Šest ideja Bitcoin i Altcoins trebaju obuzimati dio I | Bosnian.Lamareschale.org

Šest ideja Bitcoin i Altcoins trebaju obuzimati dio I

Šest ideja Bitcoin i Altcoins trebaju obuzimati dio I

Gledao sam evoluciju kriptovaluta u proteklih 5 godina od Satoshi Nakamoto prvi predstavio svoju zamisao Bitcoin. U to vrijeme i preko 300 novih cryptos su stigli na scenu, mnogi od njih nestaje brzo, čak ni fusnote u većem istoriji kripto pokreta. Razlog za svaki neuspjeh bio drugačiji, a ja ne želim da se zaglibio u raspravu o njima. Umjesto toga voleo bih da o nekim idejama koje mislim kripto zajednice u cjelini treba da prihvate. Neki od njih može izgledati čudno, a neki može izgledati optužujuće, ali mislim da sam više ili manje u pravu u svom obrazloženju. Da bi mom slučaju ću morati navesti neka imena, a možda i uvrijediti neke ljude. To nije moja namjera, to je samo će biti jedan od onih neizbježan instancama. Ovo nije lično, ovo je posao, pa da nastavimo sa tim razumijevanje.

1. Zakon termodinamike ne može se zanemariti

Dva najvažnija fizički zakoni u multiverzumu su 1. I 2. Zakon termodinamike. Prvi kaže da se energija ne može stvoriti ili uništiti, samo promijenjen iz jedne države u drugu. Drugi kaže da, na kraju, sve se raspada. Apsolutno je važno da ova dva zakona treba uzeti u obzir svaki novčić programer, a svaki novčić investitora. Bez obzira da li rudarstvo sa CPU, GPU, ili ASIC rudar, ti si gori električne energije, a električna energija nije besplatna. Osim ako i dok ne riješe problem proizvodnje i potrošnje energije, to će biti sve veći faktor u dugoročnu održivost bilo kojeg i svih kripto valuta. Ne možete dobiti nešto za ništa. Ovo je temeljni zakon koji uređuje svemir, i tvrdeći da poenta je glupo. Kada Jackson Palmer stvorio Dogecoinhe to učinio kao šala, i svi, uključujući Palmer, bio iznenađen da je otišao. Naravno, ta mala Shiba Inu je divan, ali niko nije mogao da pretpostavi da će doge poletjeti kao da je radio. Mnogi ljudi, međutim, da li je tačno predvidjeti da će ponestane pare i nesreće.

Bitcoin je dizajniran da se skoro jednog stoljeća u potpunosti moja, i Nakamoto vjerojatno nikada predvidio je postizanje rasprostranjena usvajanje mainstream. Svakako ne u razmaku od deset godina. Doge, s druge strane, je dizajniran za izričitog svrhu mainstream usvajanje stvori "prevrtanja valutu" i bio je dizajniran da proizvede 80 milijardi jedinica. Tada je odlučeno da ih proizvode na neodređeno vrijeme, što je situacija koja je u suprotnosti sa zakonima ponude i potražnje. Bez ograničenja njihovu proizvodnju, ne bi uskoro biti profitabilnost zbog stalno raste snabdijevanja i stalna, ili raste, troškovi proizvodnje. Kada se profitabilnost otpala, podsticaj da nastavi raditi će umanjiti, a rudari će preći na zelenije pašnjake. Kao što možete vidjeti na sljedećem grafikonu, cijena doge je na dosljedan nagib. Obratite pažnju kako doge šiljcima u siječnju kao odgovor na zajednici slanje Jamajke bob tim u Sočiju. Onda je ponovo skočila u februaru pred dropping.Another, manji, šiljak rezultat uspješnog sponzorstva Josh Wise u NASCAR-u. Nakon toga, vrijednost je stalno pao. Navedeni grafički je 30 dana snimak tržišta Duždeve. Upoređivanjem dva grafikona možete vidjeti kako doge je otišao sa 60 miliona miliona $ na 30 $ za 90 dana. Nije slučajno, trenutno ima 80 milijardi doge u opticaju, sa još 20 milijardi se očekuje do kraja godine. Iako je bilo nekoliko poslovne subjekte koji su nedavno počeli da usvoje doge kao opciju plaćanja, ne očekujem da će se taj trend nastaviti. Nema razloga za njih da to učine ako vrijednost nastavlja da se smanjuje. I da će nastaviti da pada kao sve više i više doge dolaze u postojanje, što je dovelo do hiperinflacije. Zašto bih prihvatiti doge vrednuju at.00049 ujutro znajući da će vjerojatno biti worth.00045 samo kad zatvorim radnju? Bitcoin ima nestabilna oscilacije cena, ali budući da je poznato da je samo konačan broj bitkoine će ikada biti proizvedeni, komercijalni donošenje bilo proračunat rizik je sa dugim pogledom na umu. Tu nikada neće biti kraj opskrbu doge, stoga nema razloga da se očekuje da će cijena ikada rasti. Čak i ako Doge je da se prebacite algoritme za POS i / ili spojiti-rudarstva, cijena se nikada neće rasti.

