Uputstvo: Reddcoin POSV Upgrade na Mac računaru | Bosnian.Lamareschale.org

Uputstvo: Reddcoin POSV Upgrade na Mac računaru

Uputstvo: Reddcoin POSV Upgrade na Mac računaru

Nedavno je objavljen smo tutorial za nadogradnju na novu Reddcoin POSV 1.3.0.0 novčanik na Windowsima. Od tada, uočili smo da dosta Mac Reddcoinusers imali problema sa prelaskom, tako da smo pripremili novi tutorijal za Mac.

Napomena: Preporučuje se da imate vaš novčanik šifrovanu u svakom trenutku. Ako želite da šifriranje vaš novčanik prije početka ovaj tutorijal, i na taj način izbjeći donošenje nešifrovanu rezervnu kopiju, preskočite sve do 'Zaštita Reddcoin POSV Novčanik, i priprema za Mint' sekciju. Proces enkripcije je isti u prethodnom novčanike, a može biti završen prije nadogradnje.

Pregled Folder Reddcoin podataka

Po defaultu, folder Reddcoin podaci ne mogu pogledati u OS X, tako da morate napraviti skrivene foldere vidljiva. Pritisnite cmd + prostor za pokretanje reflektora, tip terminala, pritisnite enter i onda upišete "zadane slike com.apple.finder AppleShowAllFiles TRUE" bez citata. Kada pritisnete enter, to će vam omogućiti da vidite sve datoteke i foldere u vašem sistemu.

Zatim kliknite na "Finder" zatim kliknite na "Go" padajući i odaberite računalo.

To će vas dovesti do popisa uređaja i mreža na vašem računalu. Kliknite na Macintosh HD.

Zatim kliknite na "Korisnici"

Odaberite korisničko ime ste prijavljeni.

Sada, potražite folder sa oznakom "Biblioteka". To će biti djelomično nedostupna, kao što je to skrivena fascikla. Klikom na to ne mogu otvoriti. Umjesto toga, desni klik na folder, i kliknite na Open.

Sada, kliknite na Application Support. Folder Reddcoin će biti unutra.

Priprema Reddcoin Folder za POSV Novčanik Upgrade

Sada, unutar Application Support, pronađite folder Reddcoin, i kopirajte wallet.dat (to može pomoći da se prebacite na liste, klikom na 4 naslagane linije na vrhu ekrana).

Zalijepite Reddcoin wallet.dat u bilo koji folder izvan foldera Reddcoin. Folder dokumenata može biti najlakši za vas, ali stavljajući ga unutar skrivena fascikla je sigurnije ako novčanik nije šifrirana (naravno, uvijek biste trebali imati sve novčanike encrypted!)

Sada, vratite se na folder Reddcoin, i izbrisati sve datoteke unutar OSIM za wallet.dat. Vaš novčanik je sada spreman za nadogradnju.

Nadogradnja na Reddcoin POSV 1.3.0.0 Wallet

Otiđite do http://www.reddcoin.com/#Walletsand odaberite Mac.

To će preuzeti mac.dmg datoteku reddcoin 1.3.0.0. U vašem Finder, idite na "Preuzimanja" i otvoriti datoteku.

Instalirajte program Reddcoin-Qt povlačenjem Reddcoin sliku na aplikacije. Ako primite upozorenje navodeći, "Reddcoin-Qt već postoji", potrebno je da kliknete Vratite.

Čestitamo! Vaš Reddcoin Qt sada treba uspješno nadograditi na Reddcoin POSV 1.3.0.0 novčanik. Međutim, niste potpuno spremni za POSV još.

Zaštita Reddcoin POSV Novčanik, i Priprema za Mint

Da biste pokrenuli novi Reddcoin POSV1.3.0.0 novčanik, vratite se u svoje brojevi, idite na aplikacije i kliknite Reddcoin-Qt.

Sada, Reddcoin-Qt će pokrenuti i početi da se sinhronizuje sa mrežom. Ako vaš Reddcoin novčanik nije prethodno šifrovane, morate ga šifrujete sada. POSV zahtijeva vaš novčanik će biti kodiran u kako bi funkcionirao ispravno. Opcija enkripcija je dostupan u padajućem postavke na vrhu ekrana.

UPOZORENJE: Kada šifrujete novčanik, koristiti jaku lozinku, ali ne zaboraviti. Predlažem zapisujem, i izrada rezervne kopije lozinke, skladištiti ih na sigurnom mjestu koje se ne može izgubiti. Postoji više načina da se sigurno čuvati lozinke enkripcije, ali to je izvan opsega ovog tutorijala. Samo biti vrlo oprezni s ovom koraku. Ako šifriranje vaš novčanik, i izgubiti lozinku, to će biti nemoguće pristupiti svoj novac, osim ako imate nešifrovane backup wallet.dat (koji se ne savjetuje).

Nakon što ste započeli proces enkripcije, vaš novčanik će se ponovo pokrenuti. Jednom kada se restarta spremni ste za prelazak na POSV! Međutim, 2. Avgusta 2014. Godine, kada je kompletan prelazak na POSV, postoji jedan završni korak potreban za početi kovanje. Morate otključati svoj novčanik, pomoću encrpytion lozinke. Ova opcija je dostupna u postavkama padajuće.

Sada bi trebalo vidjeti da je vaš novčanik i šifrirani i otključana

Proces nadogradnje novčanik na Reddcoin POSV 1.3.0.0 novčanik može izgledati zastrašujuće na prvi, ali ako slijedite ove korake, to bi trebao biti brzo i jednostavno. Međutim, ako naiđete na bilo kakve probleme, molimo vas komentar ispod.

Posebno se zahvaljujemo REDD_Mikefor Mac screenshotove. Da je imao problema sa nadogradnju, a radili smo zajedno da se njegov novčanik ispravno. Nakon što smo imali proces dolje, on je pristao da se stvori novi novčanik, i proći kroz to, korak po korak, uzimanje screenshot za tutorial.

Povezane vijesti


Post Altcoin

Intervju sa Joshom Garzom, osnivačem i izvršnim direktorom GAW Minersa

Post Altcoin

Intervju: Brandon Kurtz iz Vertcoin sportiste

Post Altcoin

7 Bitcoin pesama koje će slušati pre 2013. godine je gotovo

Post Altcoin

Radi se o Blockchain, ne Bitcoin-u

Post Altcoin

Uputstvo za prelazak na Reddcoin POSV novčanik

Post Altcoin

Beta pregled - Reddcoin Social Wallet sa integracijom društvenih mreža

Post Altcoin

6 Savjeta koji vam pomažu da putujete s Bitcoinom

Post Altcoin

Dnevni izveštaj o Bitcoinu: BitFury Capital Invests u BitGo, KnCMiner zatvara seriju investicionih serija od $ 14M i još mnogo toga

Post Altcoin

GAW Rudarska šema je konačno otkrivena

Post Altcoin

Dogecins Dogecar na Talladega Superspeedway

Post Altcoin

Bytecoin (BCN) je sada naoružan sa višeznačnim

Post Altcoin

Kako kupiti Dash u 3 jednostavna koraka - početni vodič