Kako dobiti svoj prvi Bitcoin danas | Bosnian.Lamareschale.org

Kako dobiti svoj prvi Bitcoin danas

Kako dobiti svoj prvi Bitcoin danas

Bitcoinis neverovatan inovacija koja ima mnogo ljudi uzbuđeni, ali za prosečnu osobu, to je misteriozno. Uistinu razumijevanje Bitcoin protocolis monumentalnim podvig, a ne onaj koji najviše su spremni za borbu. Srećom, nije potrebno da shvate sve o Bitcoin, kriptografija, ili digitalnu valutu za dobijanje i korišćenje, Bitcoin. U prošlosti, Bitcoin je valuta, potrebna malo tehničkog znanja za korištenje, ali to nije istina danas.

Mi ćemo navesti sve korake potrebne za početak s BTC, počevši od izbora novčanik. Međutim, za korisnike sa dosadašnjeg iskustva, možda želite da preskočimo. Za prelazak na bilo sekcija, kliknite na jedan od linkova ispod:

Novčanici

[Dugme color = "narančasti" size = "srednje" link = "https://99bitcoins.com/get-bitcoin-today/#online-bitcoinwallets"] Online Bitcoin Novčanici [/ button] [dugme color = "narančasti" veličine = "srednje" link = "https://99bitcoins.com/get-bitcoin-today/#light-and-full-bitcoin-wallets-on-your-computer"] PC-Based Bitcoin Novčanici [/ button] [dugme color = "narančasti" size = "srednje" link = "https://99bitcoins.com/get-bitcoin-today/#mobile-bitcoin-wallets"] Mobile Device Bitcoin Novčanici [/ button]

Kupnje Bitcoine

[Dugme color = "narančasti" size = "srednje" link = "https://99bitcoins.com/get-bitcoin-today/2/#using-a-bitcoin-exchange"] Kupi Bitcoin na razmjeni [/ button] [dugme color = "narančasti" size = "srednje" link = "https://99bitcoins.com/get-bitcoin-today/2/#companies-selling-bitcoin-directly"] Kupi Bitcoin Iz kompanije [/ button] [dugme color = "narančasti" size = "srednje" link = "https://99bitcoins.com/get-bitcoin-today/2/#purchase-bitcoins-from-other-people"] Kupi Bitcoin od pojedinaca [/ tipka ]

Alternativne metode

[Dugme color = "narančasti" size = "srednje" link = "https://99bitcoins.com/get-bitcoin-today/3/#mining-altcoins-for-bitcoins"] Rudnik Altcoins za Bitcoin [/ button] [ dugme color = "narančasti" size = "srednje" link = "https://99bitcoins.com/get-bitcoin-today/3/#selling-goods-or-services-for-bitcoins"] Prodaja usluge / roba za Bitcoine [/ button] [dugme color = "narančasti" size = "srednje" link = "https://99bitcoins.com/get-bitcoin-today/3/#bitcoin-tipsaltcoin-faucets-and-signature-advertising"] BTC Savjeti, slavine, i oglašavanje [/ button]

Izaberite Vaš Bitcoin Wallet

Prošli su dani učenja kako koristiti Bitcoin QT. Standardni Bitcoin novčanik je još uvijek na raspolaganju, i to je moćan alat, ali nije neophodno za većinu ljudi. Umjesto toga, svjetlo novčanik, online novčanik ili mobilni novčanik bit će dovoljna, i svi su vrlo jednostavan za korištenje. Najteže je određivanje kojih je jedan želite da koristite. Postoje prednosti i mane svakog.

Online Bitcoin Novčanici

Online Bitcoin novčanicima imaju lošu reputaciju, a za dobar razlog. Kada se koristi online Bitcoin novčanik, morate vjerovati svojim BTC na 3rd party, i to može biti opasno. Međutim, stvari se mijenjaju, i multisignature online novčanike daje više sigurnosti za korisnika, iako je još rano govoriti koliko će ove mjere biti na duge staze.

Ipak, postoje pouzdane kompanije koje pružaju online novčanike, a čine ga vrlo lako za početak. Coinbaseoffers je multisig novčanik koji omogućava korisniku da zadrži 2 od 3 tastera, čime je nemoguće za kompaniju da vaše BTC, a pruža dodatnu sigurnost da imaju pristup svojim bitkoine čak i ako je web stranica se gasi.

Bitgois također ponudila kao samostalni proizvod, a ne dodatni, što im može dati fokus potrebno da se u potpunosti meso ovaj sistem se.

Ostale kompanije rade na svoju ruku derivate, ili roman inovacije, na ideji multisig, online novčanike, što čini ideju online novčanika privlačnije nego u prošlosti. Ove inovacije mogu čak napraviti online novčanike prihvaćenih norma.

Čak i tako, online novčanike su samo jednostavne dok postoji problem. Ako je ne-multisig online novčanik, a zatim sama kompanija bi se mogao ugasiti, uzimajući to je bitkoine korisnika s njim, kao što se desilo sa mnogim berzama u prošlosti. Ako se radi o multisig online novčanik, to zahtijeva malo tehničkog znanja, čak i ako je samo prateći uputstva iz same kompanije, da povrate pristup svoje zlato.

Dok online novčanici su najlakši izbor za početnike, a može biti najbolja opcija za vas, shvatiti da se sa Bitcoin, vi samo zaista imate ako ste jedini koji može kontrolirati. Ako radite odabrati online novčanik, ili čak i ako ne, pogledajte naš tutorial o osiguravanju vašeg blockchain online novčanik. To će vam pomoći kreiranje sigurnosnih kopija, kao i naučiti o pravilno zaštiti svoje zlato. Iako nije sve u ovom tutorial će primijeniti na svaki novčanik, to bi i dalje vam dati ideju nekih koraka koje treba preduzeti da se osigura bilo novčanik.

