Multi-vPoW: Myriadcoinovo rešenje za merenje rudarenja | Bosnian.Lamareschale.org

Multi-vPoW: Myriadcoinovo rešenje za merenje rudarenja

Multi-vPoW: Myriadcoinovo rešenje za merenje rudarenja

Merge-mining je napravio naslove nedavno sa announcementof Dogecoin spoji-rudarskih pod Litecoin (tj Dogecoin je "dijete", Litecoin je "roditelj"). To je conceptthat postoji već neko vrijeme, a sprovodi nekoliko kovanica, uključujući Bitcoin. Jednostavno rečeno, rudar obavlja istu hash na oba roditelja i djeteta blockchain i mogu riješiti blokova na bilo lanac bez ikakvih dodatnih troškova. Koncept tek treba da zaista poletjeti kao ništa izvan akademskih zbog problema vrlo parazitska u prirodi: cijenu dijete novčić je na milost i nemilost rudara roditelja kovanice. U slučaju Dogecoin je, dogecoins postaju "besplatan ručak" za Litecoin rudara da oni mogu prodati za ekstra profit BTC ili LTC. Za spajanje-rudarske biti uspješan alat za to treba posvetiti simbiotičkoj okruženju. Mora postojati uzajamno ravnotežu koja ne ostavlja jedna stranka sa loš ukus u ustima.

Spojenih-mining Sadašnja neravnoteža

Sa "mono-proof-of-work" (mono-POW) kovanice kao Litecoinand Dogecointhat koriste jedan algoritam (Scrypt) za rješavanje blokova, ne postoji jasan način da se izbalansira blockchainsecurity (tj Litecoin je veće mreže hashrate) uz nezaobilaznu prodaje pritisak koji je pratiti (tj Litecoin rudara damping svoje "slobodno" dogecoins za BTC / LTC). Čak je i doživljava neravnoteže je dovoljno da ošteti vrijednosti djeteta kovanice; ako Litecoin rudari ne prodaju svoje dogecoins po stopi da je tržište predviđa, tržište će i dalje reagirati kao da odlaganje dešava se da višoj stopi. To je proročanstvo samoispunjavajuća gdje se jedan novčić postavljen metaforički pijedestal iznad drugog. Srećom, sa pojavom sistema Myriadcoin je "multi-proof-of-work" (multi-POW), zdrav partnerstvo može biti izgrađen između dva novčića.

Myriadcoin i Multi-vPoW: A Simbiotske Solution

Evo, ja ću predložiti rješenje neravnoteže (i kasnije niske popularnosti) stopljenih deminiranje: multi-različite proof-of-rada bloka nagrade (multi-vPoW). [Napomena: Možda postoji bolji način da se ime tog.]

Predstojeći PolyMYR projekta Myriadcoin je, stapanje-rudarstvo i auto-razmjene bazen, će se udvostručiti kao kriptovaluta laboratorija u kojoj multi-vPoW rješenje može biti rigorozno istraženi i testirati. Da bismo razumjeli rješenje najbolje što zahtijeva kratko ponovimo kako multi-POW sistem kao što je Myriadcoin radi. Myriadcoin ima 5 algoritama (SHA256d, Scrypt, Klupko, qubit i Myriad-Groestl) koji može samostalno riješiti blokova. Oni imaju nezavisne poteškoća koje se podesiti pomoću istu formulu. Bilo koji algoritam može riješiti sljedeći blok, čak i ako je to isti algoritam. Svaki algoritam cilja u isto vrijeme blok i blok nagradama su ista, bez obzira na to koji algoritam rješava bloka.

Multi-vPoW rješenje uključuje podešavanje blok nagrade na osnovu kojih algoritam pronalazi bloka. Sa Myriad kao roditelj multi-POW, dijete novčić može postati multi-POW (ako već nije) da bira nekoliko algoritama koji se spajaju-minirana od strane roditelja Myriad algoritama i algoritam (e) da nije spojiti -mined (stvaranje stupanj preklapanja). Algoritmi spajanje-minirano biti programiran da imaju niže blok nagrade nego stapanje-minirano algoritam (e) ne. Ovaj odmah stvara mnoge varijable (broj spajanja rudnika algoritama, broj ne-spajanje rudnika algoritama, blok nagrade, itd) koji se mogu petljali sa stvoriti pravi balans davanja i uzimanja.

