Fluttercoin: nova ideja u alternativama Bitcoin-u | Bosnian.Lamareschale.org

Fluttercoin: nova ideja u alternativama Bitcoin-u

Fluttercoin: nova ideja u alternativama Bitcoin-u

Fluttercoinmay biti novčić sa pokušao i pravi algoritam scrypt

Ali to je definitivno sve samo ne obična. Ovo je novčić sa visokim ambicijama, koji ima za cilj da se stvori okruženje s više transakcija nego Bitcoin, dajući korisnicima razlog da ga potrošiti. Osim pomoću hibrid proof-of-rada (POW) i dokaz-of-ulog (POS), postoji i drugi način rudarskih zove proof-of-transakcije. Dokaz transakcijskih (POT) nagrađuje korisnike za korištenje novca za kupovinu. Kad god se kovanice šalju, postoji mogućnost pronalaženja POT bloka. Fluttercoins websitesays da je to dio "Butterfly Effect", koja u osnovi nagrađuje ljude koji se kreću medalje oko, jer goriva privrede.

What Makes Fluttercoin jedinstveni digitalni valuta?

Na primjer, ako je netko poslao 100 FLT kupiti nešto, mogli bi biti nagrađeni dodatne FLT po POT, što im omogućava da kupuju još više stvari, i dalje povećava efekt leptira. Ovo također povećava sigurnost mreže, jer samo povećava još jedan sloj koji uljez mora da se probiju do čak pokušati napad 51%.

Napadač će morati da posjeduje 51% (ili više) od sljedećih:

  • Cjelokupne mreže hashrate
  • Ukupan iznos novca
  • Biti domaćin 51% ili više ukupne transakcija.

Dobivanja samo jedan od 3 zahtjeva je teško dovoljno, posebno kada ASIC ući u igru, napadači će dobro razmisliti prije nego što pokušate 51% u ovoj novčić. Bitcoin je uspeo da ga treba izbegavati sam sa POW, ali POS i POT dati dva dodatna nivo zaštite.

Kako se Supply Fluttercoin regulisanih?

Bez maksimalan broj kovanica, zahvaljujući sve većem snabdijevanje FLT, Dokaz transakcije treba da omogući vrvi ekonomiju, gdje se novac uvijek kruži. Ovo rješava problem koji mnogi fiat valute konkurencije se bore sa, a koju su mnogi zabrinuti može uticati Bitcoin u budućnosti.

Međutim, postoji slučajnom blok nagrada postojano smanjuje, tako da inflacija ne bi trebao biti problem, jer je stopa po kojoj isporuku FLT povećava će usporiti kao novčić postaje uspostavljena.

Upravo sada, Fluttercoin se polako stvaraju pare kao broj 25 u smislu tržišna kapitalizacija. Uz blok nagrade i dalje visok, a cijene i dalje jeftino, sada je dobro vrijeme za skok u na investitora i rudarstva stanovišta.

Sa zvukom teorija, i podsticaja za spendmoney, ovo je samo-podrške novčić koji sigurno može igrati sa velikim imenima u kriptovaluta.

Fluttercoin dokazuje da algoritam i blok nagrada nije sve što ide u novčić. Izrada nove dokaze, kao što su pomenute dokaz-of-transakcije, i naglasak na ekonomiju samonosivi koji nagrađuje ga koristi, može pružiti osnovu za novi način gledanja na digitalne valute.

Vidim Fluttercoin kao novčić koji će se koristiti za visoko prometnih područja, kao što su zauzeti tržište ili ljudi koji idu na potrošnju pohod. Sa toliko transakcija događa u situacijama poput onih gore navedenih, POT će se dogoditi češće, i dalje povećati potrošnju, čime jačanje ekonomije.

Povezane vijesti


Post Altcoin

Multi-vPoW: Myriadcoinovo rešenje za merenje rudarenja

Post Altcoin

Beta pregled - Reddcoin Social Wallet sa integracijom društvenih mreža

Post Altcoin

Analiza Bitcoina protiv litecoina i zlata protiv srebra

Post Altcoin

SpaceBIT će obezbediti novi način istraživanja prostora

Post Altcoin

Kako kupiti Ethereum Classic (ETC) je 3 jednostavna koraka - početni vodič

Post Altcoin

Uvod u Bitcoin trgovinu

Post Altcoin

Anonimne kriptokutencije: njihova istorija je kratka

Post Altcoin

99Bitcoins želi da izaberete pobednika našeg takmičenja!

Post Altcoin

Kako ostvariti do 20% dobiti od vaših bitkoina kroz investiranje

Post Altcoin

Kalifornija Jedan korak bliže legalizaciji Bitkoina

Post Altcoin

Sex i Single Bitcoin

Post Altcoin

Bitcoin osnove