Vertcoin (VTC) planira promjenu algoritma za Lyra2 | Bosnian.Lamareschale.org

Vertcoin (VTC) planira promjenu algoritma za Lyra2

Vertcoin (VTC) planira promjenu algoritma za Lyra2

Programeri Vertcoinhave najavili su plan za nadogradnju algoritam šifriranja Vertcoin iz Adaptive-N Scrypt na Lyra2. Ovaj potez obnavlja svoju posvećenost ASIC i Multi-Pool otpor i decentralizacije mreže moći, koja je prijeko potrebna u altcoin miningcommunity.

Koje druge prednosti li Lyra2 donijeti Vertcoin?

Lyra2 je efikasniji heširanja shemu koja nudi odlične performanse u odnosu običaj rudarstvu hardver jer omogućava odvojeno upravljanje nad memorije i obrade poteškoća. InScrypthashing ova dva faktora su tijesno povezana. Vertcoin će biti prvi elektronski valute usvojiti Lyra2.

Iz njihovih blog na vertcoin.org

"Vertcoin je uvijek bio i da će i dalje biti lider u decentralizaciji kriptovaluta. Lyra2 je prirodni nasljednik Scrypt pruža poboljšanje u odnosu na isti osnovni cilj - skaliranje hardver poteškoća. Odluka da se presele u ovaj algoritam dolazi kao preventivni napad protiv ASIC i potez protiv Multipools. Kao što mnogi od vas znaju, imamo nekoliko koncepata u bunker da ostane u korak sa Vertcoin najam - Vertcoin je [algoritam] je dizajniran da se odupre razvoj custom rudarstva hardvera i multipool rudarstvo, osiguravajući da transakcije su potvrđeni od strane široko rasprostranjena mrežu i izbjegavanje prodaje pritisak kada velikih rudarskih bazena neselektivno preplaviti tržište sa svježe miniran kovanice. "

Kada će Vertcoin Usvojiti novi algoritam?

Razvojni tim procjenjuje da će taj potez potrebno nekoliko mjeseci za testiranje i roll-out. A Q4 2014 Lansiranje je planirano.

Vertcoin se trguje na 0.000269 BTC u vrijeme objavi.Vertcoin uspešno menja algoritam u Lyra2RENastavljajući to je posvećenost ASIC-otpor i GPU prijateljski rudarstvo, Vertcoin (CSO) je uspješno račva da promeni to je algoritam za Lyr2RE. Lyra2RE zamenjuje Scrypt-N, što je dovelo do povećanja u rudarstvu efikasnosti i drži novčić ispred ASIC rudarstva. Promjena algoritma je objavljen u julu 2014and uspješno obavljaju programeri nove medalje pod vodstvom originalnog razvojnog tima. Sa bloga na vertcoin.org:

 ... Lyra2RE uvodi u narednih otporan doba ASIC za Vertcoin i nudi nove rudarske opcija male snage za GPU rudara. U stvari, Lyra2RE troši oko 30% manje energije u odnosu na scrypt-n i ~ 17% manje nego X11 (testirano na nVidia 750Ti, ali druge pokazatelje potrošnje energije su vrlo slični). To je veliki poticaj da kopaju Vertcoin i bio je direktan odgovor na pozive iz naše zajednice da Vertcoin efikasniji.

Molimo pogledajte vertcoin.orgor novu temu na bitcointalk.org za više informacija.


Podkastovi, diskusije i video intervjui su dostupni na kratkoBrzi update, za one koji nisu vidjeli promjene. Svi naši YouTube channelvideos su sada dostupni iz naše gornjem izborniku, pod "Video" padajući. To su: "Podcasts"; koje su naši pune dužine, tjedno podcastove; "Razgovori", koji se uređivati, 5-15 minuta isječke iz naše podcaste koje pokrivaju određenu temu; i "Razgovori", koji su jednostavno zbirka naš video intervjua.

