4 jednostavna koraka za prihvatanje bitkoina u vašem poslu | Bosnian.Lamareschale.org

4 jednostavna koraka za prihvatanje bitkoina u vašem poslu

4 jednostavna koraka za prihvatanje bitkoina u vašem poslu

Tako ste se odlučili prihvatiti Bitcoin u Vašem poslovanju, super! Danas ima preko 100.000 businessesworldwide da prihvati Bitcoin. Prihvaćanje Bitcoin ne znači da ste zapravo imaju posjedovati Bitcoine. Mnogo usluga tamo vam omogućiti da prihvati Bitcoin samo kao oblik plaćanja, a zatim odmah poslati uplaćenog iznosa u dolarima, eurima ili bilo koje valute ste odabrali.

load...

Sad ću vam dati kratak pregled onoga što korake morate poduzeti kako bi se počelo sa prihvatanjem Bitcoine.

Korak 1 - Pronađite trgovac Solution Provider

A Bitcoin trgovac solution provider je u osnovi kompanija koja će prihvatiti Bitcoin za svoj, a zatim pretvoriti ih u svoju valutu. Možete odabrati da zadrži Bitcoin i da ih ne pretvoriti tradicionalnim valutu.

Dobar usluga također će vam opskrbu POS (point of sale) integracija - što znači način da napunite klijentima bez prekida normalnog prodaju lijevak.

load...

Dobar primjer za to bi bilo Bitpay što vam daje POS aplikaciju za radnju (ako imate cigle i malter jedan) ili dodatak za vaše web stranice. Ako ste vlasnik cigle i malter Store to je savjetovao da zadrži iPhone ili iPad pored "običnog" kasa sa plaćanjem aplikaciju. Neki usluga (npr Coinkite) će vam opskrbu s fizičkim terminal za plaćanje tako da vam neće ništa drugo treba.

Korak 3 - Accounting

Obratite se Vašem računovođa u vezi s propisima za primanje Bitcoinin vašoj zemlji. Različite zemlje imaju različite pristupe prema Bitcoin i to treba utvrditi osobno na osnovu vaše lokacije. Ovo je relevantno kao što za ispis na računima kao oblik plaćanja.

Korak 4 - Put do znak :)

load...

Posljednje, ali ne i najmanje važno dozvolite da kupci znaju da prihvatite Bitcoin. Ako imate online trgovine možete koristiti zvanični logo kao što je prikazano ovdje:

Ili ako imate cigle i malter Store možete štampati jedno od. Ovo ne samo da će obavijestiti ljude da sada prihvatiti novi oblik plaćanja, ali će također pomoći Bitcoin ekonomija u cjelini jer će više ljudi biti otvoren za primanje uplata u Bitcoin (jer znaju da imaju gdje da ga potrošiti).

To je to! Prilično jednostavno zar ne? Ako imate bilo kakvih pitanja o tome kako da primaju Bitcoin ste dobrodošli da ih dijele u komentar ispod teksta.

Povezane vijesti


Post Altcoin

Naučnici pitaju za Bitcoin & Dogecoin Donacije

Post Altcoin

Kako dobiti svoj prvi Bitcoin danas

Post Altcoin

Kako kupiti Litecoin sa Paypal-om, kreditnom karticom ili bankovnim transferom

Post Altcoin

Bitcoin Whiteboard utorak - postanite stručnjak za sigurnost za Bitcoin

Post Altcoin

Segwit2x, UASF i Moguća viljuška - Evo šta trebate znati

Post Altcoin

Cryptocurrency Battle of the Greens

Post Altcoin

Šest ideja Bitcoin i Altcoins trebaju obuzimati dio II

Post Altcoin

Kupite Peercoin sa Paypal-om ili kreditnom karticom

Post Altcoin

Želite raditi i platiti se u Bitcoinu? Evo šest web stranica koje vam mogu pomoći

Post Altcoin

8 načina da nikada ne propustite ključnu bitkuinsku verziju

Post Altcoin

Dnevni izveštaj o Bitcoinu: BitFury Capital Invests u BitGo, KnCMiner zatvara seriju investicionih serija od $ 14M i još mnogo toga

Post Altcoin

Kako ostvariti do 20% dobiti od vaših bitkoina kroz investiranje