Ripple Implosion | Bosnian.Lamareschale.org

Ripple Implosion

Ripple Implosion

Alt novčić poznat kao Ripple (XRP) pretrpjela veliki udarac za njegovu vrijednost, nakon što je jedan od to je programera, Jed McCaleb, najavio svoje planove da proda svoju ličnu fundusa Ripple u post na forum message board. McCaleb je poznata ličnost u svijetu kripto valute i početni programer Ripple, projekta koji finansira Silikonskoj dolini mnogi smatraju da je glavni kandidat za Bitcoindue da je to masovna sredstva od privrednih subjekata.

U svom šokantnom saopštenju, McCaleb je izjavio: "Zato što imam ogromno poštovanje prema članovima zajednice i žele da bude transparentan, ja javno to najavljuju pre nego što počnem. Dakle, samo FYI. "Članovi Foruma su izrazili razočaranje i šok, a neki su čak sumnjali u autentičnost u saopštenju. Gospodin McCaleb se vratio na forum da proglasi da će napraviti malu uplatu od digitalne novčanik sa vrlo velikim ravnotežu XRP na način da drugi mogu provjeriti kroz potpis. Kako bi se otklonila sumnje o njegovom identitetu, i namjere kao što je navedeno u stativu.

Ripple- Jedinstvena alt novčić sa potencijalnim

Slično kao originalni decentralizirana kripto valuta Bitcoin, Ripple omogućuje da se transakcije izvršene putem jednog blockchain za. Ali to je gdje završavaju sličnosti u odnosu. Bitcoin koristi skuplje i energije proces konzumiranje provjeriti sve transakcije u svojim blockchain tako što rudari doprinijeti procesu sa svojim hash stopa moć.

Ripple sistem je znatno drugačiji u tom pogledu. Koristeći "gateway" formirana kroz njihovo partnerstvo s trećim stranama, kao što su banke, odašiljači novca i stranih razmjene, te gateway čine mrežu da odobri transakcije iz Ripple je baza korisnika. Ripple funkcioniše kao progurao između mehanizam za to partnera i korisnika. Transakcije se provjeravaju i trguje za IOU određen u nacionalnim valutama, čime se korisnici širom svijeta mogu razmjenjivati ​​novac jeftino bez slanja kroz glomazna i dugotrajan infrastrukture međunarodnog bankarskog sistema. Ovo ekonomičniji način je visoko krišom da bude sledeći najbolju inovaciju u finansijskom sektoru, gdje mnogi su frustrirani na višestruke i problematični procesi uključeni u donošenje globalne transakcije.

Ripple je jedan od rijetkih alt kovanice koje su uspjeli dobiti podršku velikih investitora, a kapitalna ulaganja iznose. To je apel privukao investitore kroz kapitalista firme kao što Lightpeed Venture Partners i Google Ventures, uz doprinos u iznosu od oko 6,5 miliona $. Ovo nije često ponavlja u slučaju drugih alt kovanica koje se oslanjaju na tehnološka poboljšanja, i roman zbivanja, za hvatanje investorship iz redova prosječne kripto entuzijasta.

Damage Control

Oštar visak u četvrtak nakon šokantnog najava Mr.MacCaleb je bio razoran 65% pad vrijednosti Ripple je.

Tim i vođe projekta razvoja na XRP žele da se bave nezadovoljstvo XRP je investors- mnogo od kojih se tiče kako su bazirani strukture upravljanja čini se da su je ispustio loptu prilikom odlučivanja koliko je XRP distribuiran i držali ključnih članova, kao što su Jeb McCaleb.

Jedan od XRP ko-osnivača, Mr.Arthur Britto pokušao da smiri situaciju i ublažiti takve zabrinutosti osjetiti investitora na forum za diskusiju odbora kompanija u vlasništvu.

"Čuli smo i zajednički svoj zabrinutost zbog XRP dodeli osnivača," Gospodin Britto napisao u post napravljen u ime kompanije. "Prije danas, radili smo na XRP a osnivači 'zaključati plan... Možete biti sigurni da je damping događaj kao što je do toga neće doći iz drugih osnivača." Gospodin Britto je dodao da je "kratkoročne termin cijenu XRP ne ometa našu sposobnost da izvrši na viziji. Naša tvrtka je dobro finansira. Mi smo ne zavisi XRP. "

Njegova je nepotvrđeni u ovom trenutku što se tiče budućih planova gospodina McCaleb, mnogo tražio nakon talentima u okviru kripto svijet. Osim toga Ripple, Mr.McCaleb je poznato da rade na unaffilated projekata za drugim subjektima. Ako je njegova prošlost dostignuća bilo kakav znak njegove poslovne sposobnosti, to je sigurno pretpostaviti svoju novu nastojanja će biti poznata u budućnosti, u najmanju ruku. Prije osnivanja Ripple, gospodin McCaleb i formirao sada zloglasni Bitcoin razmjena Mt. Gox u 2010. Godini, koja je kasnije prodao Mark Karpeles je beleagured direktor suočava pravne radnje za različite troškove. Mt. Gox srušio krajem 2013. Godine, a podnio zahtjev za zaštitu od bankrota u 2014. Godini.

O različitim vezi kripto pod redditi, došlo je do naleta XRP investitora u potrazi za skok brod u druge investicije, kao što su Reddcoin, Dogecoin, Karma, pa čak i Darkcoin. To su investitori koji smatraju da su ostali drži torbu kao rezultat nadzora od strane rukovodilaca XRP-a. Mnogi žele da se voze valovima uspjeha koji Darkcoin je omiljen kod. Na kripto razmjena Mintpal, što je povećanje 57% navelo je mnoge investitore da spekulišu da li je to sljedeći veliki poduhvat u kripto svijetu.

Povezane vijesti


Post Altcoin

Uvod u Bitcoin trgovinu

Post Altcoin

Dnevni izveštaj o Bitcoinu: BitFury Capital Invests u BitGo, KnCMiner zatvara seriju investicionih serija od $ 14M i još mnogo toga

Post Altcoin

BTC-e: Bitcoin Exchange sa mješovitim FOREX & Altcoins

Post Altcoin

Prodajte Litecoins sa Paypal-om za gotovinski USD ili EUR

Post Altcoin

Uputstvo: Reddcoin POSV Upgrade na Mac računaru

Post Altcoin

Bitcoin Scam Test - 10 alata za utvrđivanje da li je bitcoin biznis legit

Post Altcoin

Šta je Feathercoin

Post Altcoin

Šta je Ripple? Pogled iznutra Crypto 2.0

Post Altcoin

Kako trgovati Bitkoine i NE Uhapsite

Post Altcoin

Kako kupiti EOS u 3 jednostavna koraka - početni vodič

Post Altcoin

Dnevni izveštaj o Coin Brief-u: Twitch.tv i Dogecoin, Apple Pay, Gavins AMA, Bitcoin Ransomware i Tecnisa

Post Altcoin

Bratislava podzemna stanica koja prihvata Worldcoin Dok WDC savez pokreće revolucionarnu izdanju novčanica Drunk Turtle