Kako kupiti cardano (ADA) u 3 jednostavna koraka: početni vodič | Bosnian.Lamareschale.org

Kako kupiti cardano (ADA) u 3 jednostavna koraka: početni vodič

Kako kupiti cardano (ADA) u 3 jednostavna koraka: početni vodič

Cardanois open-source, decentralizirana kriptovaluta koji je napravio svoj put u prvih deset tržišna kapitalizacija cryptocurrencies naizgled niotkuda. To je relativno mlad projekt koji je započeo 2015. Godine, a samo su postali dostupni za trgovanje u listopadu 2017. Godine.

Kao takav, on je i dalje veoma mnogo u ranim fazama bez radnog proizvod kao od još. Dakle, ono što je napravio u Cardano takav popularan investicija sa tržišnom kapitalizacijom većom od 30 milijardi $?

U Cardano valuta se zove ADA

Cardano je jedinstven projekt u koji je to poseban napor da se promijeniti način na koji se cryptocurrencies dizajnirani i razvijeni. U stvari, nije bilo bijelog papira ili mapa puta u ranim fazama projekta. Umjesto toga, bilo je skup principa i prakse. Ako ništa drugo, Cardano slijedi naučni pristup, a to se odražava u samom timu, koji je sastavljen od inženjera i akademskih istraživača.

Zajedno, članovi Cardano tim razvijaju pametan-ugovor platformu sa naprednim funkcijama. Cilj je da se na kraju stvori kriptovaluta koji uzima najbolje karakteristike iz različitih projekata.

U Cardano platforma trenutno se gradi u slojevima, što će omogućiti lakše održavanje i nadogradnje. Jedan od slojeva će raditi pametne ugovore, dok Cardano će pokrenuti decentralizirana aplikacija (Dapps). Prvi službenoj upotrebi slučaju Cardanowas objavljen u decembru 2017. Potencijal za grčki student diplome se čuvaju i ovjeren na Cardano blockchain.

Kupnje Cardano u 3 koraka

Korak 1: Izbor Cardano novčanik

Cardano je mladi projekt koji je još uvijek vrlo mnogo u razvoju. Iz tog razloga, ima vrlo malo opcija novčanik na raspolaganju za skladištenje Cardano valuta, pod nazivom ADA.

Cardano desktop novčanika

Jedini Cardano desktop novčanik dostupan je Daedalus. To se može preuzeti putem službene web stranice. To je open-source kriptovaluta novčanik za ADA. Ideja novčanik je da će rasti sa zajednicom, postaje univerzalni novčanik, blockchain platforma aplikacija, i App Store. Daedalus novčanik je dostupan za Windows i Mac. A desktop novčanik ima tendenciju da bude sigurnija nego web novčanik, ali je i dalje ranjiva na malware.

Cardano hardver novčanika

Hardverska walletis odlično mjesto za skladištenje kriptovaluta jer je na mreži i siguran od virusa i malware. Iako nije moguće pohraniti ADA na bilo koji hardver novčanik od sada, to je vjerovao da je Ledger Nano Sis dodavanjem podrške u bliskoj budućnosti.

 Cardano web novčanika

Trenutno ne postoji web ili online novčanik dostupan za Cardano ADA. Kao takva, ne pokušavajte skinuti bilo kojoj web novčanik koji tvrdi da ga-ga podržavaju je gotovo sigurno prevara. Dok web novčanik može ponuditi veliku pogodnost za korisnika (može se provjeriti bilo kada, bilo gdje sa Internet konekcijom), ovo je jedna od najmanje sigurne tipove novčanik dostupan.

Cardano mobilne novčanike

Cardano inženjeri su trenutno u procesu dizajniranja i izgradnje mobilne novčanik za Android i iOS. To će pružiti korisnicima praktičnost provjere njihove bilance i izradu transfere dok su u pokretu. Dok možete pronaći mobilne novčanike na Google Play i App Store, nijedna od ovih su dovoljno ugledna.

Korak 2: Kupi Cardano na berzi

Od Cardano postao dostupan samo za razmjenu u oktobru 2017. Godine, nema mnogo mjesta ga možete još kupiti. Srećom, imate opciju sljedeće uspostavljena razmjena kriptovaluta:

Kupiti Cardano na Binance

Neverovatno je da mislim da Binanceonly pokrenut u 2017. U kratkom vremenu, to Šangaju kriptovaluta razmjena je postao jedan od najpopularnijih oko. Možete naći na Binance desetine cryptocurrencies, uključujući ADA, koja ima i BTC i ETH parova. Nažalost, ne postoje mogućnosti plaćanja fiat, ali razmjena je barem relativno jednostavan za korištenje, s relativno niskim naknade.

