Intervju sa Joshom Garzom, osnivačem i izvršnim direktorom GAW Minersa | Bosnian.Lamareschale.org

Intervju sa Joshom Garzom, osnivačem i izvršnim direktorom GAW Minersa

Intervju sa Joshom Garzom, osnivačem i izvršnim direktorom GAW Minersa

Prije nekoliko mjeseci moj prijatelj mi je poslao link na kompaniju pod nazivom "GAW rudara", i izjavio da je naredio nekoliko Scrypt ASIC. Nakon lično imaju nekoliko užasna iskustva sa Bitcoinmining hardverskih kompanija u prošlosti, bio sam prilično skeptičan o legitimnosti mašina, posebno u pogledu "Prevoz datuma". Međutim, nakon nekoliko sati istraživanja, u kombinaciji sa garancijom besplatno domaćin rudarskih ako je kasnio u transportu, odlučio sam riskirati i staviti jedan red.

Dok čekamo moju mašine, što je na kraju se isporučuje, a dolaze upravo na vrijeme, uz besplatan Zenminer Rasperry Pi da nisam očekivao, jaInvesticione strategijeU ovom dijelu ćemo navesti neke od osnovnih koncepata Bitcoin ulaganja. Mi ćemo pokazati razlike između dugoročnih i kratkoročnih ulaganja. Mi ćemo i online opšte pojmove koji su neophodni za bilo koji Bitcoin trgovac. Čitajući ovom poglavlju ćete dobiti solidnu razumijevanje osnovnih trendova na tržištu Bitcoin, koji bi trebalo da vam pomoći da razvijete svoju strategije trgovanja.

Bitcoin se često nazivaju BTC na financijskim tržištima. Ovo je slično simbol valute, ili ih deonica "ticker". Na primjer, američki dolar se često naziva "USD", i Ford Motor dionica koristi simbol "F" na berzama. Dakle, ako vidite izraz "BTC", bilo u ovoj knjizi ili negdje drugdje, to je najvjerojatnije odnosi na Bitcoin.

Razumijevanje riskis od suštinske važnosti za svakog investitora u bilo kojoj vrsti ulaganja. Ne samo da postoji rizik u odnosu na gubitke na ulaganjima, ali ako investiraju prekasno ili u pogrešno vrijeme, možete izgubiti priliku da ogromne rezultate. Biti oprezan je općenito dobra ideja, ali ako ste previše oprezni ste mogli propustiti na neke velike mogućnosti. Prvo, međutim, idemo preko nekoliko važnih koncepata.

Kupovina i prodaja Bitcoine

Ulaganje centara širom kupovina i prodaja imovine, u ovom slučaju Bitcoine. Osnovna pretpostavka je jednostavan, kupi Bitcoinswhile oni cijene su niske, prodati Bitcoinswhile cijene su visoke. U idealnom svijetu ćete kupiti Bitcoin kada su cijene dno, ili hit kao niska od cijene jer će proći, i prodavati Bitcoin kada su cijene "vrh", ili su dostigle cijenu od čak da će prije nego u opadanju. Ovaj koncept je ono što su ljudi koji se odnosi na kada kažu "kupi niska, prodaj skupo."

Stock tržišta mogu biti pod velikim uticajem "psihološki" faktora, tako često cijene će brzo rasti i padati. To stvara prilike za investitore. Do shvatim kada će cijene rasti ili će pasti, razuman investitor može maksimizirati svoje profitira od trgovanja. Naravno, zapravo predviđanje kada će cijene rasti ili pad nije lak zadatak i tu je uvijek puno neizvjesnosti.


Šta je Litecoin?Litecoinis jedan od najpopularnijih digitalnih valuta u ovom trenutku, a nastao je Charles Lee, bivši zaposlenik Googlea. Bilo je potrebno ideja koja stoji iza Bitcoin, ali promenio nekoliko komponentu ključ, kao što su vrijeme blok, što je 2,5 minuta u odnosu na 10 minuta za Bitcoin. Rudarski algoritam je također razlikuje od Bitcoin, kao Litecoin je bio prvi novčić za korištenje scrypt

što je rudarski algoritam koji zahtijeva više memorije nego SHA256, čime je stvaranje ASIC (Application-Specific Integrated Circuit) teže.

