Kako analizirati cijenu Bitcoin-a kao pro | Bosnian.Lamareschale.org

Kako analizirati cijenu Bitcoin-a kao pro

Kako analizirati cijenu Bitcoin-a kao pro

Čak i oni koji ne znaju šta je Bitcoin je ili kako se to radi, verovatno čuli za masivne cijenu ljuljačke koje se odvijaju u digitalnoj valuti. Bitcoin je globalni naslove u proljeće 2013. Godine kada su cijene porasle od tinejdžera do visokih $ 256, tako da je vrijednost svih raspoloživih valute znatno iznad $ 1 milijardu.

Cijene Bitcoin pala na ispod $ 100, nakon negativnih vijesti da je osnivač svile, anonimni tr prodaje ilegalne robe, uhapšen. Taj pad je udario obnovljeni interes koji je izazvao kupovinom od bitkoine kineskih špekulanata. China prešao miting cijene i bitcoin iznad Proljeće 2013 visokih do maksimum svih vremena od preko 1200 $ do kraja 2013. Godine.

Od tada, cijene su trend nižih sljedeće vijest da je kineska centralna banka je primjenom mjera da obeshrabri kupnje bitkoine kao i stečaja MtGox, jedan od najvećih razmjena Bitcoin. Nakon mnogo uspona i padova tokom 2014. Godine, blizu smo na kraju godine sa trgovanje u rasponu od $ 300- $ 400.

Dakle, ono što pokreće cijenu bitkoine?

Kao i bilo koje imovine, cijena Bitcoin je vođen ponude i potražnje. Više potražnja jednaka višim cijenama, dok su povećane uzroci snabdijevanje prodaje pritisak. U gore navedenim primjerima, cijene za bitkoine porasla je u proljeće 2013. Godine potražnja za anonimni valuti porasli nakon finansijske krize Kipar na kome je vlada zamrzavanje i upadaju bankovne račune građana i poslovanja u zemlji. Cijene onda pala nakon zabrinutosti da bi zatvaranje svile je izazvati korisnika na tržištu da prodaju svoje bitkoine koje više neće trebati.

Iste efekte ponude i potražnje gorivo dalje skupove i opada u bitcoin cijenama kao Kina je postala aktivna na tržištu, kao i MtGox bankrota izaziva negativne sjena na industriju. Sve u svemu, razumijevanje ponude i potražnje je važno kada se analizira cijenu bitkoine. Da biste to učinili, postoje dva glavna pristupa; fundamentalne i tehničke.

Fundamentalne analize

Uz fundamentalne analize, trgovci prate vijesti i ekonomske događaje koje mogu dovesti do promjene u ponudi i potražnji. Nedavni primjer je povećanje od velikih firmi prihvatanje bitkoine kao što su Dell, Tiger Direct, i Wikipedia. Zbog toga je bilo lakše provesti bitkoine na tim firmama da kupe robu ili daju donacije. Međutim, ove firme koriste prerađivači plaćanja koji automatski pretvoriti sve bitcoine u dolare. Zbog toga, svake kupovine povećan iznos bitkoine raspoložive za prodaju na tržištu. Porast potrošnje bitcoin na velikim firmama pripisuje se što je dovelo do pada cijena bitcoin od $ 650 do $ 300 od jula do oktobra.

Sve u svemu, kada se koristi fundamentalne analize, trgovci tražiti makro promjene koje mogu uticati na postojeće ponude i potražnje bitkoine. Primjeri mogu biti vlada djeluje kako bi se omogućilo ili zabrani Bitcoin trgovanja, nove proizvode za povećanje kupovine potrošača bitkoina, ili prevara u kompanijama koje bi se očekivalo da se smanji interes korisnika netradicionalnih novac proizvoda.

Tehnička analiza

Tehnička analiza je najpopularniji način trgovci analizirati cijene imovine. Za razliku od fundamentalne analize koja je korisna za utvrđivanje dugoročne promjene u ponudi i potražnji, tehničke analize je bolje za kratkoročne poteze. Volim koristiti ovu analogiju kad opisuje tehničke analize. Baš kao termometar se koristi za mjerenje temperature, tehničke ponude i potražnje mjera analize.

Popularni primjeri tehničke analize su trend linije, linije podrške / otpora i Bollinger bendova.

Trend linije: trend linije na kartama se koristi za pregled da li potražnja raste ili ne. A trend rasta otkriva potražnja stalno raste, a dole trendovi pokazuju napajanje je u porastu. U primjeru ispod, cijene porasle od oko 350 $ do $ 385 više od dva dana. Rastući trend linija pokazali konzistentan porast potražnje za Bitcoin. Trgovci mogu koristiti takav trend i da će zadržati kupovina dok trend je slomljena. Alternativno mogu kratak bitkoine ako pauzama trend koji bi značiti kratkoročno potražnja je u padu.

Podrška / otpora: linije podrške pokazuju područja kupnje potražnje, dok otpor linije otkrivaju područja nedavne ponude. U primjeru ispod, nakon što su cijene Bitcoin porasle iznad $ 370, onda su pale i odbila viši nekoliko puta. Zelena linija otkriva da je podršku na $ 370, gdje nije bilo potrebe za bitkoine koji drže cijene od pada. Koristeći ove informacije trgovac može kupiti u blizini $ 370 kao što izgledaju na rastuću potražnju za gurnuti cijene. Oni bi onda prodavati ako cijene pasti ispod $ 370 što bi značilo da u kratkom roku potražnja je nestao.

Bollinger bendova: ime nakon što je tvorac John Bollinger, Bollinger bendova su jedan od najpopularnijih tehničkih indikatora kada se analiziraju cijene valuta. Bollinger bendova (crvene linije) mjera volatilnosti cijena. Kada su cijene do niže bend, to često znači da cijene oversold i za odbijanje će se uskoro održati. Suprotno je istina kada su cijene do gornjeg Bollinger bendova. Kada trgovanje sa Bollinger Bands, to je najbolje da ih kombinirati s nekom drugom tehničkom mjere, kao što je samo kupovina u donjem bend kada su cijene imati podršku ili su u porastu.

Ovaj članak je pripremljen kao gost post by DC Magnates gdje je dostupan besplatno na našu listu stranicama cijene u realnom vremenu i tehničke analize za Bitcoin i druge digitalne valute.

Ako želite da vam se otkrije kako možete koristiti trenutni pad Bitcoin cijenu ostvariti profit saznati kako da kratko prodaju Bitcoinin sledeći kratak članak.

Povezane vijesti


Post Altcoin

Kako kupiti EOS u 3 jednostavna koraka - početni vodič

Post Altcoin

Kako kupiti Ripple (XRP) u 3 jednostavna koraka - početni vodič

Post Altcoin

SpaceBIT će obezbediti novi način istraživanja prostora

Post Altcoin

Bitcoin Whiteboard utorak - Put od slanja za prijem

Post Altcoin

Kako kupiti Monero u 3 jednostavna koraka: početni vodič

Post Altcoin

Kako kupiti NEM (XEM) - početni vodič

Post Altcoin

Kako trgovati Bitkoine i NE Uhapsite

Post Altcoin

Objašnjavajući nisku cenu Reddcoin i poziv za transparentnost

Post Altcoin

Kompletan vodič za izbor vašeg ličnog novčanika

Post Altcoin

Multisig: početni vodič

Post Altcoin

Ripple Implosion

Post Altcoin

Dnevni izveštaj o Coin Brief-u: Twitch.tv i Dogecoin, Apple Pay, Gavins AMA, Bitcoin Ransomware i Tecnisa