VeriCoin Ukraden u Mintpal Security Breach | Bosnian.Lamareschale.org

VeriCoin Ukraden u Mintpal Security Breach

VeriCoin Ukraden u Mintpal Security Breach

Najveći postojeće zamjenu za altcoins, Mintpal, stavila je obavijest na njihovoj stranici podrške upozoravajući sve Mintpal kupaca da su napadnuti. Oni su naveli da je meta ovog napada bila dionica razmjena o VeriCoins.

VeriCoin je "dokaz-of-Ulog Verified. Proof-of-Work Distributed. Mreža-Ulog-Ovisna interesa "kripto-valuti koji se može pohvaliti minimalno vrijeme udio od 8 sati, bez maksimalnog vremena udjela ili iznosa.

Mintpal je kada je rekla da je njihova sigurnost je zaista prekršen, ali da VeriCoin je bila jedina stvar preuzeta iz posjedu Berze. Dok značajnu količinu VeriCoins su izgubljeni u ovom sigurnost kršenje mada Mintpal nije rekao konkretno koliko je izgubljeno-VeriCoin i VeriCoin mreža nije bio ugrožen i ne boluje od bilo kakve štete, koliko su u pitanju sigurnost i infrastrukture. Mintpal je naveo da su radili marljivo otkako napada da se osigura i same razmjene i proces povlačenja razmjene, tako da je još jedan napad, kao što je ovaj ne ponovi. Nijedan drugi kripto-valute su ukradeni u ovom napadu, i razmjenu trenutno obrađuje isplate za sve ostale kripto-kovanice.

Osim toga, služi kao dašak optimizma u nakon napada, Mintpal tima, VeriCoin programeri, i sve druge velike razmjene altcoin rade na stvaranju teško viljušku u VeriCoin je blockchain, sa početkom u tački prije napada. Ako je ovo teško viljuška je uspješan, Mintpal će biti u mogućnosti da biste preuzeli sve ukradenih VeriCoins i obraditi sve VeriCoin povlačenje narudžbe. U Mintpal tim također spominje u saopštenju da će raditi da nadoknadi gubitke koji bilo kakvih deviznih pati kao rezultat vilice.

Kupci mogu očekivati ​​Mintpal podršku linije biti začepljen i zauzeti u narednih nekoliko dana, jer će se baviti ispadanje iz ovog napada. Tim je zatražio da korisnici imaju strpljenja s njima u narednim danima, jer će raditi punom parom da ispravljam bilo kakve probleme koji proizlaze iz napada, a također poboljšava njihovu sigurnost da izbegne drugi sigurnosni proboj.

Dakle, dok je ovaj događaj je otkrio propust u sigurnosti Mintpal, a dok su mnogi VeriCoins su izgubljeni u kršenje, Mintpal i razvojni tim VeriCoin osigurava kupcima razmjenu i korisnicima VeriCoin da čine sve što mogu da se vrate ukradeni novac, restart proces povlačenja VeriCoin razmjenu, a poboljšati sigurnost razmjene.

Mintpal je najveći pojedinačni razmjenu altcoin u postojanje u ovom trenutku, koji imaju dva ili tri puta u iznosu od aktivnosti kao Cryptsy, drugi altcoin razmjene koji nudi razne kripto-valuta, uključujući VeriCoin i Bitcoin. Navodno, Mintpal nije bilo koristi hladnjace da sigurno drže sredstva koja se ne koristi aktivno u transakcijama, jer je napadač (e) bili u mogućnosti pristupa razmjenu dionica od VeriCoin-a će po svoj prilici biti u mogućnosti pristupiti ostatak Berze kripto-valute, ako su željeni u. Ovaj događaj će zasigurno inspirirati Mintpal, kao i bilo koje druge razmjene koji se ne koriste, za početak koristeći hladnjace kako bi zadržali svoja sredstva sigurno od budućih napada.

Novčić Kratak će i dalje pratiti ovu priču i da će pružiti nove informacije o svim promjenama koje je objavila Mintpal i razvojnog tima VeriCoin.

Hereis najava Mintpal u cjelosti:

Molimo vas da pročitate cjelinu ovaj post.

Nekoliko sati prije bili smo na žalost predmet uspješan napad na razmjenu. Naša istraživanja su pokazala da, iako naša sigurnost je prekršen, VeriCoin bio meta. Željeli bismo naglasiti da VeriCoin i VeriCoin mreža nije na bilo koji način ugrožena. Mi smo radili da osigura razmjenu i procesa povuče iz dalje napada.

Kao što stoji u ovom trenutku vrijedi sljedeće:

1) Mi smo izgubili značajnu količinu VeriCoin u napadu, međutim, radili smo s programerima VRC i svih velikih razmjena naporno viljušku medalje na poziciju prije napada. To će nam omogućiti da vrati ukradeni novac i olakšati sve povlačenja. Takođe radimo sa različitim razmjene za smještaj bilo gubitaka mogu encouter kao rezultat potrebnih viljušku.

2) Trenutno smo u fazi obrade povlačenja za sve ostale kovanice.

Kao što sam siguran da će se cijeniti, naši kanali podrška će najvjerojatnije biti vrlo zauzet narednih sati / dana pa imajte sa nama.

Željeli bismo da lično zahvalnost dugujemo programeri VeriCoin i druge razmjene koji su izvukli sve od stanica kako bi se osiguralo da vaše VRC sredstva sigurna.

Povezane vijesti


Post Altcoin

Uputstvo za prelazak na Reddcoin POSV novčanik

Post Altcoin

Da li je Dogecoin mrtav? Ili će Doge ponovo da ustaje?

Post Altcoin

6 Bitcoin tutorijala vrednih čitanja

Post Altcoin

16 odličnih i korisnih Bitcoin kalkulatora

Post Altcoin

BTC.com prodao Joshu Garzi iz GAW Minera

Post Altcoin

Anonimnost kriptokutencija II deo - Cryptonote & Darkcoin

Post Altcoin

State of Dogecoin

Post Altcoin

Bratislava podzemna stanica koja prihvata Worldcoin Dok WDC savez pokreće revolucionarnu izdanju novčanica Drunk Turtle

Post Altcoin

6 Koraci za procenu da li je alternativna kriptocurrency vredna investicije

Post Altcoin

Kako napraviti novac sa bitkoinom - studije slučaja 99Bitcoins

Post Altcoin

Kako kupiti Dash u 3 jednostavna koraka - početni vodič

Post Altcoin

Objašnjeno je Bitcoin Gold Hard Fork (dolazi 25. oktobra)