Šta je rudarstvo? | Bosnian.Lamareschale.org

Šta je rudarstvo?

Šta je rudarstvo?

Digitalnu valutu rudarstva, kroz SHA-256for Bitcoin, Scryptfor mnogim drugim valutama, i mnoštvo drugih algoritama koji su razvijeni, je rastućoj industriji, sa Bitcoin rudarstva i Scrypt rudarstvo, mašine se stvara koji koštaju 10.000 $ +.

Dakle, Zašto ljudi Mine Digitalni Valute?

Miningis primarni metod za obradu transakcija, snimanje, i sigurnost za većinu digitalnih valute, kao i način na koji se stvaraju nove kovanice. To nije istina za svaku digitalnu valutu, ali je ključno za veliku većinu.

Ušli smo u malo detalja o tome kako rudarskih radova u članku "Što je Bitcoin?" Međutim, rudarstva donekle razlikuje između valutama, a te razlike dovode do mogućnosti, kao i ponuda novih puteva za razvoj digitalnih valutama u cjelini.

Digital Valuta rudarstva procesa

Blok Generation

Dakle, za početak razumijevanja šta rudarstvo, prvo se mora razumjeti kako je blok generiran. Blok je jednostavno popis nedavnih transakcija koje treba da se obrađuju, snima, i dodao da se javnosti knjizi poznat kao lanac blokova. Ovo je centralni cilj rudara. Način na koji je završen je kompleksan, ali ne-tehnički način gledanja na to je ovo: Računala pokrenuti program koji pokušava da pogodi rješenje za gotovo nesagledive problem. To je neophodno za sigurnost mreže, kao što stvara potrebu za rad da se uradi kako bi rudar da imaju šanse za dobivanje bitkoine.

Rudarstvo Teškoća

Rudarstva poteškoća uzrokuje mreže da prihvati bilo kakav odgovor koji je manji od određene vrijednosti. Ovaj problem je prilagođen, na osnovu brzine da nedavni blokovi su riješeno, tako da je stopa po kojoj se rješavaju blokova ostaje stabilna. Kao procesorske snage novčića mreže ide gore, maksimalna vrijednost prihvatio (ciljne) postaje manji. Ako procesorska snaga opada, meta se povećava. Bitcoin difficultyis trenutno na nivou koji nadmašuje sve ostale valute, a mjeri se na nivou petahashes sekundi u ovom trenutku.

Proof-of-rada

Proof-of-workis upravo ono što zvuči. To je metoda dizajniran da zaštiti sistem zahtijeva rudara dokazati da je posao završen, te je osnova za većinu digitalnih valutama. Način na koji se to postiže je putem gore navedenih metoda hash.

Digitalni Valuta algoritme

SHA-256 Rudarstvo

SHA-256 je kriptografski algoritam koji koristi Bitcoin, Peercoin, Unobtanium, i nekoliko drugih. To je napredni algoritam koji je izuzetno teško brute force, i na taj način osigurava visok nivo sigurnosti sistema koji ga koriste, i omogućiti poteškoće rasti do nivoa da ne možemo eventualno doći sa tradicionalnim procesor. Bruce Schneier stavi ovo na način koji može efikasno poentu preko "Ovi brojevi nemaju nikakve veze sa tehnologijom uređaja; oni su maksimumi koji će termodinamike omogućiti. I oni snažno implicira da brute-force napada na 256-bitne ključeve će biti neizvodivo dok kompjuteri su izgrađeni od nešto drugo osim materije i zauzimaju nešto drugo osim prostora. "

SHA-256 je vrlo obrade teška, ali ne i memorije teška, algoritam, a time i ASIC (Application Specific Integrated kola) za potrebe rudarstva digitalnih valuta koje koriste SHA-256 su nastali relativno lako. Ovo brzo dovesti do (Jedinica Grafički Processing, uglavnom u PC grafičke kartice) GPU, i FPGA (Field-Programmable Gate Array) postaju stvar prošlosti.

Scrypt rudarstva

Scrypt je ključna funkcija derivacije lozinku osnovi. Litecoinwas stvorio Charles Lee, ranije Google, i bio je prvi digitalnu valutu za korištenje Scrypt. U odnosu na SHA-256, Scrypt je vrlo memorije teška, tako da je bilo prvobitno teoriju da GPU, FPGA i ASIC bi gotovo nemoguće da se iskoristi za rudarstvo. Međutim, za koje se ispostavilo da ne bi bilo istinito, i GPU rudarstvo programi su brzo stvorili. Danas, više preduzeća proizvode Scrypt ASIC, kao što su GAW Minersand KNC Miner.

Scrypt-N Mining

Scrypt-Adaptive-Nfactor (Scrypt-N) je Scrypt algoritam koji je modificirana da zahtijevaju veće i veće količine memorije kako vreme prolazi. Kao rezultat toga, Scrypt-N je veoma otporan ASIC, kao ASIC po definiciji zahtijeva funkciju da se hardcore. Iako je moguće da napredni ASIC može biti stvoren za rukovanje Scrypt-N, to bi također zahtijevaju veliku količinu memorije, što bi ozbiljno ograničiti to je moguće snage. Zbog toga, Scrypt-N ASIC bi bilo teško da moja mnogo brže, ili efikasnije, od high-end GPU-a.

Multi-Algorithm rudarstva

U pokušaju da se ograniči mogućnost razvoja ASIC, kao i Scrypt-N, neke od novih digitalnih valute provode rotirajući algoritmi u svoje rudarske proces. To bi zahtijevalo bilo ASIC će biti dizajniran za sve algoritama određenu valutu koristi, i da će pobjediti u cilju stvaranja ASIC za početak. ASIC su moćni jer su napravljena za određenu aplikaciju, a nisu u stanju učiniti ništa drugo. Dodavanjem dodatnih sposobnosti, ASIC bi izgubiti mnogo toga prednost.

Povezane vijesti


Post Altcoin

Kako analizirati cijenu Bitcoin-a kao pro

Post Altcoin

Kladite se na Svetskom prvenstvu uz BlackCoin Betting

Post Altcoin

Kako kupiti Stellar Lumens u 3 jednostavna koraka: početni vodič

Post Altcoin

Predstojeće bitkoinske viljuške 2018. - Evo šta treba gledati

Post Altcoin

Jesse Powell Ripple podneo ostavku

Post Altcoin

Weekly Rundown Digital Currency - Prvo izdanje

Post Altcoin

Anonimnost kriptokutencija Deo I - Postojeći protokoli i Zerocoin

Post Altcoin

Beta pregled - Reddcoin Social Wallet sa integracijom društvenih mreža

Post Altcoin

SpaceBIT će obezbediti novi način istraživanja prostora

Post Altcoin

Najnovije nadogradnje novčića i najslabije implementirane funkcije

Post Altcoin

Kako kupiti IOTA: Osnovni vodič za početnike

Post Altcoin

Dogecon SF: Party koja je bila iznenađujuće ozbiljna