Kako kupiti Zcash u 3 jednostavna koraka - početni vodič | Bosnian.Lamareschale.org

Kako kupiti Zcash u 3 jednostavna koraka - početni vodič

Kako kupiti Zcash u 3 jednostavna koraka - početni vodič

ZCashis novog projekta na čijem je čelu Zooko Wilcox, to je ovdje u borbi protiv jednog od najvećih problema nagovor Bitcoin-a - sljedivost. Kao što može ili ne može znati Bitcoin nije potpuno anonimno.

Zcash ima jedan glavni dodao značajka na vrhu Bitcoin, koji je potpuno privatna transakcija. To znači da su i primaoca i iznos koji je poslat čuvaju tajnu, nepoznati nikome osim pošiljaoca i primaoca. Sad si vjerojatno mislio ako iznosi se drže u tajnosti, kako da znam da ne postoje nove kovanice generira i naduvavanje iznos postojećih novca?

Odgovor se zove dokaze Zero-Knowledge, ili ZK-SNARK.

ZK-SNARK su način dokazivanja da imate znanje o nečemu bez davanja bilo kakvih informacija o samoj stvari. Koristi se u ZCash dokazati transakcije je važeća i ne stvara nove kovanice, bez davanja se informacije o iznosima i primaoce.
Neka istraživanja pokazuju da anonimnost ZCash je u osnovi jači od onih koje pružaju drugi privatnost fokusiran mrežama kao što su Dashor Monero.

Kako Zcash se rađa

ZCash nije zapravo imaju ICO, kao i mnoge nedavne altcoins imaju, distribucija ZCash radi veoma mnogo na isti način kao Bitcoin radi - Kroz rudarstvo.

Svakih 2,5 minuta u prosjeku, a ZCash blok Pronađeno stvaranje 12.5 novi ZECs, koji dodaje do 50 nove kovanice svakih 10 minuta u prosjeku, baš kao Bitcoin imali tokom svoje prve 4 godine. I, baš kao i Bitcoin, svake 4 godine ovaj blok nagrada iznos će prepoloviti previše, što je rezultiralo u maksimalno ukupno 21 milion ZCash kovanice koje će ikada biti napravljen.

Kako kupiti Zcash?

Prvi korak - Get a novčanik

Počnite sa stvaranjem novčanik. Novčanici dolaze u oba desktop i mobilne oblike.

Za desktop novčanik, možete preuzeti službene Zcash novčanik za macor za prozore. Jednom kad ga instalirate, možete koristiti novčanik odmah, ali nećete moći vidjeti transakcije prije nego što pustite da sinkronizirati na jednu noć ili tako, ovisno o vašem internet vezu.

Jednom kada je instaliran, vi idite na karticu Vlastiti adrese, desni klik na adresu klijenta je stvorio za vas, a zatim kliknite Nabavite Private Key. A ekran pokazuje svoj privatni ključ i omogućava vam da znam da je kopiran u clipboard

Neka ovo kopije vrlo pažljivo i vrlo sigurno, po mogućnosti na papiru, ne zaboravite, ako izgubite ćete izgubiti pristup svoj novac, ne postoji onaj koji može pomoći ako je izgubljen, i svako sa ovim ključnim kontrolama svoj novac.

Kada se to završi, dvostrukim klikom na javnom obraćanju na kartici Vlastiti Adrese će vam ga kopirati.
Neka bude negdje dostupna, nije to neka tajna, a počinje sa "T" na isti način Bitcoin adrese obično počinje sa "1" ili "3".

Zatim ćemo obuhvatiti i kako da držite ZCash na svojim mobilnim sa Coinomi MultiWallet. Ako radije koristite native klijent, slobodno preskočite napred i vidjeti kako i gdje možete kupiti Zcash.

Za držite ZCash na Coinomi novčanik, prvo ćete morati instalirati aplikaciju na Androiddevice (iOS aplikacija je u radovima).

Nakon što ste preuzeli hit aplikacija "Kreiraj novi novčanik", Zapišite lozinku i proći kroz proces kucanje ga natrag u aplikaciju da proverite da li ste ispravno podržao ga. Zatim, vaš imaju meni na lijevoj strani sa svim sredstva koje ste odabrali, idite na ZCash zatim povucite pravo da se na karticu "Primajte".

I to je to, to je adresa koju ćete koristiti za postavljanje tvoje ZCash iz razmjene.

Sljedeći korak - Pronađite Zcash Exchange

Ažuriranje

# 8211; Sada možete kupiti Zcasn na CEX.io je exchangeas dobro (potražite na dugme "trade" na traci za navigaciju)

Sljedeći ćemo biti pokrivanje kako da se prijavite i verifikovala na razmjeni zove Krakenwhere možete kupiti ZCash.

Prvo, idite na Krakenand prijaviti za novi račun. Zatim idite na vaš email i dobiti e-mail potvrde.

