Objašnjeno je Bitcoin Gold Hard Fork (dolazi 25. oktobra) | Bosnian.Lamareschale.org

Objašnjeno je Bitcoin Gold Hard Fork (dolazi 25. oktobra)

Objašnjeno je Bitcoin Gold Hard Fork (dolazi 25. oktobra)

Prema Bgold teren, vraćajući Bitcoin miningto korisnici kući će doneti veću decentralizaciju. Međutim, masivna Russianand JapaneseBitcoin rudarskih radova planirani su za 2018. Godine, pa se čini da je rudarski centralizacija problem Bitcoin je sama polako rješavanju.

Čovjek koji stoji iza Bgold, Jack Liao, je ujedno i izvršni direktor LightningASIC, Hong Kong kompanije sa sjedištem u koji mine uglavnom Litecoin i proizvodi kriptovaluta hardvera. To je sigurno nije slučajno da LightningASIC proizvodi rudarstva jedinica multi-GPU, kojih trenutno ima 913 jedinica u skladištu. Treba Bgold uspjeti u uzimajući tržišni udio od Bitcoin, LightningASIC bi velike koristi od oba rudarstvo nove altcoin i prodaje rudara za to.

Jer su Bcash i Segwit2x viljuške su jednako transparentno motivisani samoodrživost, interes, teško je izdvojiti LightningASIC za svoje postupke. Nisu Bitcoiners kompenzirati sa slobodnim altcoins ovim spin-off viljuške, zbrku i poremećaj oni izazvalo bi bilo nepodnošljivo. 

Kako sigurno Preuzmi Bitcoin Gold

Bilo koji bitkoine (BTC) koji je održan u Bitcoin walletat vremena viljuške javlja će vam dati jednaku količinu BTG. Ovo se odnosi samo ako imate pristup privatnim ključeve vaš novčanik, tako da nema razmjene novčanike primijeniti.

Iako će viljuška doći 25. Oktobra, razmjena će vjerovatno samo otvoren Bgold za trgovanje tjedan dana kasnije, 1. Novembra To omogućuje vrijeme za tehnička pitanja koja treba riješiti svi učesnici.

Upravo sada, ne postoji jasna uputstva su na raspolaganju za to kako podijeliti svoj BTC iz vašeg BTG. Razmjene i softver / hardver walletsare dalje odlučuje o tome da li će podržati ovu viljušku.

Ako ste učestvovali u Bitcoin Gotovina split, postupak će biti sličan mada vjerovatno glatko, kao razmjene i novčanike imali praksu i više vremena za pripremu. Kao i uvijek, najvažnija stvar je zaštitite svoju Bitcoin privatne ključeve, kao vrijednost BTC je daleko veći nego BTG-a.

Upozorenje: Čuvajte se scammerswho obećanje da će vam dati BTG ranije ako ste podijeliti svoje Bitcoin privatni ključ s njima. Barem jedna takva prijevara stranica je trenutno u funkciji. Dijeljenje privatni ključ vašeg Bitcoin novčanik je dijeljenje potpunu kontrolu bilo kojeg i svih bitkoine njemu. Čuvajte se!

Bitcoin Gold: Držite ili prodati?

Kada pogađanje u budućnost cijenu Bgold, najbliži primjer slijediti je Bcash. To je razumno očekivati ​​Bgold da vidi daleko manji lansiranje cijeni od Bcash postići. Bgold uživa daleko manju podršku od rudara, kompanija, i ono što bi se moglo nazvati "anti-Core zajednice".

Moje lično očekivanje da će Bgold početku trgovanja na ~ 10% vrijednosti Bitcoin je najviše, vjerojatno bliže 5%. Očekujem visoke volatilnosti 1. Novembra, kada je lansirao na razmjenu, a zatim oštrim rasprodaju, nakon pumpe, i (ovisno o tome Bgold razvija) stalan pad. Drugim riječima, vidjet ćemo ponavljanje Bcash obrazac, ali na nižim nivoima cijenu.


Bcash priced u Bitcoin na HitBTC razmjene, 1. Avgust-9 oktobar, 2017

Razlozi za optimizam

Čini se da više tehnički kompetentniji od Bcash je developera u Bgold tim. Bgold je GitHub repositoryappears aktivniji nego Bcash, na primer. Za razliku od web stranica Bcash je, Bgold se ne radi o Wix je noob-friendly web stranice graditelj.

Uzmite u obzir tehničke razlike između Bitcoin i raznih pretendenata na krunu:

Dok Bcash je namjerno odbacio nadogradnju SegWit Bitcoin-a, Bgold je prihvatila to. Prema tome, Bgold može kopirati narednom poboljšanja Bitcoin, kao što je Lightning Networks.

Čini se da Bgold planira promijeniti adresu formatiranje previše dobrodošla promjena je da spriječi slučajno slanje BTC do trpeze novčić adrese.

Nadalje, Bcash je Emergent Teškoća Algoritam (EDA) proizvela je nestalno blok puta koji su ili presporo ili prebrzo. Podešavanje Bgold je po bloku poteškoća će vjerojatno naići na teškoće za sebe.