Kupiti Cardano na Bittrex

Lansiran 2014., Bittrexis američkog kriptovaluta razmjenu sa ogromnim brojem cryptocurrencies navedeni. Na Bittrex možete kupiti ADA njome trgovanje za BTC ili USDT. Kao i kod Binance, nema opcija fiat depozita, pa ako već imate BTC ili USDT, morat ćete kupiti jedan od tih valuta drugdje pomoću različitih načina plaćanja (bankovni transfer, kreditne kartice, itd) prije prijenosa da Bittrex.

Kupiti Cardano na Coinnest

Dok Coinnestdoes imaju Cardano navedene, ti si verovatno da koristite ovaj razmjena kriptovaluta osim ako se nalazi u Južnoj Koreji, jer nudi samo par sa KRW. Osim činjenice da ima vrlo mali volumeni trgovanja u odnosu na Binance i Bittrex, malo se zna o Coinnest. Nastavite s oprezom.

Kupiti Cardano gotovinom

 Ne postoji trenutno na način na koji možete kupiti u Cardano ADA gotovinom. Ono što možete učiniti je kupiti Bitcoin gotovinom onda zamijeniti za Cardano na jednoj od razmjena kriptovaluta gore navedenih (ili preko Changelly).

Kupiti Cardano kreditnom karticom

Dok ste još uvijek ne mogu kupiti Cardano direktno sa kreditne ili debitne kartice, postoje načini na koje možete kupiti kriptovaluta preko ovaj način plaćanja prije nego trgovanje za ADA. Jedan od najlakših načina da se to postigne je s Coinbase. Registracija je brza i jednostavna, a možete imati Bitcoin ili Ethereum u roku od nekoliko minuta. Zatim možete prenijeti to na razmjenu koja navodi Cardano kako bi se trguje.

Kako kupiti Cardano sa PayPal

Kao i sa gotovinom i kreditnim karticama, to još uvijek nije moguće kupiti Cardano sa PayPal-a. Očekuje se da će biti više opcija u budućnosti kao cryptocurrencies nastaviti rasti u popularnosti. Ono što možemo učiniti je ići na LocalBitcoinsor VirWOXwhich i pustiti da kupite Bitcoin preko PayPal-a. Sve što je potrebno onda da uradite je prenos Bitcoin na Cardano kriptovaluta razmjene.

Korak 3: Povucite ADA na svoju novčanik

Obično preporučujemo ljudima da se povuče novac iz centrale čim ih kupuju, tako da će biti u potpunu kontrolu nad njima. Međutim, ne postoji mnogo Cardano novčanike dostupna u ovom trenutku, a Daedalus novčanik je dostupan samo za desktop. Ako ne možete instalirati Daedalus, onda je bolje za pomicanje svoj novac na to da je novčanik. Ako ne može, onda ćete morati da ih ostavi na razmjeni. Pobrinite se da se osigura nalog pravilno.

Sažetak

Cardano je kriptovaluta koji nastavlja rasti u popularnosti. Iako je još uvijek u ranoj fazi, projekt pokazuje neke obećanje i treba da postane lakše kupiti, prodati, i čuvati kao kriptovaluta uživa više rasprostranjena usvajanje.

Da li ste koristili bilo koji od gore navedenih novčanicima ili razmjene? Šta mislite o Cardano kao projekt? Javite nam u komentarima ispod!

Povezane vijesti


Post Altcoin

Dogecon SF: Party koja je bila iznenađujuće ozbiljna

Post Altcoin

Šest ideja Bitcoin i Altcoins trebaju obuzimati dio II

Post Altcoin

Kako kupiti Zcash u 3 jednostavna koraka - početni vodič

Post Altcoin

Porast Potkovina

Post Altcoin

Potcoin je tamo gde je! Uvod u Potcoin

Post Altcoin

Naučnici pitaju za Bitcoin & Dogecoin Donacije

Post Altcoin

Bitcoin Whiteboard utorak - Put od slanja za prijem

Post Altcoin

Razumijevanje bitkoinske arbitraže

Post Altcoin

Pristup Darknetu za manje od 2 minuta - početni vodič

Post Altcoin

Bit-tamo - Potencijal bitkoina, etereuma i Orisi, drugi deo

Post Altcoin

Kako kupiti Ethereum Classic (ETC) je 3 jednostavna koraka - početni vodič

Post Altcoin

Šta su Altcoins?