Potvrđena preliminarna istraga SEC-a za GAW rudara i propušta informacije | Bosnian.Lamareschale.org

Potvrđena preliminarna istraga SEC-a za GAW rudara i propušta informacije

Potvrđena preliminarna istraga SEC-a za GAW rudara i propušta informacije

Dok je mnogo toga što se događa interno na GAW je nepoznat, ja dobili su dokumenti koji precizira tekuće probleme u najsitnijih detalja, kao i pokazuju pitanja iz prošlosti koje su zaboravili, ili u velikoj mjeri zanemarena, koju je zahvaljujući zajednice da više nedavnih ometanja. Neću izvlačiti zaključke, niti ću objaviti neke stvari koje sam rekao, kao što još moram dobio dokaz da su tačne. Jedini detalji objavljeni u ovom članku se temelje na informacijama koje mi je zajedno sa značajnim dokaz.

To će biti živi dokument, da se ažuriraju više dostavljena je informacija o meni, ili izloženi. Ako imate dokaziva informacije o statusu, ili radnje koje / protiv, GAW Labs, GAW rudara, ili jedan od njihovih povezanih društava, pošaljite na [email protected].

Ovdje je sadržaj, sa datumima, da bi ovo organizovali, i napraviti ažuriranja lako pronaći:

Odricanje od odgovornosti: Kao izgleda da neke zabune, željeli smo da razjasnimo ovo. Svako pominjanje "Istraga" u ovom članku se odnosi na općim aktima "istraživanja", "proučavanje", "upitan", ili prvi fazama SEC istrage: 

Svi SEC istraga se vodi privatno. Činjenice su razvijeni da u najvećoj mogućoj mjeri kroz neformalne upit, saslušanja svjedoka, ispitivanje brokerske evidencije, pregled podataka trgovanja, i druge metode.

To ne treba brkati s "formalnog reda istrage", koji nije dokazano da je u toku u ovom trenutku, i da će potez omogućiti više ekstremne mjere:

Uz formalni poredak istrage, osoblje Divizija može prisiliti svjedoke sudski poziv da svjedoči i proizvoditi knjige, evidencije, i drugih relevantnih dokumenata.

SEC je pokrenula istragu o GAW i Josh Garza

Ovo sigurno nije udarna vijest. Coinfire je rano optužbe da GAW je oslobađanje obmanjujuće izjave o Paycoin / Paybase, a slijedili su oslobađajući informationabout je SEC istragu GAW. Jedini razlog zbog kojeg sam opet napomenuti, da smo ovdje u Coin Kratak sada mogu potvrditi da GAW se ispituje od strane SEC.

Jedan od naših izvora nam je pružio dokumenti koji pokazuju internih diskusija u kojoj David McLain, komunicira sa Josh Garza, kaže ovo:

SEC je nedavno počela otvoreno upit o GAW, ti, itd

David McLain izgleda pravni savjetnik GAW kao "David H. McLain" od "DHM pravne usluge, LLC" je naveden kao dopisnik na zaštitni znak podnesaka Josh Garza za termin "GAW rudara".

Upit DIK ne, na bilo koji način, dokazati nepravilnosti rada GAW rudara, Josh Garza, ili bilo koga drugog, i da neće biti određen dok njihovo istraživanje je završeno. To je rekao, to baca sumnju na kompaniju, ako ni zbog čega drugog, osim činjenice da su prethodno odbacili ideju SEC istrage. Naravno, moguće je da GAW nije znao da je SEC sonda je u toku kada Coinfire objavio je. Međutim, ako je to slučaj, onda ja ne mogu shvatiti zašto je pravac djelovanja preduzeti je da osudi Coinfire, i odbaci ideju bilo kakve potencijalne istrage, a ne pripremiti za pružanje potrebne informacije, a nadam se da će istraga ne ide od preliminarni mjera za punopravni formalna istraga.

U svim iskrenost, pažnju sa SEC ne čudi, jer Hashlets su navodno "rudarski derivata", a ne stvarne, fizičke hardver koji je u vlasništvu korisnika. S obzirom da je korisnik kupuje predstavljanje heširanjem moći, a ne stvarna heširanje moć, to čine ga sigurnosti (kao derivati ​​potpadaju pod okriljem "hartija od vrijednosti"). U stvari, to bi bilo iznenađujuće da nisu istraživanja ovog uopšte, kao što je jasno u njihovoj nadležnosti. U trenutku kada je objavljeno da Hashlets ne predstavlja fizički hardver, a samo će "simulirati" rudarstvo na različitim bazena, linija je prešla. Ono što treba sada odrediti je li GAW imao ovlasti za izdavanje tih derivata, bilo direktno ili u kombinaciji sa drugim grupama, a ako oni rukuje izdavanje, razmjena, itd legalno...