Dok te razlike mogu izgledati beznačajna pojedincu koji nije uključen u digitalnu valutu zajednice, oni su zapravo vrlo važni. Litecoin je razvijen da bude alternativa Bitcoin, a očekuje se da će biti srebra Bitcoin zlato. Do sada, ovo izgleda tako precizan. Litecoin ima kapu na ukupnu kovani novac koji je oko 4 puta Bitcoin, i zauzeo cijeni koja je slična srebro vs zlato za nedavne prošlosti. A u ovom trenutku 1 Litecoin vrijedi oko 0,0257 Bitcoin, ili oko 2,5% u iznosu od jednog Bitcoin. To je omjer od 40: 1, što se savršeno uklapa s općim raspon 35-50: 1 za zlato: odnos srebro.

Update: Od vremena ovaj članak je napisan, COA da BTC odnos značajno pala u raskoraku. Iza toga, ASIC za scryptare sada na raspolaganju, a brzo racingtoward state-of-the-art.


Dugoročno ulaganjeDugoročno ulaganje odnosi se na strategiju ulaganja koja se fokusira na kupovinu Bitcoinsnow i čekajući da cijeniti kroz duži vremenski period. A dugoročni investitor može zadržati investicija za trideset godina ili više! Mi ćemo biti tup, sada to nije poželjan način za mnoge investitore. Sa tržišnim cijenama swinging nekoliko dolara ili više u datom danu, mnogi investitori su više zainteresovani za zarađivanje novca u kratkom roku. Ipak, to ne znači da je dugoročna ulaganja ne može biti odlična investicija strategije.

Većina dugoročni investitori ne postavljaju nikakve posebne krajnji datum ili cijenu po kojoj će prodati Bitcoine. Umjesto toga, oni investiraju i zavalite i gledati kako njihove imovine cijeniti tokom vremena. Dugoročni investitori su zainteresovani za obračun vrijednosti prekovremeno nego okreće profit week-u-sedmice, ili mjeseca u mjesec. To ne znači da je dugoročna ulaganja ne mogu ubrati ogromne rezultate. Daleko od toga. Ako imate ulaže 100 dolara u Bitcoin u veljači 2011. Godine, kada su trgovanje za oko 1 dolar, oni bi sada biti vrijedan više od 100.000 dolara. I zapamtite, Bitcoine su prodavali za više od 1.000 BTC po dolaru u 2009. Godini Zamislite da ste uložili 100 USD zatim i zadržala svoj Bitcoine!

U odnosu na kratkoročne ulaganja, specifične kupuju u i rasprodaju tačaka generalno nije toliko važna. Razlike od nekoliko dolara uglavnom ne bitno toliko. Naravno, ako Bitcoins Čini se da je izgradnja u masivnu balon, ne treba ulagati, bez obzira na svoju investiciju strategija. U isto vrijeme, ako Bitcoin cijene izgledaju kao da su depresivni i premazane za oporavak, sada je pravi trenutak za investiranje, bez obzira na vaše strategije.

Ako ste u potrazi za napraviti dugoročne investicije, najvažnije pitanje koje morate pitati je da li je investicija izgleda kao da će se obračunavati vrijednost tokom vremena. Ako ste čvrsto vjerujem da, onda što je dugoročno ulaganje može biti odličan izbor. Trebalo bi učiniti istraživanje, naravno, i pažljivo navesti zašto će investicije dobiti vrednost tokom vremena.

Povezane vijesti


Post Altcoin

Kako kupiti Stellar Lumens u 3 jednostavna koraka: početni vodič

Post Altcoin

6 Koraci za procenu da li je alternativna kriptocurrency vredna investicije

Post Altcoin

Šta je Dogecoin, Charity Coin?

Post Altcoin

Radi se o Blockchain, ne Bitcoin-u

Post Altcoin

Kako kupiti NEM (XEM) - početni vodič

Post Altcoin

Bitcoin osnove

Post Altcoin

Beta pregled - Reddcoin Social Wallet sa integracijom društvenih mreža

Post Altcoin

Kompletan vodič za izbor vašeg ličnog novčanika

Post Altcoin

6 Savjeta koji vam pomažu da putujete s Bitcoinom

Post Altcoin

Dogecins Dogecar na Talladega Superspeedway

Post Altcoin

BTC.com prodao Joshu Garzi iz GAW Minera

Post Altcoin

Početni vodič za upravljanje vlastitim bitkom bankomata