Radi se o Blockchain, ne Bitcoin-u | Bosnian.Lamareschale.org

Radi se o Blockchain, ne Bitcoin-u

Radi se o Blockchain, ne Bitcoin-u

"Ono što Bitcoin vrijedan?" Često puta, razgovor o Bitcoinwith onaj ko ne Bitcoin tipa evanđelista vodi na ovo praktično pitanje. Moglo bi se reći da su koristi od funkcije Bitcoin "kao sama valutu, trenja transakcije, u blizini-ukupno prevenciju anonimnost i prevara, zaslužuju njegovu upotrebu.

Ipak, ono što čini Bitcoin tako razoran nije njegova sposobnost obrade plaćanja. Kao urednik Coinbrief Dustin O'Bryant napominje, "The Bitcoin blockchain je gdje je pravi proboj leži".

Bitcoin je jezik što je izazvalo inovacije

Jednostavno rečeno, Bitcoin blockchain je decentralizirana mreža koja podržava verifikaciju i skladištenje svih Bitcoin transakcija. Bitcoin započinje svoje putovanje kroz blockchain od smera kretanja kroz mrežu Bitcoin minersdistributed širom svijeta.

Motivisani od strane priliku da zarade Bitcoin, rudara provjerite transakcije rješavanjem složenih matematičkih proofs- Ovo je ključ, integritet blockchain kao struktura podataka ovisi o podsticajima dati rudara za provjeru DATA- Svaki potvrđen transakcija se zatim snimaju u Bitcoin blockchain (slično kao glavnu knjigu). Sama Bitcoin transakcija je gotovo trenutan, a zatim, u roku od nekoliko minuta, transakcija iz stranke A do stranku B je potvrđeno da važi.

Transakcija koje uključuju druge cryptocurrencies ili Altcoins, su isto tako autentičnost i snimljen u blockchain, bilo nezavisno od, ili se spojio sa, a to je Bitcoin (više o razlici između Bitcoin blockchain i nezavisnih blockchains kasnije).

U oba slučaja, zajednički jezik (u blockchain sistem) olakšava transakcija između dvije strane. Ovo je jezik narednih carstvo Bitcoin inovacija. Ono što možemo učiniti s primjenom blockchain jezika je ograničeno samo vlastite mašte.

Ovo je pojačan u nedavnom articlepublished Instituta za etiku i nove tehnologije,

Paradigma 5 (narednih remeti computing paradigma) funkcionalnosti može biti iskustvo neprekidno povezani bešavne fizičkog svijeta multi-device računarstva sloj, sa blockchain tehnologijom overlay za plaćanje, i to ne samo plaćanja, ali micropayments, decentralizirana razmjena, token zarade i potrošnje, digitalni prizivanje i prijenos sredstava, i pametna izdavanje i izvršenje ugovora; sve što je ekonomski sloj web nikada nije imao.

Brute Force od Bitcoin blockchain

Ne gubeći vrijeme, mnogi dev timovi su već izveo nove funkcije blockchain primjene u stvarnost. Najznačajnijih do sada je druge ugovorne strane, decentralizirana finansijski platforma izgrađena na vrhu Bitcoin blockchain. Dok je peer-to-peer interakcija (samoizvršivim pametan ugovora, finansijski derivati, razmjene imovine, tokene koji može izdati dividende i pravo glasa) se pokreću uz upotrebu Ugovorne native XCP token (čija vrijednost je vezana za Bitcoin), osnivanja leži na pouzdan rudarstva moć Bitcoin blockchain.

Ugovorne strane djela pohranjivanje dodatnih podataka u redovnom Bitcoin transakcija, što čini sve ugovorne strane transakcije je Bitcoin transakcija, iako je vrlo mala. Kada se druge ugovorne strane transakcije emituju na Bitcoin mreže su potvrđene od strane Bitcoin rudara i čuvaju u Bitcoin blockchain napraviti siguran, provjerljive rekord.

Ugovorne strane stavlja svoje povjerenje nedvosmisleno na ramena blockchain da rudari su najviše motivisani mojoj, a potom u kojoj postoji najviše rudarskih moć, Bitcoin blockchain. Nezavisni blockchain-ist platforma Ethereumhas ipak da se istisnuti, čeka na marginama kao ugovorne strane platforma je uživo i već je viđen preko 100.000 transakcija od januara.

Nezavisni Blockchains Držite Promise

Ethereum je platforma koja nudi gotovo isti peer-to-peer interakcije kao Counterparty trenutno nudi (isto), na temeljima decentraliziranog konsenzusa nezavisno od onog Bitcoin blockchain. Gdje Ethereum je blockchain drži obećanje je u načinu njene blokova su formulisane.

Od bijelog papira Ethereum-a,

Pored toga, jer sve informacije države je dio posljednji blok, nema potrebe za čuvanje cijelog blockchain povijest - strategija koja, ako bi se moglo primijeniti na Bitcoin, može se izračunati da pruže 10-20x uštede u prostoru.

Ovim rješavanje problema sporog vremena potvrde i visoke naknade koja potresa Bitcoin blockchain.

U rješavanju problema rizika koncentriranog rudarstva napada, ili 51% napadači iz gdje određeni rudarski bazen barata većina mreže snage, omogućavajući mogućnost da spriječi transakcije potvrde i drugi zloćudni acts- Ethereum ima za cilj da podrži korištenje strane chainsupon oslobađanje svoje platforme.

Blockchains su podložni 51% napada, a manji blockchains su podložni manjim 51% napada. U idealnom slučaju, ako želimo sigurnost, željeli bismo za više lanaca da bi mogao da iskoristim činjenicu o sigurnosti jedni druge, tako da nijedan lanac može biti napadnut, osim ako svaki lanac je napadnut u isto vrijeme.

Budućnost blockchain Aplikacije

Kao što je kolega CoinBrief pisac Ali Amin s pravom kaže: "Više slobodu i samoopredeljenje nego ikada zamišljali da je moguće se postiže, a ne u rukama odgovara političara, ali u rukama klavijature i proxy usluge." Mi se krene sa većim osjećaj autonomije, bez obzira na to da li je sa Bitcoin blockchain, nezavisni blockchain, i / ili sidechain.

Efekti dezintermedijacije do daleko izvan granica naše finansijske infrastrukture. Stojimo na ivici provalije velikih promjena u obliku naše društvene sisteme.

Kako vidite blockchain tehnologije provodi? Ostavite komentar ispod, i da čujemo vaše ideje.

Povezane vijesti


Post Altcoin

6 Koraci za procenu da li je alternativna kriptocurrency vredna investicije

Post Altcoin

Kako trgovati Bitkoine i NE Uhapsite

Post Altcoin

Šta je Dogecoin, Charity Coin?

Post Altcoin

Sex i Single Bitcoin

Post Altcoin

Kako kupiti IOTA: Osnovni vodič za početnike

Post Altcoin

Brock Pierces Realcoin je loša ideja, i ovo je razlog

Post Altcoin

Bratislava podzemna stanica koja prihvata Worldcoin Dok WDC savez pokreće revolucionarnu izdanju novčanica Drunk Turtle

Post Altcoin

6 Savjeta koji vam pomažu da putujete s Bitcoinom

Post Altcoin

Myriads EasyMiner donosi Myriadcoin na nova tržišta

Post Altcoin

Gavin Andresen vam pokazuje kako da implementirate dvostruku zaštitu fajlova novčanika

Post Altcoin

SpaceBIT će obezbediti novi način istraživanja prostora

Post Altcoin

Upoznavanje sa zvaničnom, Vladinom sankcionisanom kriptocurrencijom