Šta je Dogecoin | Bosnian.Lamareschale.org

Šta je Dogecoin

Šta je Dogecoin

Dakle, ono što je Dogecoin? Valute zapravo počeo kao neka vrsta šale. Kao i Bitcoin, to je digitalna valuta. To je stekao popularnost nakon što je "Doge Meme", popularan i zabavan meme sadrži sada ozloglašeni Shiba Inu pas otišao virusne oko interneta (riječi ne mogu opisati meme, tako da je bolje da ga samo google). Velike količine publicitet rezultirala je ogroman iznos kamate za Dogecoin, i transakcije brzo vrhu $ 8 miliona dolara u ukupnoj vrijednosti.

Dogecoin je derivat Litecoin, što znači da posuđuje mnogo od svog koda i ključne ideje iz Litecoin, što pozajmljuje od Bitcoin. Mislim da je to Bitcoin unuk. Dogecoin kreatori su naglasili da je valuta je namijenjen za transakcije, a ne investicija (kao što je trenutno slučaj sa Bitcoin). Dogecoin kreatora, Billy Markus i Jackson Palmer, istakli su te mjere da Dogecoin nije "dobiti bogat šema" za svakoga, uključujući i potencijalne investitore.

Dogecoin trenutno nije jako skupo. Dogecoins se trenutno prodaje za manje od 1 peni po komadu, u odnosu na $ 1,000 dolara ili tako da Bitcoin trenutno košta. I dok je prosječna Bitcoin transakcija dolazi na skoro $ 10.000 dolara, prosječna Dogecoin transakcija vrijedi samo sjeverno od $ 100 dolara. S obzirom da je ukupan marketcap Bitcoin je sada pucao u milijardama, dok Dogecoin nema još da se probije 10 miliona $, to neće biti izazov Bitcoin za prevlast u skorije vrijeme.

Dogecoin je također postao veoma popularan, međutim, za "istovar" ljudi na internetu. U osnovi, ako neko ima stvarno smiješno ili cool komentar na Reddit, ili radi nešto drugo zanimljivo na internetu, možete "tip" ih Dogecoins. Iznos novca koji sam po sebi možda ne dodati do mnogo, ali i drugi korisnici će cijeniti svoju zahvalnost.

Dogecoin je savršena demonstracija virusnih moć Interneta. Tvorci valute su prilično jednostavna u priznao da je počelo kao šala. Pa ipak, valuta je eksplodirala u popularnosti u posljednjih nekoliko tjedana, pa možda će se poslednji smejati!

Koliko dugo će DogeCoin prošle? To je teško odgovoriti na to pitanje. Stavljanje malo novca u valutu možda nije loša ideja. U najmanju ruku, da ćete imati neke Dogecoins izbacuje ljude sa. To je vjerojatno nije dobra ideja, međutim, da ulože svoj život je ušteda u Dogecoin ili bilo koje druge virtualne valute po tom pitanju.

Povezane vijesti


Post Altcoin

Bitcoin Whiteboard utorak - postanite stručnjak za sigurnost za Bitcoin

Post Altcoin

Bit-tamo - Potencijal bitkoina, etereuma i Orisi, drugi deo

Post Altcoin

Kako trgovati Bitkoine i NE Uhapsite

Post Altcoin

Kladite se na Svetskom prvenstvu uz BlackCoin Betting

Post Altcoin

Da li je Dogecoin mrtav? Ili će Doge ponovo da ustaje?

Post Altcoin

Multi-vPoW: Myriadcoinovo rešenje za merenje rudarenja

Post Altcoin

Bytecoin (BCN) State of the Art, Anonymous Cryptocurrency

Post Altcoin

Kako kupiti NEM (XEM) - početni vodič

Post Altcoin

Lex Kriptografija, Bitkoin i Revolucija otvorenog bazara

Post Altcoin

Kako kupiti Dogecoin sa Paypal-om ili kreditnom karticom odmah

Post Altcoin

Kako Darkcoin Anonymous DarkSend pomaže Bitcoinu

Post Altcoin

Kako kupiti Namecoin (Paypal, kreditna kartica, Cash) - 100% sigurno i jednostavno