Pravni Red Tape je navodno, rezultat program gore GAW je Paycoin sude

. U ranijem, poseban dokument, drugi advokat, Carol Van Cleef od Manatt, Phelps, i Phillips, LLP, dao izjavu gospodina McLain koja je uključivala:

Otkup jezika ne bi trebalo da se pojavi na ovom izdanju ili će brže nego što bih pozvati pažnju SEC.

Čini se da je gospođa Van Cleef je prenosio ovu poruku da ga drugi članovi pravnog tima koji su htjeli da imaju vremena za komentar, i doslovce ponoviti ili odbije otkup jezik.

Ova ograničenja Izgleda da ima frustrirajući uticaj na gospodina Garza, kao što je uključio u svoj pobijanja:

Bio sam savjetovao naš pravni tim za pokretanje ovog programa. Ja sam bio izostavljen iz mnogih drugih pravnih sastanaka, a sada je rečeno da ne može ni uraditi program.

Gospodin Garza je dalje tvrdi da je bio nezadovoljan drže leđa, kao što je ovaj plan otkupa je obećanje koje je dao svojim mušterijama, i njegova reputacija će patiti, a kupci će izgubiti čak i više, ako ne krene naprijed. Dok sam u početku našao osvježavajuće vidjeti da Josh čini zainteresovana da bude otvoren sa zajednicom, i pokušava da ublaži gubitke koji su mnogi iskusili, od tada je došlo da zapali da su ove e-mailove su procurila direktno na ljude koji su se smatrali donekle " lojalan "do GAW. To čini tekst e-mailova, i njihov sadržaj, upitna, jer možda jednostavno izrađeni uvjeriti one pojedince.

Gospodin Garza nastavio, navodeći:

Znamo da moramo uraditi program, samo treba da se prema odgovarajućim uslovima, mogu pokrenuti s tim.

Ako je nismo sigurni smo čak i da ga čast, mislim da je potrebno da se povuče. Ako ne mogu računati na savjete našeg pravnog tima do tačke mene izgleda kao idiot i stavljanje stvari iz uzimajući ga natrag, ja sam pogrešnog tipa za to.

Ovaj razgovor se dogodio samo nekoliko dana, ali očito gospodin Garza nije odstupio još. Međutim, SEC istrage, uz pravni savjet da se čini se pruža GAW u ovom trenutku, stvara više pitanja nego odgovora.

Ostavke, na visokom nivou GAW Zaposleni

Ovo je tema koja još treba pojašnjenje, jer imam izvještaje raznih ostavke u proteklih nekoliko tjedana, ali ja mogu samo naći neke dokaze za nekoliko zaposlenih. Dok sam bih da kopaju dublje u ovo, ja ne želim da se fokus daleko od primarne tačke rasprave, što uključuje one koji su ostali.

Eric Capuano Podnio ostavku početkom januara

Oko 24. Januar 2015, Eric Capuano, koji je pisao o Hashtalk kao zen_Eric, i Bitcointalk kao zenMiner_Eric, objavio da je istupio iz GAW prije nekoliko tjedana. Eric je bio izvorni predsjednik Zenminer, a zatim je postao generalni direktor GAW je ZenMiner Division kada je ZenMiner kupio GAW.

Dok su njegovi razlozi za odlazak su napravljene odmah jasno Hashtalk, niz postova na Bitcointalk dao malo uvida u svoje obrazloženje. Nakon objavljivanja da će se penzionisati korisničko ime zenMiner_Eric ovdje:

29. Januara, drugi korisnik "WaffleMaster" objavljeno njegova theoryabout šta se događa iza kulisa na GAW.

Recon_eric, odgovorila na ovo:

Sve to je tačan, osim za oko 95% od toga... Shame ipak, jer si stvarno na nešto.

Ja ću reći sljedeće, da se obrati svojoj izjavi na kraju. Jedno sam udobno govorim javno, je da niko u društvu imala sve komade slagalice, osim onog koji je sve to zamislio. To je kao da je to bila namjera sve zajedno, samo dijele minimum sa kojim i onoga što je potrebno da se izgradi. Čak i oni od nas u "gornji ešalon" bili potpuno u mraku na mnoge "sitnije detalje". Ja sam spreman da pokaže bilo kakav autoritet koji pita, to je odmah po saznanju one finije detalje koji su se kretali ruku na ostavku. Jedini žaljenje nosim je koliko dugo mi je trebalo da vidite veliku sliku.

Moje odlazak nije imao nikakve veze s glasinama neriješenih istraga, kao što sam već dao ostavku prije nego što je to bilo čak i temu. Ja nisam budala, ako postoji istraga u toku, moj odlazak ne odriču svoje prošlosti angažman. Takođe znam da mogu sa sigurnošću odgovoriti svakome ko pita da sam uvijek bio uz ono što sam mislio da je u pravu.

Nadam se da se imaju super sedmice.