Ove tehničke razmatranja navode me da verujem da Bgold ima bolje šanse za dugoročnu održivost nego Bcash. Zbog dodatnih atraktivnih izglede doma rudarstva Bitcoin, Bgold eventualno apsorbirati mnogo vrijednosti Bcash-a. Međutim, samo kao klon, čini sumnjivo da da će imati mnogo utjecaja na sam Bitcoin.

Razlozi za pesimizam

Bgold je prvobitno najavljeno kao ICO, iako ove rane najave su od tada (neuspješno) ribala sa interneta. Blago rečeno, čini se da je plan BTG je doživjela više revizija.

Ozbiljna pitanja ostaju da li LightningASIC i njegovi partneri će biti rudarstvo BTG između vilica i razmjenu popis datuma. Ova vrsta u srednjem mlazu unaprijed rudnik bi poslala takav snažan prevaru signale da bi LightningASIC bilo glupo da to pokuša.

Još jedan potencijalni problem je u tome Bgold i SegWit2x još nisu implementirane zaštitu replay. Osim ako se doda ovu mogućnost, u slanju BTG, korisnik može slučajno poslati BTC također, što bi moglo biti skupo greška.

Update: Bitgold sajtu navodi da je dodatnu zaštitu Replay.

Upozorenje: izbjeći trgovanja BTG (i S2X) dok replay zaštita je na mjestu!

Još jedan jak razlog da se medvjedast na Bgold je da jednostavno nema realne potrebe za to. Su BTG lansirati kao još jedan Equihash novčić bez pomoći imena Bitcoin i transakcijske povijest, to bi proći nezapažena. Jedini razlog zbog kojeg Bgold Zanimljivo je da će se slobodno distribuirati vlasnicima Bitcoin. Ako je većina nosilaca Bitcoin su neprijateljski da ga, to će tenk.

Za daljnje opomene u vezi Bitcoin Gold, pogledajte ovaj Reddit nit. Dok nit je vjerojatno preteška, slažem se da je rizično i najbolje izbjegavati kupnje Bgold.

Po mom mišljenju, samo je pitanje koliko Bgold baciti i kada. Držao mali postotak (možda 5% -25%) dugoročno, kao kocka na buduće gore, ne izgleda potpuno nerazumno.

Evo mog plana Bgold trgovanja

U nastavku je moj lični pogled na Bgold i ne treba smatrati investicija savjet.

Dok sam ostavila sve moje Bcash što je prije moguće, verovatno ću usvojiti strategiju više bolesnika sa Bgold. Sa Bcash, imao sam prednost biti u mogućnosti da proda prije nego većina drugih učesnika na tržištu. Ovo je vjerovatno neće biti slučaj sa Bgold. Očekujem veliku navalu prodati kada to ide uživo.

Osim ako Bgold potonuo bez traga nakon lansiranja, Bcash istorija kaže da je bolje da sačeka kasnije pumpu da proda. Ako je tržište budućnosti razvija za BTG-sličan Bitfinex je BT1 i BT2 tokena za Bitcoin i SegWit2x-to će u velikoj mjeri pomoći odluku o tome koliko Bgold (ako ih ima) da proda kada se pokreće. Međutim, čini se kao i većina razmjena ignorišu Bgold u ovom trenutku, tako da je tržište budućnosti vjerojatno se neće pojaviti.

U zaključku, Ovdje su 3 aktivnosti u Survive Bilo Hard Vilica:

  1. Pobrinite se da vaša Bitcoin su na novčanik da kontrolišu privatni ključ (vidi fulllist novčanika ovdje). Neki primjeri su Electreum, hardvera novčanik (Ledger, Trezor, itd), i Exodus.
  2. Izbjegavajte transakcije ubrzo nakon viljušku.
  3. Nakon što ste dobili sve jasno, pristupite nove kovanice. U ovom trenutku, možete ih premjestiti na određeno novčanik ili ih prodaju.

Pratite Bitcoin Gold dešavanja na službenoj Bitcoin Gold Twitter račun.

Koje su vaše misli o Bitcoin Gold? Volio bih da ih čujem u komentar ispod teksta.

Povezane vijesti


Post Altcoin

Dogcoin accepted by Twitch.tv!

Post Altcoin

Vodič: 4 Nasty programi koji će ugase vaše datoteke za Bitcoins

Post Altcoin

Sex i Single Bitcoin

Post Altcoin

Reddcoinova revolucionarna promena: Dokaz brzine udjela (PoSV)

Post Altcoin

Kako kupiti Zcash u 3 jednostavna koraka - početni vodič

Post Altcoin

6 najboljih Bitcoin mining softvera

Post Altcoin

Četiri činjenice o Bitcoin novčanikima koje morate znati

Post Altcoin

Pristup Darknetu za manje od 2 minuta - početni vodič

Post Altcoin

Cloud mining - profitabilan ili evolucija prevare?

Post Altcoin

Kako zaštititi svoj Bitcoin novčanik

Post Altcoin

Kako se menjaju Bitkomini: jednostavan vodič za početnike

Post Altcoin

Kako dobiti Bitcoins - Vodič za zaradu bitkoina brzo i besplatno 2018