Naučnici pitaju za Bitcoin & Dogecoin Donacije | Bosnian.Lamareschale.org

Naučnici pitaju za Bitcoin & Dogecoin Donacije

Naučnici pitaju za Bitcoin & Dogecoin Donacije

Molekularnih biologa u vezi sa Harvarda i MIT-a traže od kriptovaluta zajednica za pomoć u finansiranju svojih projekata. Naučnici žele donacije za svoja istraživanja u mTOR gen važan katalizator u procesu starenja ćelija i razvoj raka.

Tim Peterson, postdoktorant na Univerzitetu Harvard, objavljeno je na Bitcoin subreddit utorak tražeći donacije iz zajednice. On je dao dokaz o identitetu i linkove na svoj rad na Onarbor, crowdfunding stranice stvorio da prihvati Bitcoin, Dogecoin, i kreditne kartice putem Stripe.

Peterson i njegove kolege se nadaju da će generirati novi izvor sredstava za svoja istraživanja koja se ne oslanja na glomaznim proces apliciranja za grantove.

Microfunding za nauku

Peterson crowdfunding stranice, koji je upravo lansirao ovog mjeseca, je dizajniran kako bi se omogućilo korisnicima da postanu "pristalica" pojedinih projekata doniranjem novca. Na taj način Onarbor je slična drugim crowdfunding platforme poput Kickstarter i Indiegogo.

Međutim, Onarbor je poseban po tome što omogućava doprinosa u obliku cryptocurrencies Bitcoin i Dogecoin. Kao malo kao 5 DOGE (0,2 centi) može biti doniran za projekte, ili kako oni zovu na lokaciji "radova". To otvara mogućnost projekta uzimajući finansira kroz tisuće sitnih donacija, umjesto pokušaja da se osigura jedan veliki grant.

Peterson razrađuje u komentarima odjeljku njegovog položaja:

Izrada micropublishing i microfunding platforme u Onarbor, osjetili smo mogli bismo i smanjiti vrijeme istraživači su provodili ne radi stvarne nauke i omogućiti ljudima da naglasi manje o novac koji su davali.

Novi Crowdfunding Značajke

Dok su Peterson i njegove kolege uglavnom koriste Onarbor da predstave svoje naučne radove, sajt podržava objavljivanje dokumenata, glazbe, videa i aplikacija. Praktično svaki komad kreativni rad može biti objavljena na sajtu za peer review i donacija.

Mogućnost inovativne peer review Onarbor je simulira proces koji istraživači su upoznati sa korištenjem u naučnim časopisima. Mogu projekti biti finansirani ne samo kroz mikro-donacija, ali odgovora recenziranih mogu finansirati kao dobro. Ovo incentivizes kolege akademici na sajtu da pregleda radove svojih vršnjaka.

Osim toga, Onarbor podržava "verzija" rada, slično kako GitHubu nudi različite verzije istog koda. Bilo da je pjesma, video, dokument ili aplikaciju, rad se može ažurirati njegov tvorac uključiti nove funkcije i sugestije vršnjaka. Sve prethodne verzije rada ostaju dostupni za reprodukciju Onarbor korisnika.

Paradigme?

Peterson je rekao da je njegova istraživanja je do sada podigao oko 6.000 $ u digitalnu valutu, uz pomoć uglavnom dolazi iz velikodušan Dogecoin zajednice. Čini se da je novi crowdfunding eksperiment je već uspješna, sa naučnicima podizanje dopunski novac koji bi bilo teško steći bez pomoći cryptocurrencies.

Dok Onarbor još uvijek radi iz The Kinks - aktivnih korisnika su oskudni, dizajn stranice je sa prekidima, a obrazac za prijavu je buggy- koncept sam po sebi ima puno obećanja. Možda u budućnosti, naučnici više neće morati brinuti o birokratska noćna mora prijedloga granta, te će biti u mogućnosti da svoj rad direktno u javnosti. Digitalni valute su, po prvi put u povijesti, što naučnici da ima direktne finansijske veze sa naukom zagovornika.

Ažuriranje 14 jun: web dizajn Onabor je poboljšan od lansiranja u maju, a početnoj stranici je sada moderniji vertikalni pogled na nedavne radova. Prijava oblik također radi savršeno sada kao dobro.

Povezane vijesti


Post Altcoin

Kako se menjaju Bitkomini: jednostavan vodič za početnike

Post Altcoin

Šta je Feathercoin

Post Altcoin

Kako dobiti svoj prvi Bitcoin danas

Post Altcoin

Upoznavanje sa zvaničnom, Vladinom sankcionisanom kriptocurrencijom

Post Altcoin

Vodič za jednostavno kriptokutanciranje za X algoritme

Post Altcoin

Kako trgovati Bitkoine i NE Uhapsite

Post Altcoin

Ripple Implosion

Post Altcoin

Uputstvo za prelazak na Reddcoin POSV novčanik

Post Altcoin

Prodajte Litecoins sa Paypal-om za gotovinski USD ili EUR

Post Altcoin

Potvrđena preliminarna istraga SEC-a za GAW rudara i propušta informacije

Post Altcoin

Kompletan vodič za korištenje Bitcoina anonimno u celom Vebu

Post Altcoin

Kako kupiti IOTA: Osnovni vodič za početnike