Šta je Digibyte? | Bosnian.Lamareschale.org

Šta je Digibyte?

Šta je Digibyte?

Za one od vas koji su neobičan sa Digibyte, evo sažetak pozadine na ovom perspektivnom altcoin. Ime "Digibyte 'izabran je u nadi da će ubuduće to biti srodan u konceptu na" megabajta "ili" gigabajta ", ali za digitalnu valutu.

Digibyte kreacija, alternativa za Bitcoin ili tradicionalnog Scrypt Cryptocurrencies

Digibyte je nastao u januaru 2014. Godine, s malo ili nimalo fanfare. Valute počeo trgovanje na niskim Satoshi nivou i uskoro porastao u vrijednosti na stvaranje "Digishield." - napredni alternativu "(KGW) sistem" Kimoto Gravity Pa, koji se koristi od strane Dogecoin, kao i mnoge druge ScryptPoW novčiće Ovi sistemi se koriste za zaštitu valute od brzog inflacije zbog miningpools, sa visokim stopama hash, kako bi iskoristili niske poteškoća. Algoritmi to učiniti jednostavnim mnogo češće ponovno ciljanje teškoćama nego što je bilo prije nego što je to moguće. U slučaju Dogecoin i Digibyte, to se radi svakih 60 sekundi. Dakle, provođenje Digishield je pomogao kako bi se osiguralo da se fluktuacije o razmjeni se pripisuju prirodnim uspon i pad stope mininghash, a ne pumpe i deponije manevri orkestrirao lukav investitora.

Digibyte je zaslužan od strane zajednica mnogi alt novčiće "zbog toga što je tim vrlo vješt programere, koji zaista rade u najboljem interesu svojih zajednica. Ovi programeri zadržati uglavnom tihi prisutnost na društvenim medijima, u odnosu na druge mlade alt novca, ali su očito rade vrlo naporno da poboljšaju svoje valute, i podržavaju to je korisnicima.

Trenutno Digibyte je naveden na devet razmjena digitalnu valutu i ima najmanje 14 rudarske bazene. Digibyte je stvoren da bude ograničena u količini, na tržišnu kapitalizaciju od 21 milijardi dinara, što je omjer od 1000: 1 u odnosu na Bitcoin. Ovaj broj je izabran u nadi da će olakšati integraciju u plaćanje trgovac sisteme, i stvoriti više tečnost valutu.

Digibyte je Nedavni razvoj

U posljednjih nekoliko dana, Digibyte otkrio svoje planove, kroz Twitter, ažurirati zajednice o 'novim, zanimljiv razvoj događaja ". To je dovelo do masovnog lanac retweets kroz Digibyte zajednice, kao i kroz mnoge zajednice koje se odnose na druge valute. Nakon toga, prilično značajan kupovina ludilo je počelo na berzama, uzrokujući njegovu vrijednost u porasti sa 35 satoshis do 80 satoshis.

Panika kupnje pohod ohladila nakon 48 sati, kada je puno čekala najava nije biti. Vrijednost novčića tada odbio i nazad između 45 i 71 satoshis tokom dana. Konačno, programeri objavio ažuriranu novčanik, zajedno sa video tutorial, ispred vijesti koje se odnose na promjenu Digibyte algoritam.

Na CNBC popularnog finansija segmentu "Fast Money" sa Brian Kelly, stalni saradnik za program, i kreator novog altcoin, Nautiluscoin, istaknuta i razgovarali Digibyte na dužinu sinoć. Fokus je bio na Digishield, koji je realizovan u Nautiluscoin kao sredstvo kako bi ga zaštitili od miningpool napada. Napadi ovako je prethodno izazvao kolaps novčića, a prisiljeni programer na ponovno lansiranje.

Uz sve veću pažnju masovnih medija platforme, Digibyte zajednici očekuje povećanje investitora, kao i trgovac integracije. Oni su pripremili za, i očekivane, to dodavanjem preuzeti paket za medije na svoje novo ažuriranje web stranice. Ovaj komplet je da se koristi u svrhu promocije medalje, po svojoj zajednici, novim investitorima. Uz takve inicijative u mjestu, a planirani plan za proširenje, verni nadu Digibyte da će se povećati povjerenje investitora i povjerenje u razvojnom timu valuti će rasti.

U ovom trenutku, zajednica čeka nove najave iz programere. Očekuje se da će velike promjene u algoritam, i povećanje trgovac integracije, će biti objavljen u narednim danima. Mi ćemo pratiti situaciju i postaviti ažuriranje čim su informacije dostupne.

Povezane vijesti


Post Altcoin

Jednostavan metod za pojačavanje vaše Bitcoinove sigurnosti

Post Altcoin

GAW Rudarska šema je konačno otkrivena

Post Altcoin

Gavin Andresen vam pokazuje kako da implementirate dvostruku zaštitu fajlova novčanika

Post Altcoin

Bratislava podzemna stanica koja prihvata Worldcoin Dok WDC savez pokreće revolucionarnu izdanju novčanica Drunk Turtle

Post Altcoin

Bitcoin novčanici: da li više volite web-based softver ili biste radije išli mobilnim?

Post Altcoin

Najnovije nadogradnje novčića i najslabije implementirane funkcije

Post Altcoin

16 odličnih i korisnih Bitcoin kalkulatora

Post Altcoin

Jesse Powell Ripple podneo ostavku

Post Altcoin

Kako dobiti prilagođenu Bitcoin adresu

Post Altcoin

Analiza Bitcoina protiv litecoina i zlata protiv srebra

Post Altcoin

8 načina da nikada ne propustite ključnu bitkuinsku verziju

Post Altcoin

Šta je Ripple? Pogled iznutra Crypto 2.0