Na primjer, programer želi započeti novi X11 novčić, ali je zabrinut da je konkurentan i zasićenih altcoin rudarstva arena može ostaviti novčić skloni 51% napada za dugotrajan vremenski period u ranoj fazi. Programer želi zajamčena sigurnost mreže od trenutka pokreće tako odluče da ga pokrene kao multi-POW sa 5 algoritama: SHA256d, Scrypt, Klupko, Myriad-Groestl, i X11. Merge-mining je omogućen na 4 algoritama dijeli zajedničko sa Myriad (SHA256d, Scrypt, Klupko, i Myriad-Groestl), dok X11 algoritam je lišen auxPoW spoji rudnika kod. 4 spajanje rudnika algoritmi bi se onda mogla dizajnirani blok nagrade od recimo 25, dok je nagrada blok za X11 je 200. To će stvoriti odnos 25 do 200 za blok nagrade. Ili možda odnos će biti postavljen na 40/200 ili 10/200. Bez obzira na omjer može biti, suština je da Myriadcoin rudari su plaćeni za svoj doprinos u sigurnost mreže nove medalje na način koji nije štetan za dugoročnu vrijednost novčića. Dokle god postoji prilično uravnotežen dizajn blok nagrada, Myriad rudari ne bi trebalo da imaju razloga da se žale na manji blok nagrada jer dijete kovanice su na kraju "besplatan ručak". U isto vrijeme, programer ne treba lišiti stapanja minirano algoritmi bloka nagrade potpuno ili drugo stapanje-rudarske simbioza postaje parazitski protiv roditelja novčić i dijete novčić bi se bavila prirodno slobodnom tržištu. To je stvar međusobnog poštovanja da eliminiše bilo stvarne ili pretpostavljene štete ni novčić objedinjavanje-rudarske partnerstvo.

 

Komplimente multi-vPoW s drugim blockchain Tehnologija

Merge-mining simbioza preko multi-vPoW mogao ni biti poboljšana korištenjem besplatne blockchain tehnologije. Na primjer, implementacija multi-vPoW boji novčiće mogao ponuditi rudara izbor bojenja njihovog stapanja rudarskih kovanice u tokena koje predstavljaju iznos garancije mreže su dali. To bi djelovati kao deflacioni alata (to nije prevara!) Za dijete novčić koji i dalje nagrađuje roditelja novčić rudari s više profita / vrijednost s obzirom da su izgrađeni kreativne načine za korištenje u boji sigurnosti tokena. Čak i dalje, dok sam shvatio da je POS-blok nagrade trenutno nisu kompatibilni u spajanja rudnika okruženja, može biti intrigantno za inovacije način za spajanje-rudare da udio svoje dijete kovanice, a ne prodavati ih odmah.

Na kraju, sredstvo za postizanje meta-stabilnosti unutar spajanje-rudarskih simbioza može biti poželjan i ostvariv iz analize podataka u realnom vremenu relativne mreže hashrate na svakom spajanja rudnika algoritam. Hipotetički, dijete novčić blok nagrade za algoritam objedinjavanje-minirano mogu se izgraditi na dinamički mijenjati na osnovu veličine mreže hashrate tog algoritma u odnosu na ostatak mreže. Ako se previše rudara utovarili na jedan algoritam, blok nagrada može biti privremeno je smanjena, dok je blok nagrade na manjem algoritam mreže mogu se postaviti. To bi moglo da podstakne migraciju rudara iz gužve algoritam za oskudne algoritam za sprečavanje vrijeme produženo niske individualne mreže hashrates.

To su nekoliko rješenja koja će biti istražena od strane Myriadcoin i PolyMYR. Ako ništa drugo, nadam se da ću izazvati živa diskusija o elegantna rješenja za spajanje rudnika simbioza. Ne pretvaram se da znam da li će se ove ideje uspjeti, ali uvjeravam vas da će se istražiti. Mi volimo da poguramo theMyriad platformi.

Treba Myriadcoin je istraživanje smislene inovacije izazvati vaša interesovanja, preklinjem vas da se pridružite našem timu zajednice i razvoj. Mi smo uvijek u potrazi za rasti! Pridružite nam se na / r / myriadcoinor svratiti ourIRC kanala (## myriadcoin na freenet).

Cheers!

Povezane vijesti


Post Altcoin

SpaceBIT će obezbediti novi način istraživanja prostora

Post Altcoin

Kako kupiti Namecoin (Paypal, kreditna kartica, Cash) - 100% sigurno i jednostavno

Post Altcoin

Šta je Feathercoin

Post Altcoin

Mastercoin i Omniwallet Beta

Post Altcoin

Kako dobiti prilagođenu Bitcoin adresu

Post Altcoin

Kako potražiti Bitcoin Gold (BTG): Vodič kroz korak po korak

Post Altcoin

Dogecins Dogecar na Talladega Superspeedway

Post Altcoin

Kako kupiti Ethereum Classic (ETC) je 3 jednostavna koraka - početni vodič

Post Altcoin

10 Korisni alati za ostanak povezani na tržište Bitcoin

Post Altcoin

Korak po korak vodiča za paljenje sopstvenog Bitcoin čvora

Post Altcoin

Najnovije nadogradnje novčića i najslabije implementirane funkcije

Post Altcoin

Multisig: početni vodič