Šta je Primecoin? Lov na premijera | Bosnian.Lamareschale.org

Šta je Primecoin? Lov na premijera

Šta je Primecoin? Lov na premijera

Primecoinis prilično zanimljiv digitalne valute. Razvijen je Sunny King, jedan od istog programera koji je stvorio PPCoin i izmislio dokaz-of-akcija

Primecoin ne slijedi ista pravila kao i druge valute, te je ugrađen u matematičkoj korist. Zbog načina na koji je miniran, Primecoin zapravo otkriva do sada nepoznate prostih brojeva.

Primecoin otkrivanja novih prostih brojeva

Primecoin, kao i Bitcoinand mnoge druge digitalne valute, koristi dokaz-of-rada algoritma za rudarstvo. Međutim, umjesto koristeći metodu Hashcash koji se koristi od strane druge valute, Primecoin umjesto koristi algoritam koji traži, i verifikuje, određene vrste prostih brojeva.

Ove vrste prostih brojeva, poznat kao Cunningham lanaca (prve i druge vrste), i bi dvostrukih lanaca, izabrani su iz dva glavna razloga:

  • Postoje vjerojatno mnoge od tih lanaca koji nisu unusably velika, tako da se isplati tražiti prostih brojeva koje je moguće provjeriti sa prerađivačima potrošača razreda.
  • Koristeći formulu koja uključuje dužinu premijera lanaca, a test Fermaovu, programeri su u stanju provesti poteškoća formulu koja će povećati na najviše linearnu brzinu sa porastom hash snage.

Jedan od velikih izazova u čime bi ovaj posao je pronalaženje načina da se spriječi isti dokaz-of-rad od koristi više puta. Međutim, to je također riješen kralj zahtijevajući da je poreklo premijera, što je broj direktno pored premijera, biti djeljiv zaglavlju bloka. Kao bloka mijenja za jedan blok, i pod uticajem prethodnih blokova, ovaj zahtjev garantuje da je rješenje za svaki blok je jedinstvena.

Primecoin Made Secure premijer Numbers

Prosti brojevi su vrlo korisne. Oni su važni u kriptografiji, a koristi se u mnogim keysecret sistema enkripcije. Što je veća liste poznatih prostih brojeva raste, a kao vrijednost brojeva povećava, sigurnosna metoda enkripcije koristi ih poboljšava.

Razumijevanje prostih brojeva je također vrlo važno za matematiku na visokom nivou, fizike i inženjering. Svi ne-prosti brojevi mogu biti izgrađene od dva ili više prosta broja, ali sama prost broj ne može biti kreiran od bilo koji drugi broj. Prostih brojeva su gradivni blokovi matematike. Što više razumijemo o prostim brojevima, mi smo više shvatiti o matematici. Što više razumijemo o matematici, više razumijemo o svemiru, a sve u njemu.

Povezane vijesti


Post Altcoin

Kako kupiti cardano (ADA) u 3 jednostavna koraka: početni vodič

Post Altcoin

Kako Darkcoin Anonymous DarkSend pomaže Bitcoinu

Post Altcoin

Kickstarter za Sluice Box Custom Scrypt Mining Rigs

Post Altcoin

Šta su Altcoins i ICOs - Bitcoin Whiteboard utorak

Post Altcoin

Kladite se na Svetskom prvenstvu uz BlackCoin Betting

Post Altcoin

Myriads EasyMiner donosi Myriadcoin na nova tržišta

Post Altcoin

Vertcoin (VTC) planira promjenu algoritma za Lyra2

Post Altcoin

Kupite Peercoin sa Paypal-om ili kreditnom karticom

Post Altcoin

Multi-vPoW: Myriadcoinovo rešenje za merenje rudarenja

Post Altcoin

Ethereum porastao za 6,4 miliona dolara u prvoj četvrtini prodaje Genesis

Post Altcoin

Jednostavan metod za pojačavanje vaše Bitcoinove sigurnosti

Post Altcoin

Bitcoin kao dugoročna investicija