ostvarivanja istina anonimnost kroz ova metoda zahtijeva značajna ulaganja u razvoj softvera za srediti. Osim ako je jezgra Bitcoin programeri odlučili za integraciju ove vrste sistema direktno u njega, onda je vjerojatno da odgovara Darkcoin.

load...

Međutim, to je poenta. To je upravo razlog zbog kojeg će Darkcoin rasti, a ujedno i razlog da će biti od koristi Bitcoin. Zahvaljujući anonimnost davanje sposobnost DarkSend, postoji dobra šansa da će Darkcoin biti usvojen od strane pojedinaca koji su previše zabrinuti prikrivanje svoj identitet. Iako postoji mnogo legitimni razlozi da se to uradi, postoje i mnogi "tamnije" razlozi za. Bitcoin je pretrpjela ponekad zbog svoje reputaciju kao "anonimni valute" (ne) koristi za online crno tržište.

S obzirom na činjenicu da je Bitcoin NIJE anoniman, a time je rizik za pojedince pristup tim tržištima, čini se da će neki početi da usvoje Darkcoin umjesto toga. Ovo bi moglo potencijalno pokrene rast Darkcoin je, u velikoj mjeri napadu je obim trgovanja, uz poboljšanje ugleda, i legitimitet, Bitcoin istovremeno.

Je razmak između Darkcoin je Anonymous prirode i Bitcoin je transparentnost pomiješana s Psudonymity neophodno?

Očigledno je da ova, sa dovoljno posla, može biti integrisani sistem, bez potrebe za više valuta. Međutim, mislim da bi to bilo štetno. Jedan od najvećih Bitcoin je prodajnim mjestima je javni knjigu koja se lako može analizirati. DarkSend je sjajna ideja, i Darkcoin će učiniti vrlo dobro s takvim vješti programeri iza njega, ali valuta bi trebalo da ostanu razdvojeni.

Bitcoin se bori za mainstream prijem, pricestabilization i transparentnosti. Regulatora, vladama, bankama, i javnost se sve sija reflektor na njoj. Svaki pokušaj da se poveća Bitcoin anonimnost bi bilo municije za to je protivnika. Sa sadašnjim odvajanje, Bitcoin može ostati u svjetlu, a Darkcoin mogu ostati skrivene, i napreduju, u mraku.

Povezane vijesti


Post Altcoin

Šta je Dogecoin

Post Altcoin

Kako dobiti svoj prvi Bitcoin danas

Post Altcoin

13 Mjesta za provjeru Litecoin tržišnih podataka

Post Altcoin

Dogecoin # 98 NASCAR Dogecar je spremna za odlazak

Post Altcoin

Nepotvrđena transakcija Bitcoin-a? Evo kako da skratimo Bitcoin-ovo transakcijsko vreme

Post Altcoin

Gavin Andresen vam pokazuje kako da implementirate dvostruku zaštitu fajlova novčanika

Post Altcoin

Šta je Dogecoin, Charity Coin?

Post Altcoin

BTC-e: Bitcoin Exchange sa mješovitim FOREX & Altcoins

Post Altcoin

Kalifornija Jedan korak bliže legalizaciji Bitkoina

Post Altcoin

Četiri činjenice o Bitcoin novčanikima koje morate znati

Post Altcoin

16 odličnih i korisnih Bitcoin kalkulatora

Post Altcoin

Kako ostvariti do 20% dobiti od vaših bitkoina kroz investiranje