Ethereum porastao za 6,4 miliona dolara u prvoj četvrtini prodaje Genesis | Bosnian.Lamareschale.org

Ethereum porastao za 6,4 miliona dolara u prvoj četvrtini prodaje Genesis

Ethereum porastao za 6,4 miliona dolara u prvoj četvrtini prodaje Genesis

Je Ethereumproject je prikupljeno preko 11.000 Bitcoins- ili $ 6,4 miliona u vrijeme pisanja - da pomogne finansira svoje ambicioznog projekta izgradnje decentralizirana platformu za gotovo bilo koju vrstu ugovora.

U zamjenu za jedan Bitcoin, finansijeri Ethereum dobiti 2.000 eter (ETH), vlasničkih kriptovaluta da goriva u Ethereum mreže. Kad mreža pokreće ove zime, eter će platiti za kriptografske računanja na Ethereum blockchain u cilju provjere ugovora.

U Ethereum Genesis Saleis postavljen na trajati još 30 dana, u iznosu od etera dobila za jedan Bitcoin opada taj vremenski period. Jednom u vlastitoj mreži pokreće u nekoliko mjeseci, sve eter koje su kupljene tokom Genesis Prodaja će biti hardcore u Ethereum je prvi blok i distribuirani pristalica u preuzeti klijenta.

Nakon toga, dodatnih 9,9% tog početnog iznosa ETH će se dati članovima rano contributorsand tima; još 9,9% donacija će ići u pravcu Ethereum temelj; i na kraju, što je iznos jednak 26% od početne ETH blok će se svake godine distribuirati rudara.

Ethereum je dugoročni potencijal

Lansiranje Ethereum je jako hvaljenom u kriptovaluta zajednici tokom 2014. Godine, i to ne bez razloga - ovaj sistem pokušava da uradi za ugovore što Bitcoin uradio za valutu. Imati decentralizirana, nepovjerljiv mreže koja može kriptografski potvrditi ugovore potencijalno može pružiti jeftinije i efikasnije verzije pravnika i brokera. Iako, to je "ugovora" dozvoli za mnogo, mnogo više od toga.

Naravno, takve vrste aplikacije su mnogo godina niz liniju i predstavlja samo ukus potencijala svojstvenih Ethereum. Ali projekt tvorac Vitalik Buterin objašnjava na Ethereum YouTube channelthat jednom njegova mreža sazrijeva, može izrezati na sredini muškaraca za gotovo bilo koju vrstu ugovora ili transakcije:

  • Decentralizirana finansija i upravljanje imovinom
  • Peer-to-peer poruka i društvenih mreža
  • Distributed hosting i skladištenje podataka
  • Online glasanje i transparentno upravljanje

To su samo su neke od velikih mogućnosti, ali priroda Ethereum je da je to potpuno otvorena za svaku vrstu ugovora. To nema ugrađen u kategorijama za ono što su podržane vrste ugovora, kao što je to slučaj sa NXTor druge ugovorne strane.

Zbog Ethereum je agnosticizam ka šta mreže dobiva se koristi za, to je zapravo vrlo teško predvidjeti vrste aplikacija koje mogu se graditi. "Najuzbudljiviji aplikacije Ethereum su vjerojatno one koje nismo ni pomislio," prema Vitalik.

Decentralizovana Autonomne budućnost

Zaista, uzimajući ideju decentraliziranog aplikacija i proširivanje na budućnost donosi fascinantne mogućnosti.

Kada Genesis Prodaja je počela, projektni tim Ethereum odveo u IAMA subreddit da odgovori na pitanja navijača. Jedan od njih je pitao: "Šta je najviše sci-fi lud granici nezamislivo aplikacija koja Ethereum bi se mogli koristiti u budućnosti?"