Dok to ne direktno ukazuje bilo prstima, to jako znači da nešto ozbiljno nije u redu što se dešava unutar GAW, i to izvan jedne osobe, niko nije bio upućen u sveobuhvatni plan. Međutim, ne postoji način da se zna šta Eric mislio tačno, a vrlo je vjerojatno da ne može ulaziti u detaljnije bez krši NDA.

Joe Mordica Čini se da je nestao iz GAW

Joe Mordica je u posljednje vrijeme ne postoji, ali je bilo malo potvrda da je on zapravo dao ostavku na svoj položaj u GAW. Dok ne možemo dokazati sa 100% sigurnošću da je gospodin Mordica više nije povezan sa GAW Labs / rudara, ili bilo koji od kompanija koje se odnose, postoji nekoliko bitova informacija koje se čini da sugeriraju da je to slučaj.

Prvo, ljudi su primijetili da je njegova LinkedIn Profil je izuzetno sada ograničena, a to se ne spominje GAW nigdje na javnoj stranici. Naravno, to ne dokazuje mnogo, jer se čini da su mnogi pripadnici osoblja GAW a su strogo ograničen pristup svojim LinkedIn stranica i / ili trljala sve spominje u GAW.

Međutim, "crvena zastava" za mene je došao kada sam pokušao da direktno kontaktiraju Joe. Razgovarao sam sa gospodinom Mordica putem e-pošte u prošlosti, pa ja sam pokušao da ga kontaktira na oba i 

Brzo sam dobio odgovor, ali to nije bilo od Joe:

Dakle, čini se da Joe e-mail adrese više ne postoje. Kao što sam rekao, to nije konačan dokaz da je otišao, ali izgleda vrlo čudno da je zaposlenik neke kompanije na visokom nivou će imati svoje poslovne e-mail račun izbrisan.

Gdje je Razvojni tim iza Paycoin?

Danas, Josh Garza objavio izjavu o razvoju premijera kontroler UI. Iako ovo nije iznenađujuće na vlastitim, izjava uslijedila je zahtjev za članove zajednice koji su bili zainteresirani za razvoj sistema:

Ovo izgleda čudno mi je, kao što sam razgovarao sa gospodinom Garza prije Paycoin pokrenuo, a ja sam spomenuo, "Mislim da bi ovo moglo raditi prilično dobro, kao što je dobro promišljen. Ako ekipa ste radili na ovom stvari mogu napraviti ovo. Raditi onako kako je navedeno u belu knjigu, to će učiniti phenomenoly je što je sve samo raditi stvari... "Njegov odgovor je bio:

Drago mi je da vidim da, jer sam vidio ljude postavljanje da je to "ništa strašno", i mi smo kupovali mnogo, mnogo različitih programeri, i imali smo ljude u industriji sa puno poštovanja stan se reći da to nije ni moguće izgraditi. Kao, to nije ni moguće... Nema šanse da se izgradi to. Dakle, Drago mi je da vidim da.

Ono što Josh je objasnio da me, djelomično u tom razgovoru, kao iu drugih razgovora, je li to GAW je zaposlen high-end razvoj softvera firma u potpunosti izgraditi Paycoin sistema. Gdje je to razvojni tim sada? Zašto su programeri zajednice potrebnih za završetak funkcije koje je trebalo da bude dio Paycoin sistema od početka?

Čini se da Coin Firewas također s obzirom na e-poštu potvrde SEC istrage, i objavio vlastite analize. Narednih dana trebalo bi da bude zanimljivo, u najmanju ruku.  

Mi ćemo nastaviti da dodate u ovaj članak, i izgraditi ga u kompletniji "ekspoze" na GAW, sa što više informacija kao što možete pronaći. Opet, ako imate bilo kakve dokazive informacije koje se odnose na GAW rudara, GAW Labs, Bring Back ROI, ili bilo koje druge kompanije GAW u vezi, pošaljite na [email protected]

Povezane vijesti


Post Altcoin

BTC-e: Bitcoin Exchange sa mješovitim FOREX & Altcoins

Post Altcoin

Bytecoin (BCN) State of the Art, Anonymous Cryptocurrency

Post Altcoin

Kompletan vodič za izbor vašeg ličnog novčanika

Post Altcoin

Kako dobiti Bitcoins - Vodič za zaradu bitkoina brzo i besplatno 2018

Post Altcoin

GAW Miners CEO na KNC-ovom Titanu: Scrypt Mining je moja kuća

Post Altcoin

Kako trgovati Bitkoine i NE Uhapsite

Post Altcoin

PGP šifrovanje - početni vodič

Post Altcoin

SpaceBIT će obezbediti novi način istraživanja prostora

Post Altcoin

99Bitcoins želi da izaberete pobednika našeg takmičenja!

Post Altcoin

Potcoin je tamo gde je! Uvod u Potcoin

Post Altcoin

Kako potražiti svoj Bitcoin Cash i prodati je za Bitcoin (TREZOR, Ledger, Electrum)

Post Altcoin

Prodajte Litecoins sa Paypal-om za gotovinski USD ili EUR