Kako kupiti IOTA: Osnovni vodič za početnike | Bosnian.Lamareschale.org

Kako kupiti IOTA: Osnovni vodič za početnike

Kako kupiti IOTA: Osnovni vodič za početnike

Ime IOTA dolazi od Internet of Things (IoT). U narednoj deceniji, tu se očekuje da bude više od 50 milijardi Internet-omogućen sprava. Imajući to u vidu, IOTA nudi način za prijenos microtransactions među ovim uređajima. Cilj IOTA je omogućiti ove uređaje za slanje micropayments za tehnoloških resursa u realnom vremenu, na otvorenom tržištu, i bez naknade.

IOTA: Odgovor knjizi stvari - Tangle

Uz knjizi Stvari, IOTA okosnica omogućava učesnicima da izmire transakcije s nula naknade, što ga čini atraktivnim resurs za gotovo svakoga. IOTA nudi inovativna Alga knjizi, koja je i skalabilan i lagan, kako bi se prenijeti točne količine resursa na zahtjev i izmiri transakcije bez naplate naknade. Splet Ledger je blockless, distribuirati knjigu koja funkcioniše kao samoregulišući, decentralizovana peer-to-peer mreže. Za više informacija o Alga knjigu, pročitajte IOTA bijeli papir.

Microtransactions sa Zero taksama, siguran prijenos podataka, kao i davanja u zakup povezanih uređaja

Lepa stvar IOTA je to što omogućava trenja microtransactions će se održati, jer ne postoje nikakve naknade koja bi obično čine male monetarne transfere nemoguće skupo. Ovo je zaista Sveti Gral monetarnih transfera, jer otvara mnoge nove poslovne puteve.

Sa Tango knjigu, IOTA omogućava siguran način za prijenos podataka iz stranke stranke. Budući da podatke koji se prenose kroz zaplet dijele samo između autentičnost uređaja, to je sigurno i nemoguće da iskoristi.

Još jedna prednost korištenja IOTA je da se može poslužiti kao sistem e-uprave, posebno za e-glasanje. Za razliku od tipičnih glasačkih listića, što teoretski može se mijenjati, korištenje e-glasanje putem Alga knjigu na IOTA mreža je precizan način za snimanje i širine glasova.

Još jednu veliku zabrinutost za pojedince širom svijeta je kako sigurno slanje poruka drugima. Maskiranih poruka na modul IOTA jezgra nudi način za razmjenu podataka u potpunosti potvrdio autentičnost i encrypted način.

Još jedan revolucionarni servis koji IOTA nudi je profitabilan način za zakup gotovo ništa sa čip u sebi. Na primjer, tehnike, alata, bespilotne letjelice, računalo za pohranu, računarstvo moć, i Wi-Fi propusnost mogu se zakup drugima, omogućavajući pojedincima da zarade vrijednosti uz međusobno povezanih uređaja koji oni trenutno ne koristi umjesto puštajući ih da rade u praznom hodu.

Sve ove revolucionarne ideje dozvoljeno IOTA da se izdvaja iz pack cryptocurrencies jer nudi kompletno rješenje za trenja micropayments bez naknade između povezanih uređaja.

Kako da biste dobili IOTA Wallet

Od IOTA je relativno novi projekt, ne postoje pravi razumljiv novčanika koje možete izabrati, tako da mnogi ljudi čuvanje IOTA o razmjeni. Iako mnogi početnici koji nemaju čvrstu razumijevanje tehničkih detalja odlučuju da to, to ne znači da čuvanje IOTA na berzi je dobra ideja. Pojedinci koji može postaviti desktop novčanik treba koristiti da ili odštampati papir novčanik kako bi se osigurala njihova novca.

IOTA Desktop Wallet

Najčešći opcija za čuvanje IOTA je preuzeti i instalirati IOTA GUI clientdirectly od IOTA. Ovo novčanik je dostupan za Windows, Mac i Linux. Kada ste postavljanju ove novčanik, odaberite "svjetlo čvora" i domaćin. Onda generisati sjemena 81 karaktera koji sadrži samo velika slova i broj 9. Keep tog sjemena na sigurno mjesto.

