Uputstvo za prelazak na Reddcoin POSV novčanik | Bosnian.Lamareschale.org

Uputstvo za prelazak na Reddcoin POSV novčanik

Uputstvo za prelazak na Reddcoin POSV novčanik

Kao što mnogi od vas znaju, vodeći developer Reddcoin, Laudney, announcedthe službene oslobađanje Reddcoin POSVWallet v1.3.0.0 danas. Iako nije potrebno da se odmah nadograditi na ovu novčanik, kao puna prekidač za POSV se neće dogoditi do avgusta 2, 2014, korisnici Reddcoin treba razmotriti prebacivanje u najkraćem mogućem roku. Za razliku od prethodne nadogradnje novčanik, ovaj se malo više posla, tako da će vam pomoći da idem korak po korak:

Preuzmite Novi Reddcoin POSV Wallet

Novi novčanik može se dobiti iz Github, odlaskom na ovom linku. Izaberite svoj operativni sistem za preuzimanje odgovarajući format. Ovaj vodič će se fokusirati na Windows verziji novčanik, ali može biti ažurirana sa Linux, a možda i Mac, u budućnosti.

Šifrujete Trenutni Reddcoin Wallet

UPOZORENJE: Kada Šifriranje tvoj novčanik, pobrinite se da snimiti Encryption lozinke na način da se ne može zaboraviti, i da niko drugi ne može pristupiti. Ako izgubite lozinku, ne možete koristiti vaš novčanik.

Otvorite vaš trenutni Reddcoin novčanik, kliknite na "Postavke", a zatim "Encrypt novčanik"

Ovo će meni da unesete ste lozinku enkripciju. Još jednom, budite oprezni sa ovim. Jednom kada šifriranje novčanik, morate imati lozinku za korištenje sredstava u njemu. Ako izgubite lozinku, bilo Reddcoin u novčaniku su efektivno izgubili kao dobro. Dok sam ne bih predložio zadržavanje kopiju novčanik koji je u nezaštićenom obliku, kao da nije siguran praksa, ako niste sigurni da možete sjetiti lozinke, ili nastaviti sa rekordom, i više vole da se odrekne da je sigurnost, a zatim trebate napraviti kopiju nešifrovanu novčanik prije nego što ga šifriranje. Međutim, kao što sam rekao, to nije siguran način za pohranu bilo koji digitalni valutu.

Backup Your Reddcoin Wallet.dat

Jednom kada ste šifrovali svoj Reddcoin novčanik, napraviti kopiju wallet.dat datoteku koja je u Reddcoin folder.

Pobrinite se da zalijepite ovaj primerak u drugom direktoriju od normalnog Reddcoin wallet.dat. To je još bolja ideja da se napravi kopiju na flash disk, vanjski tvrdi disk, drugi računar, ili sve gore navedeno.

Deinstalirati Stari Reddcoin Wallet i instalirajte novi Reddcoin POSV Wallet

Da biste deinstalirali svoj stari Reddcoin novčanik, prvo treba pokrenuti aplikaciju za deinstalaciju

To će ostaviti neke datoteke netaknuta. Sada morate izbrisati sve preostale datoteke, s izuzetkom wallet.dat.

Sada kopirati reddcoin-1.3.0.0-win.zip na Reddcoin folder, i raspakirajte ga.

To će napraviti nove foldere, pa idite na pod foldere kreirani su u vašem Reddcoin imeniku, reddcoin-1.3.0.0-Win32 i pokrenuti aplikaciju reddcoin-1.3.0.0-Win32-setup.

Tokom procesa Setup, od vas će se tražiti da daju svoj Reddcoin direktorij. Pobrinite se da odaberete mapu koja sadrži vaše Reddcoin wallet.dat.

Pokrenite novi Reddcoin POSV Wallet

Sada, idite na svoj Reddcoin-qt aplikacija, pokrenuti ga, a Reddcoin mreže treba početi da se sinhronizuje. Možda ćete primijetiti da sam koristeći prečicu, kao što sam koristiti -datadir = "folderpath" usmjeriti gdje se čuvaju moje Reddcoin podataka datoteke. To nije potrebno, ali ja to radim da ne bi mi ispunjava SSD-a. Možete zanemariti da, osim ako imate razloga za čuvanje svih datoteka u istom direktoriju.

Sada, sve što trebate učiniti je čekati mrežu uhvatiti korak. Rudnik trenutno listing "bez izvora blok na raspolaganju", iako je to obično će raščistiti s malo vremena, i treba da postane manje uobičajena kao više korisnika prebaciti na novi novčanik. Update: Sada se sinhronizuje! Slika se ažurira pokazati da.

Povezane vijesti


Post Altcoin

Fluttercoin: nova ideja u alternativama Bitcoin-u

Post Altcoin

Mastercoin i Omniwallet Beta

Post Altcoin

Uputstvo: kako koristiti Darkcoin novčanik i Darksend

Post Altcoin

Bit-tamo - Potencijal bitkoina, etereuma i Orisi, drugi deo

Post Altcoin

Kako kupiti cardano (ADA) u 3 jednostavna koraka: početni vodič

Post Altcoin

Pristup Darknetu za manje od 2 minuta - početni vodič

Post Altcoin

Ethereum porastao za 6,4 miliona dolara u prvoj četvrtini prodaje Genesis

Post Altcoin

Ripple Implosion

Post Altcoin

Sex i Single Bitcoin

Post Altcoin

FIMK - revolucioniranje finske ekonomije sa kriptocurrency

Post Altcoin

Vodič za jednostavno kriptokutanciranje za X algoritme

Post Altcoin

Kako kupiti Monero u 3 jednostavna koraka: početni vodič