Sekcija intervju je malo svjetlo u ovom trenutku. Ipak, imamo intervju sa Erik Voorhees je suosnivač Satoshi Dice, bivši direktor marketinga za Bitinstant, i osnivač Coinapult, kao i Sam Patterson, i operativnu podršku ekipe OpenBazaar, i nekoliko drugih. Mi ćemo raditi da osiguraju više intervjua u bliskoj budućnosti.

Ako se bavite sa trenutnim kriptovaluta u vezi kompanija, sistema ili projekta i da ćaskate sa bilo Evan Faggart ili ja, slobodno nam se obratite.

Također smo bili s obzirom da gosti za nedeljnik podcast. Opet, ako se bavite sa kriptovaluta, i imaju projekt želite razgovarati, ali bi radije da ne formalni intervju, koji mogu biti bolja opcija.

Nadamo se da naši korisnici uživaju u video smo do sada objavio i da će nastaviti da više u doglednoj budućnosti. Hvala vam svima na podršci!


Šta je LitecoinLitecoin je u osnovi Bitcoin je mlađi brat. To radi na sličan način, uz nekoliko promjena. Litecoin uvedena je 7. Oktobra 2011. Godine Charles Lee. To je u osnovi uzimajući softver Bitcoin i menja ga malo, tako da bi bilo lakše da se um i da transakcija će biti brže.

Litecoin je Bitcoin o brzini

Sve je brže Litecoin. Transakcije se potvrdio u roku od nekoliko minuta (Bitcoin transakcija može trajati satima), rudarstvo se može uraditi na mnogo manje napredne računarske opreme a tu su i 4 puta na raspolaganju Litecoins od Bitcoin (84 miliona u odnosu na 21 miliona evra).

Do kraja 2013. Godine skoro 24 miliona Litecoin su minirana

Je Litecoins koje su minirane se trguje uglavnom u BTC-E koji je najveći zamenu za Litecoins u ovom trenutku. Vircurex se takođe smatra pouzdane zamenu za Litecoin. Možete napraviti svoj Litecoin bušenje pomoću ovih uputstava. Kurs Litecoin danas (5. Decembar, 2013) je $ 35.5.

Kako kupiti Litecoins (PayPal, kreditne kartice, gotovina)

Isto problemthat je relevantan za kupovinu Bitcoin sa PayPal ili kreditne kartice i dalje postoji i za Litecoin. Zbog toga ne postoji direktan način da kupi Litecoin sa PayPal ili kreditne kartice. Rekavši da je ova web stranica objašnjava rešenje koje će vam omogućiti da koristite različite razmjene (VirWox), kako bi se kupiti Litecoin sa Paypal.

Ako želite kupiti Litecoin koristeći gotovinu, trebalo bi da pogledate u lokalnu Facebook grupu, ili koristite Lokalni Bitcoins.

Litecoin resursi

Litecoin.org- Zvanični Litecoin stranicu

Službenim Litecoin forum

Litecoin Wiki

Povezane vijesti


Post Altcoin

Intervju: Brandon Kurtz iz Vertcoin sportiste

Post Altcoin

Intervju sa Joshom Garzom, osnivačem i izvršnim direktorom GAW Minersa

Post Altcoin

Kako kupiti Zcash u 3 jednostavna koraka - početni vodič

Post Altcoin

Naučnici pitaju za Bitcoin & Dogecoin Donacije

Post Altcoin

Kalifornija Jedan korak bliže legalizaciji Bitkoina

Post Altcoin

Dark Wallet Alpha 7 izdanje

Post Altcoin

Uputstvo: Reddcoin POSV Upgrade na Mac računaru

Post Altcoin

Kako kupiti cardano (ADA) u 3 jednostavna koraka: početni vodič

Post Altcoin

Kako kupiti Ethereum Classic (ETC) je 3 jednostavna koraka - početni vodič

Post Altcoin

Segwit2x, UASF i Moguća viljuška - Evo šta trebate znati

Post Altcoin

6 Savjeta koji vam pomažu da putujete s Bitcoinom

Post Altcoin

Bitcoin osnove