Svjetlo i Full Bitcoin Novčanici na računaru

Lagan Bitcoin novčanici, ili svjetlo novčanike, bili su vrlo popularna opcija već neko vrijeme, a za dobar razlog. Ove novčanici uglavnom čuvanje privatnog ključa, koji ne treba da znate, u datoteku na tvrdi disk, što vam daje mogućnost da kontrolišete bitkoine. Velike prednosti lakog BTC novčanik preko pune BTC novčanik su veličine i brzine, i da će biti u fokusu ove sekcije. Slobodno koristite jednu od pune Bitcoin novčanike, koji su povezani u sledećem pasusu, ako želite.

A puna Bitcoin novčanik treba skinuti cijelu blockchain, što je za oko 24,5 gigabajta u ovom trenutku, i raste. Proces preuzimanja može biti prilično vremena, ali za određene pojedince, to je vrijedno vremena i tvrdi disk prostor. Naravno, važno je da mreža ima "puno čvorova", koji su puni novčanike, kao što su Bitcoinqtor Bitcoind, radnih s TCP port 8333 otvoren, jer je okosnica Bitcoin mreže. Imajući to u vidu, sve dok postoje pojedinci sa potrebom za pokretanje pune čvorova, to nije potrebno za sve ostale da to učine.

A svjetlo Bitcoin novčanik daje korisniku mogućnost kontrole svojih sredstava, i nositi bilo kakve transakcije da bi prosječna osoba treba, ali preuzima samo mali dio blockchain. Svjetlo novčanika samo trebaju skinuti dijelove blockchain koje sadrže informacije o adresama novčanik sadrži. To znači da umjesto zahtijeva gotovo 25 GB prostora za pohranu, prosječna korisnik samo da je potrebno da sačuvate 25-50 MB podataka.

Neki od najpopularnijih, najlakši za korištenje svjetlo Bitcoin novčanike su multibit i Electrum. Oba ova novčanika su vrlo lagani, a rade sasvim dobro.

Multibit ima kritike u prošlosti za slabiji sigurnosne značajke, kao i greške koje je rezultiralo u pogrešan računovodstva, ali novije verzije su se bavile mnoge od tih problema. U oba slučaja, koristeći novčanik je kao jednostavan kao skidanje softvera, instalacije i otvorite program. U tom trenutku, imate Bitcoin novčanik, sa adresom, i koji su spremni da prime Bitcoin plaćanja.

Mobile Bitcoin Novčanici

Mobile Bitcoin novčanici su, u suštini, svjetlo novčanike koji rade na mobilnim uređajima. Na površini, ovo izgleda kao loša ideja, jer gubi / razbijanje vaš telefon ili tablet, dovesti do gubitka vaših privatnih ključeva, a time i vaše bitkoine. Međutim, da bi riješiti ovaj problem, većina mobilnih novčanike može se sinhronizuju / kopije na računalo, i / ili imaju funkcije koje omogućavaju privatne ključeve da se regeneriše pomoću lozinke koje ste odabrali prilikom prvog konfiguriranja novčanik. Ova lozinka se koristi kao sjeme za privatni ključ, i omogućava privatni ključ koji se oporavio, čak i ako je novčanik datoteke su uništeni ili izgubljeni.

Electrum, koja je gore spomenuto, je jedan primjer lakog novčanik koji je i mobilnog novčanika. Radi na mobilnim uređajima, kao i tradicionalni računari, što omogućava vam da pristupite svoje zlato, bez obzira gdje se nalazite, bez potrebe za čuvanje privatne ključeve sa kompanijom, kao i online novčanik.

Myceliumis još jedan popularan izbor, te je brzo raste. To je robustan mobilnog novčanika koji može se kopirati na druge uređaje, uključujući i osobnih računala. Kompanija koja stoji iza Mycelium također radi na zanimljivim druge proizvode, kao što su "Bitcoincard", koji izgleda kao tradicionalni debitnu karticu, ali se ponaša kao Bitcoin novčanik, i funkcije bez potrebe da budu povezani na internet. Ovaj proizvod je u završnoj fazi razvoja.

Nakon Branje Vaš Bitcoin Wallet

Nakon što ste se odlučili na kojem novčanik vam najbolje odgovara, i postavili ga, preći na sljedeću stranicu kako bi se utvrdilo koja metoda dobivanja svoj prvi bita radi za vas. Mi ćemo početi sa najjednostavniji način, koji se kupuje bitkoine. Međutim, ako ne želite da direktno kupiti BTC, postoje i druge opcije da zaradite novac.

Povezane vijesti


Post Altcoin

Dark Wallet Alpha 7 izdanje

Post Altcoin

Anonimnost kriptokutencija Deo I - Postojeći protokoli i Zerocoin

Post Altcoin

Bitcoin Whiteboard utorak - Put od slanja za prijem

Post Altcoin

Kladite se na Svetskom prvenstvu uz BlackCoin Betting

Post Altcoin

Kompletan vodič za korištenje Bitcoina anonimno u celom Vebu

Post Altcoin

Kako kupiti Litecoin sa Paypal-om, kreditnom karticom ili bankovnim transferom

Post Altcoin

Šta su Altcoins?

Post Altcoin

Ethereum porastao za 6,4 miliona dolara u prvoj četvrtini prodaje Genesis

Post Altcoin

Potcoin je tamo gde je! Uvod u Potcoin

Post Altcoin

Kako se menjaju Bitkomini: jednostavan vodič za početnike

Post Altcoin

Anonimnost kriptokutencija II deo - Cryptonote & Darkcoin

Post Altcoin

Šest ideja Bitcoin i Altcoins trebaju obuzimati dio I