2. Veći nije nužno bolje

Brojne druge kovanice, vidi uspjeh Doge i potpuno je nesporazum, skočio na bandwagon i odlučio smiješno veliki broj bio "Next Big Thing". Kittehcoin (25 milijardi), Infinitecoin (90 milijardi), a drugi kovanice odlučili da će svrgne doge i postati novi Internet draga. I svi oni su neslavno propali, na veliko iznenađenje dosta promatrači, uključujući i mene. Da ste mi rekli u 2011. Godini da kripto valutu sa psom za maskotu bi potpuno slomiti DVA cryptocurrencies sa Feline teme (Kittehcoin i Catcoin) bih se smejao na vas. A ipak, to se dogodilo. Razlozi su u izobilju, i siguran sam da će neko napiše "Kako Doge Beat the Felines" i rado ću pročitati taj članak, jer sam uživati ​​u učenju novih stvari. Najveći apsurd primjer ovog Više Kovanice = veću popularnost rase, po mom mišljenju, je XXL novčić koji obećava da će objaviti "2.800 milijardi (sic)." Za referentni okvir za zašto je to smiješno (u slučaju da nije odmah prividna), ljudska populacija je 6 milijardi. To znači da svaki muškarac, žena i dijete na planeti mogli dobiti 400 tih XXL kovanica, i dalje bi malo lijevo preko. Ovo prilično garantira da nikada neće biti vrijedan puno toga.

3. Manje nije uvijek Više

Očigledan preuzimanja od gore lekcija je da bi trebalo da se ograniči broj kovanica proizvedenih, zar ne? Uostalom, Bitcoin je kodiran da proizvede samo 21 miliona jedinica, ukupno. Iako svaki se može podijeliti na 8 decimalnih mjesta, to i dalje ostavlja Bitcoin sposoban mahao značajnu snagu na tržištu, čak i sa brojem bitkoine koje su nepovratno izgubljeni u ranim danima prije nego što oni zapravo imali stvarnu vrijednost. (Da ne spominjem Satoshi Nakamoto je ogroman Holdings.) Rad na principu oskudice, i vjerovatno pokušavajući dokazati da DogeCoin nije bila najgluplja ideja da udari kripto, neko je razvio 42 Coin, pozivanje na Douglas Adams klasik "Autostoperski vodič kroz Galaksije. "Postoji još samo 42 od njih ikada proizveo, što je situacija koja je dovela do apsurdno visoke početne vrijednosti 800.000 $. Nepotrebno je reći, bubble gotovo odmah i cijena je kraterima na $ 9,000. To strmoglavog pada, usput, dovodi me do sledeću tačku... Koji će biti pokriveni naredne sedmice, u drugom dijelu.

Povezane vijesti


Post Altcoin

Da li je Dogecoin mrtav? Ili će Doge ponovo da ustaje?

Post Altcoin

6 Savjeta koji vam pomažu da putujete s Bitcoinom

Post Altcoin

Kako kupiti Ethereum Classic (ETC) je 3 jednostavna koraka - početni vodič

Post Altcoin

Uvod u Bitcoin trgovinu

Post Altcoin

Razumijevanje bitkoinske arbitraže

Post Altcoin

Vodič: 4 Nasty programi koji će ugase vaše datoteke za Bitcoins

Post Altcoin

Jesse Powell Ripple podneo ostavku

Post Altcoin

Potcoin Way

Post Altcoin

Multisig: početni vodič

Post Altcoin

Saveti za investiranje novinara

Post Altcoin

Kako kupiti Namecoin (Paypal, kreditna kartica, Cash) - 100% sigurno i jednostavno

Post Altcoin

Kako potražiti svoj Bitcoin Cash i prodati je za Bitcoin (TREZOR, Ledger, Electrum)