Brock Pierces Realcoin je loša ideja, i ovo je razlog | Bosnian.Lamareschale.org

Brock Pierces Realcoin je loša ideja, i ovo je razlog

Brock Pierces Realcoin je loša ideja, i ovo je razlog

Brock Pierce, Bitcoinentrepreneur i novoizabrani član upravnog odbora Bitcoin Foundation, otkrio je svoje planove da razvije novi kripto-valutu. Pierce projekta, Realcoin, ima za cilj da izgradi novu strukturu plaćanja na vrhu blockchain koji omogućavaju jednostavan prijenos dolara.

Dakle, tehnički, Realcoin nije potpuno nezavisan kripto-valuta sama po sebi. To samo donosi blockchain tehnologiju za američki dolar. Donoseći kripto-valute tehnologija u odnosu na dolar, to bi omogućilo decentralizirano platnog prometa da se takmiči sa tradicionalnim bankarskim model bez direktno osporava Core Infrastructure bankarskog sistema ili monopol vlada SAD-a o izdavanju novca i regulaciji svojih napajanja.

Budući da djeluje na vrhu Bitcoin blockchain, korisnici Realcoin će dobiti instant i praktično jeftin monetarnih transfera koji uživaju sa Bitcoin dok je još koriste dolara. Realcoin djeluje kao znak, koji predstavlja vlasništvo dolara; Pierce se nada da će se to učiniti koja se bavi digitalnim valutama manje od gnjavaža jer će Realcoin imati 1: 1 odnos razmjene, što znači da će jednog Realcoin vrijediti jedan dolar, a ne mali decimalni broj koji se stalno mijenja. Pierce se nada da vezivanje Realcoin za dolar će eliminirati volatilnost da je cijena iskustva Bitcoin, koji pokreće mnoge ljude od koristi Bitcoin kao oni ne vide kao sigurnu, stabilnu prodavnica bogatstva.

Realcoin, prema Pierce, imati u realnom vremenu rekord svih rezervi USD održan u okviru Realcoin platnog prometa. Ovaj zapis će omogućiti korisnicima da vide ne samo koliko novca imaju u svom posjedu, ali će omogućiti svakome da vidi iznos dolara koji se u opticaju ili hoarded u platnom prometu. Tu će biti i kompletan spis od USD rezervi Realcoin koja će biti ovjeren od strane blockchain, čineći Realcoin knjigu transparentan i pouzdan.

Pierce planira da proširi Realcoin kao daleko preko financijskom svijetu bude mogao; Coindesk izvještava da je bio u kontaktu sa nekoliko banaka i radi sa njima da se integrišu Realcoin u svoje ATM infrastrukturu. Da je integracija će omogućiti korisnicima da posluju sa Realcoin na bilo kojem mjestu gdje imaju pristup Realcoin integriranim bankomat.

Ali je Realcoin zaista vrijedno vremena i truda? Da li to zaista pružaju ništa značajan za kripto-valute zajednici?

Realcoin rešava samo privremeno Bitcoin Flaws

 

Jasno je da je Brock Pierce je postigao Realcoin je riješiti neki od problema koji su izvor pritužbi iz Bitcoin skeptike. Uklanjanjem nestabilnost i samim tim i nestabilan kurseva, dva glavna anti-Bitcoin argumente nestati.

Međutim, oni problemi koji Realcoin rešava nisu nikakve inherentne probleme s Bitcoin, oni su problemi koji će se riješiti s vremenom kao Bitcoin postaje više široko prihvaćen. Dva glavna prodajna mjesta Realcoin-no nestabilnost i stabilnog deviznog kripto-USD stope-jedva leči za velike propuste u Bitcoin protokol. Ako Pierce stvarno želi napraviti kripto-valutu već riješili pritiskom problema Bitcoin, zašto onda on nije samo raditi na poboljšanju sebe Bitcoin protokol? Je li to nije njegov posao kao član upravnog odbora Bitcoin Fondacije za promociju prihvatanje Bitcoin i razvoj svoje osnovne kodiranje?

Nestabilnost Bitcoin cijene će se poravnati se kao digitalnu valutu postaje šire prihvaćanje u opštoj populaciji. Shodno tome, kao Bitcoin cijene volatilnosti splasne, BTC-USD kurseva će se stabilizirati. Tako Realcoin stvarno je jednostavno nije potrebno, ako se sve to postiže je riješiti dva privremena "problema" Bitcoin trenutno suočava. Naravno, želimo da vidimo update Bitcoin jezgro koje rješava rudarstvo centralizacija problem Bitcoin, umjesto da je "stabilan" kursa dolara. Zašto se ne Pierce radi na tome? Preduzimanjem takav projekat, čini da izgleda kao da Brock Pierce ne brine o svom položaju u Bitcoin Foundation-koji je prepun scandalrelating da Pierce je sumnjive prošlosti-ili sama Bitcoin.