Evo uputstva i commentsfrom nekim korisnicima na Reddit koji raspravljaju koliko je teško ovo novčanik je da se uspostavi. Iskreno, uspostavljanje Lightwallet ne bi trebalo biti previše teško, ali neki početnici možda neće biti u stanju da završi zadatak. Evo video koji će vam pomoći da postavite desktop novčanik na Windowsima.

IOTA Mobile Wallet

Postoje IOTA mobilne novčanike i za Android i iOS, ali obojica su u beta fazi. Android versioncomes sa disclaimer da ga koriste na vlastitu odgovornost, pa imajte to na umu.

Prema korisnicima, iOS IOTA mobilne walletappears da bude funkcionalna, ali to vjerojatno ne treba koristiti za držanje velikog broja IOTA jer još nije zvanično još objavljen.

IOTA papir Wallet

IOTA papir walletrequires 81 znakova s ​​velikim slovima i brojem 9 kao desktop novčanik. Nakon generiranja novčanik papir, možete ispisati ga i poslati IOTA na njega. Ovaj rad novčanik treba čuvati na sigurnom mjestu za buduću upotrebu.

Evo još jednog IOTA papira walletthat je još lakše koristiti jer generiše IOTA sjemena i kodira u Mnemonic reči. Jednostavno pomaknite miš okolo za slučajni sjemena i ispisati novčanik bez mnogo drugo.

Gdje mogu kupiti IOTA?

IOTA se mogu kupiti na nekoliko različitih razmjene. Trenutno, razmjena koja nudi najveću likvidnost je Bitfinex, gdje se može kupiti sa BTC, USD, i ETH. Međutim, Bitfinex se više ne verifikaciju korisnika u SAD, tako da su ovi pojedinci će morati tražiti drugu opciju. Svako ko se nalazi u SAD-u i ima IOTA na Bitfinex treba ih što prije izađu iz razmjene. IOTA se mogu kupiti i na Binance, IOTA Exchange i Bit520.

Svako ko želi da se njihov IOTA sa razmjene mogu želite koristiti papir novčanik, jer čini se da je najlakše rješenje za dugoročno skladištenje. Vlasnicima koji su tehnički potkovani možda želite postaviti desktop novčanik. U najvećem broju slučajeva, izbjeći koristeći web i mobilne novčanike, jer su još uvijek u beta fazi.

IOTA ima perspektivnu budućnost Ahead

Sa svojim velikim vizije, IOTA nastoji revoluciju Internet stvari tako što microtransactions zajedno s nula naknade svim povezanim uređajima. S obzirom na svoju trenja način razmjene vrijednosti, jasno je da IOTA ima svijetlu budućnost pred sobom. Svako ko želi da iskoriste status rano primenjuje još možeš, jer ovaj projekt je još uvijek u povojima.

Jedini pravi nedostatak kupovine i čuvanje IOTA je da desktop novčanik je relativno teško instalirati za svakoga tko je neiskusan. Osim toga, web mobilne novčanike su u beta fazi, tako da je papir novčanik IOTA najbolje i najjednostavnije rješenje za vlasnike dugoročno.

Povezane vijesti


Post Altcoin

8 načina da nikada ne propustite ključnu bitkuinsku verziju

Post Altcoin

Kompletan vodič za korištenje Bitcoina anonimno u celom Vebu

Post Altcoin

Intervju: Brandon Kurtz iz Vertcoin sportiste

Post Altcoin

Bratislava podzemna stanica koja prihvata Worldcoin Dok WDC savez pokreće revolucionarnu izdanju novčanica Drunk Turtle

Post Altcoin

Jednostavan metod za pojačavanje vaše Bitcoinove sigurnosti

Post Altcoin

Dnevni izveštaj o Bitcoinu: BitFury Capital Invests u BitGo, KnCMiner zatvara seriju investicionih serija od $ 14M i još mnogo toga

Post Altcoin

Multi-vPoW: Myriadcoinovo rešenje za merenje rudarenja

Post Altcoin

Dark Wallet Alpha 7 izdanje

Post Altcoin

Naučnici pitaju za Bitcoin & Dogecoin Donacije

Post Altcoin

Multisig: početni vodič

Post Altcoin

Draguljima donosi Crypto za sve

Post Altcoin

4 jednostavna koraka za prihvatanje bitkoina u vašem poslu