Vitalik respondedwith viziju futurističkog društva koje radi u potpunosti na distribuiranim ugovorima i decentralizirana sporazuma između stranaka. Na primjer, on zamišlja scenarij gdje iznajmljivanja neku zemlju uključuje plaćanja stanodavca kroz blockchain - ako zakupac prestane plaćati, u blockchain će automatski reći zemljišne knjige za prebacivanje vlasništva nazad na stanodavca, a brave više neće raditi s ključ smartphone koji zakupac je. Prema Vitalik, ova vrsta upravljanja ugovora blockchain zasnovan je ne samo primjenjuje na zakupac:

Naravno, stanodavac je vezan istim ograničenjima - ako se gasi njegov račun plaća vlada $ 6.60 vrijednost zemljišta lokalnog poreza po danu, onda on gubi vlasništva i ugovor automatski prebacuje tako da se iznajmljuje od vlade umjesto. Sama vlada je jednostavno veliki decentralizirana organizacija, a možete vidjeti u realnom vremenu $ 6.60 kreće na blockchain i na kraju ulazi u svoj račun da plati za medicinska istraživanja program pokušava da produži ljudski životni vijek od 170 godina na 230.

Ethereum bi eventualno moglo poslužiti kao osnova za decentralizirano upravljanje, čime blockchain tehnologije kako bi vlada i još efikasniji i transparentniji. Nema potrebe da vjeruju u nekoliko mana ljudi da posreduje ugovora pošteno i precizno jer će Ethereum mreže rade bolje te stvari i brže.

Zamke na putu ka Genesis

Uprkos svim potencijalnim Ethereum, to nije bio bez svojih udjela problema na način da se pokrene. Jer Genesis Prodaja efektivno iznosi IPO, to izazvalo zabrinutost da regulatora federalne hartije od vrijednosti mogu ometati - kao rezultat toga, eter prodaja odloženo do projekta je bio dovoljno siguran u svoj pravni status.

U svom razgovoru sa Coin podnesak, poduzetnik Erik Voorhees se osvrnuo i na ironiju Ethereum biti otvoren za regulaciju prije lansiranja:

To je potpuno razumljivo da bi željeli da to rade, ali mi se da je neka vrsta suprotno kako ovo kriptovaluta stvari treba raditi. Ne bi trebalo da bude točke kvara sa osnivačima. Ne bi trebalo biti da ako pustite ga, regulator može da ih iskoreni, a zatim Ethereum je nestao.

Takva čini dinamičan za ilustraciju kako, iako zrela Ethereum mreža ima ogroman potencijal za promjenu društva mnogo godina niz liniju, projekt je ipak još uvijek u povojima u ovom trenutku. Možda je dobro da je tim dobio njihov pravni patke kako bi pred osnovi pokretanja multimilionsku IPO - to će biti sramota za regulatore da ubije takvog obećavajući projekt prije nego što čak i izlazi iz zemlje.

Za sada, Ethereum svakako zaslužuje izbliza svako ko je zainteresovan u primjeni decentralizirane prirode Bitcoin u složenom svetu ugovora i zakona. Ako se projekt može uspješno pokrenuti mrežu ove zime, a potom gaje posvećeni zajednica programera, to samo može pretvoriti Vitalik Buterin je futurističke vizije u stvarnost.

Povezane vijesti


Post Altcoin

Zašto je Reddcoin socijalna valuta

Post Altcoin

Analiza: Bill Gates kaže Bitcoin je bolji od valute

Post Altcoin

Šest ideja Bitcoin i Altcoins trebaju obuzimati dio II

Post Altcoin

13 Mjesta za provjeru Litecoin tržišnih podataka

Post Altcoin

Porast Potkovina

Post Altcoin

Weekly Rundown Digital Currency - Prvo izdanje

Post Altcoin

Objašnjeno je Bitcoin Gold Hard Fork (dolazi 25. oktobra)

Post Altcoin

Početni vodič za upravljanje vlastitim bitkom bankomata

Post Altcoin

Draguljima donosi Crypto za sve

Post Altcoin

Kako dobiti Bitcoins - Vodič za zaradu bitkoina brzo i besplatno 2018

Post Altcoin

Multisig: početni vodič

Post Altcoin

Kako kupiti IOTA: Osnovni vodič za početnike