Realcoin Pokušaji da se negira Potencijal Crypto-valuta

Ne postoji nikakva potreba za novim novčić koji će riješiti ove male probleme Bitcoin; mnogo manje potrebna je novčić koji će riješiti ove probleme neraskidivo sama povezivanje na fiat valutu. Stvaranjem digitalni znak valute koja je podržana od strane drugog token valutu potpuno poništava svrhu kripto-valute ukupno.

Kripto-valutama kao što je Bitcoin su dizajnirani da rade kao zlato; Bitcoin i druge digitalne valute su "prirodno" oskudna, djeljiv, nepouzdani, i prenosiv. Te osobine su četiri glavne kvalifikacijama novca. Te četiri osobine su veliki razlog zašto zlato je postao novac. Međutim, zlato je imao manu da Bitcoin nema. Fizičke prirode zlata naime svoje veličine i težine doveo do želje za način da zlato lakše nositi. Ta želja je kako je papirni novac je došao u postojanje. I jednom vlade bile u stanju da prekine vezu između zlata i njegovih papira certifikate, imali su pristup beskonačnu ponudu novca, koji je bio izvor neke od najgorih ekonomskih katastrofa u povijesti.

Ali Bitcoin ne pati od fatalnu grešku koja je dovela do papirni novac; sa Bitcoin, ne postoje zahtjevi za pohranu. Bitcoin ne postoji u fizičkom svijetu, to je bestežinskom i bez prostora. Potrebni za Bitcoin minimalne fizičke pohranu je USB disk. Kao rezultat toga, nema potrebe da se zamene papir za Bitcoin. Stoga, zlatnu poput roba se može trgovati kao lako-lakše čak-kao papirni novac bez ekonomske opasnosti papirnog novca. Kripto-valuta je zlato za 21. Veku, i Realcoin potpuno poništava prednosti kripto-valute.

Izrada link kripto-valute na fiat valutu svoj izvor vrijednosti čini potpuno bezvredna u dugoročno. Realcoin će deprecirati kao dolar deprecira, a korisnici Realcoin će patiti sve bol uključeno u fazu bista tekuće Federalnih rezervi inducirana-poslovnog ciklusa. Realcoin zapravo ne nudi ništa novo, onda. To samo olakšava transakcije s valuti koja je na putu u propast. To je u osnovi high tech verzija razmjene zlatnog standarda, što je omogućilo Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji da se svijetu na roller-coaster vožnju inflacije koja je okončana Velike depresije. I zbog čega? Je na ideju da napravi digitalnu valutu koja ne naljutiti vladu? Ako je tako, onda u čemu je stvar? Razlog zašto je toliko vlade su agresivni prema Bitcoin je u tome što ugrožava njihov monopol nad novcem zalihe svojih zemalja, koje mnogi u think Bitcoin zajednica je dobra stvar! Da li Brock Pierce, član upravnog odbora Bitcoin Fondacije, stvarno ne razumem?

Realcoin nije ništa drugo nego novi digitalni sistem naplate koji će u potpunosti biti podvrgnuti hirovima Sjedinjenih Američkih Država i Federalne rezerve. To rješava ni jedan od istinski važnih problema suočava Bitcoin, kao Bitcoin mining centralizacije. Dakle, to zapravo ne smisla zašto Brock Pierce je odlučio da se fokusira svoju pažnju na stvaranje Realcoin, a ne radi svoj posao, koji se zalaže za Bitcoin.

Dakle, čini se kao da je Bitcoin Fondacija zaista neće praviti nikakav napredak u Bitcoin zajednice što se tiče zapravo poboljšanje protokol je u pitanju. Srećom, mi ćemo uskoro imati alternativu Bitcoin Fondacije. Mike Hearn Lighthousewill nadamo se pružaju decentralizirano crowdsourcing platformu na kojoj Bitcoin programeri mogu adekvatno kompenzirati za svoj rad na poboljšanju jezgru protokol Bitcoin-a.

Povezane vijesti


Post Altcoin

Da li je Dogecoin mrtav? Ili će Doge ponovo da ustaje?

Post Altcoin

Lex Kriptografija, Bitkoin i Revolucija otvorenog bazara

Post Altcoin

Početni vodič za upravljanje vlastitim bitkom bankomata

Post Altcoin

Četiri činjenice o Bitcoin novčanikima koje morate znati

Post Altcoin

State of Dogecoin

Post Altcoin

Kako analizirati cijenu Bitcoin-a kao pro

Post Altcoin

Radi se o Blockchain, ne Bitcoin-u

Post Altcoin

Kako kupiti cardano (ADA) u 3 jednostavna koraka: početni vodič

Post Altcoin

Kickstarter za Sluice Box Custom Scrypt Mining Rigs

Post Altcoin

Multi-vPoW: Myriadcoinovo rešenje za merenje rudarenja

Post Altcoin

Intervju: Brandon Kurtz iz Vertcoin sportiste

Post Altcoin

Kako kupiti IOTA: Osnovni vodič za početnike