Sada tražiti "Get Verified" tab nalog odobren, tako da možete deponirati sredstva u nju. Ona također ima sve ažurirane detalje o različitim nivoima provjere, što dokumenti zahtijevaju i koja ograničenja u smislu povlačenja oni imaju.


Dođite do formu verifikaciju. Jednom kada ste završili, pritisnite dugme "Get Verified", a trebalo bi da vidite ovo:


Kada ti potvrditi, da ćete biti obaviješteni putem e-maila. Onda možete ići napred i finansiraju vaš račun. Možete finansirati nalog sa Bitcoin ili fiat valute.

Kada se računa finansira idi na "Trade" karticu, a zatim potražite trgovanja par koji odgovara kako se finansira nalog. Na primjer, ako se finansira nalog sa Bitcoin tražiti ZEC> ZEC / XBT
zatim potražite pod tab "New Order", kretati tipa kako iz "Limit" na "poredak", odlučio koliko ZEC (Simbol za ZCash ) želite kupiti i pogodio Buy dugme.

Proći kroz vaše podatke kako bi bili sigurni da je sve u redu, a ako jeste, kliknite na "Submit order".

Čestitam! Upravo ste kupili svoj prvi ZCash, sada sve što je ostalo da se uradi je izvući ga iz razmjene, tako da možete zaista imaju potpunu kontrolu nad njim.

Završni korak - Povucite Zcash

Ti da odlaskom na finansiranje Tab> Izvući> Zcash> Dodaj novi Adresa

Ovo će poslati e-poštu potvrde vodeći računa li odobravate ovu novododate adresu kao povuče adresu te će vas zatražiti da proverite da je ovo ispravna adresa.

Sada ćemo se vratiti u Finansiranje> Povuci> karticu Zec, i izabrao adrese koje smo upravo dodali iz padajućeg izbornika, napunimo iznos, kliknite na "Pregled Isplata" i pobrinite se svi detalji su ispravne. Ako jesu, kliknite na odobravanje.

Gotov si!

U roku od nekoliko minuta, Kraken će poslati svoj ZCash sa svojim kopije adresu koja je pod vaš jedini kontrolom. Sada si ponosni vlasnik vašeg vrlo vlastiti Zcash.

Možete pratiti vašu adresu u bilo kojem bloku istraživač koji je praćenje Zcash blockchain, kao što su ZCha.inby jednostavno zalijepiti vašu adresu u polje za pretragu.

Dodatne metode za kupovinu Zcash

Postoje jednostavnije razmjene instant kao što su Shapeshiftor Changellyyou mogu koristiti kao i kupiti Zcash. Možda ćete završiti plaćati nešto veći honorar, ali ovaj proces je mnogo lakše i ne zahtijeva provjeru identiteta.

Na primjer, na Shapeshiftall vam je odabrati Zcash, odaberite Bitcoin kao valutu ti zamjene, a hit "nastaviti".
Staviti u Zcash adresu, provjerite stopa koje ćete dobiti, provjerite "Slažem se sa uslovima" i hit "Start transakcije".

Na sljedećoj stranici sadrži stopa u kojoj je razmjena se odvija, i gornja i donja granica na iznos možete razmijeniti u jednom potezu, sve što trebate učiniti je poslati Bitcoin transakcija na adresu koja je formirana.

Možete ponoviti ovaj proces onoliko puta koliko želite i razmjenu koliko god želite. U roku od nekoliko minuta Zcash ste kupili će biti poslana na Vašu adresu.

Veoma sličan proces moguće je i kroz Changelly, koja radi gotovo isti, a trebalo bi da proverite koju jedan daje bolje stopa u datom trenutku i za dati iznos.

Ako ste imali iskustva sa Zcash i želim da komentarišem slobodno da to učine u komentar ispod teksta.

Povezane vijesti


Post Altcoin

Pristup Darknetu za manje od 2 minuta - početni vodič

Post Altcoin

Analiza Bitcoina protiv litecoina i zlata protiv srebra

Post Altcoin

Fluttercoin: nova ideja u alternativama Bitcoin-u

Post Altcoin

Dnevni izveštaj o Coin Brief-u: Twitch.tv i Dogecoin, Apple Pay, Gavins AMA, Bitcoin Ransomware i Tecnisa

Post Altcoin

Draguljima donosi Crypto za sve

Post Altcoin

Analiza: Bill Gates kaže Bitcoin je bolji od valute

Post Altcoin

Dogecins Dogecar na Talladega Superspeedway

Post Altcoin

Četiri činjenice o Bitcoin novčanikima koje morate znati

Post Altcoin

Početni vodič za upravljanje vlastitim bitkom bankomata

Post Altcoin

Objašnjavajući nisku cenu Reddcoin i poziv za transparentnost

Post Altcoin

GAW Miners CEO na KNC-ovom Titanu: Scrypt Mining je moja kuća

Post Altcoin

Bratislava podzemna stanica koja prihvata Worldcoin Dok WDC savez pokreće revolucionarnu izdanju novčanica Drunk Turtle