Šta je Namecoin, Top Bitcoin Merge-Mined Currency? | Bosnian.Lamareschale.org

Šta je Namecoin, Top Bitcoin Merge-Mined Currency?

Šta je Namecoin, Top Bitcoin Merge-Mined Currency?

Namecoinis jedan od najstarijih altcoins, koji su valute nudi kao alternativa Bitcoin

 Programeri Namecoin je vrlo novi pristup pri kreiranju svoju valutu, rezultat je da Bitcoin blockchain, koji omogućava Namecoin biti miniran istovremeno sa Bitcoin i korištenjem valute kao alternativni DNS (Domain Name Server) sistema. To znači da Namecoin je SHA-256based, i dijeli Bitcoin je neverovatno veliki hashrate, ali je također vezan za Bitcoin je futuresuccess.

Namecoin je Jedinstveni prednosti u odnosu na Bitcoin

Namecoin, a samo Namecoin, može se koristiti za rezervaciju domene sa the.bit TLD. Ovaj TLD raste u popularnosti, i zato što Namecoin DNS je decentralizirana, bilo koji sadržaj koji se nalazi na domene unutar the.bit TLD je otporan na internet cenzure. Nema centralizovana vlast nad the.bit TLD, tako da niko nema sposobnost da blokira, oduzme, ili manipulirati domene koje se koriste ga.

Dok DNS sistema je poznata karakteristika Namecoin, ona zapravo ima mnogo širu mogućnost da se često previđa. Namecoin također nudi siguran ključ / par za pohranu podataka, koji se može koristiti za čuvanje bilo kakve informacije možete zamisliti, ili se mogu koristiti za izgradnju usluga na. Namecoin.orgmentions, "DNS, Alias ​​/ Identitet (skladištenje e-mail, ime, gpg ključ, BTC-adresa), Timestamping dokumenata (dokument hash ime, hash, vlasnik, itd), Broadcasting / Poruke, web povjerenja, izdavanje i praćenje obveznica i dionica, siguran i dokazivih glasanje ", kao potencijalni koristi za pohranu podataka, ali sistem treba ograničiti samo na maštu programera koristi.

Isto tako, s obzirom na to da Namecoin je vezana za Bitcoin, on je zaštićen od utjecaja trenutne talasa Scrypt ASIC, kao i bilo koji ASIC razvijen za druge algoritama, kao što su X algorithmfamily, u budućnosti. SHA-256, Bitcoin Mining ASICsthat podstaknut ogroman rast Bitcoin mreže već su uticali Namecoin, i to je preživjela.

Kakva je budućnost Namecoin i Bitcoin je Veze

Dok Namecoin ne može biti široko poznato, kao što je Bitcoin, to je i dalje vrlo važan dio digitalne valute zajednice. To je jedinstven u tome je svrha, a ima i pobožni narednom koji imaju apsolutnu vjerovanje u to. Kombinirajući činjenicom da je spoji-minedwith Bitcoin, i jedan je od najstarijih digitalnih valutama, očekujem da će Namecoin držati oko za neko vrijeme da dođe.

Povezane vijesti


Post Altcoin

Kako kupiti Dogecoin sa Paypal-om ili kreditnom karticom odmah

Post Altcoin

7 Bitcoin pesama koje će slušati pre 2013. godine je gotovo

Post Altcoin

Šta je Dogecoin, Charity Coin?

Post Altcoin

Bitcoin i Budućnost Novca

Post Altcoin

Želite raditi i platiti se u Bitcoinu? Evo šest web stranica koje vam mogu pomoći

Post Altcoin

Šta je Dogecoin

Post Altcoin

Šta su Altcoins?

Post Altcoin

Kako kupiti Zcash u 3 jednostavna koraka - početni vodič

Post Altcoin

Početni vodič za upravljanje vlastitim bitkom bankomata

Post Altcoin

4 razloga zbog kojih je koša revolucionarni Bitcoin novčanik

Post Altcoin

Multi-vPoW: Myriadcoinovo rešenje za merenje rudarenja

Post Altcoin

Kako kupiti NEO u 3 jednostavna koraka: početni vodič