Kako se menjaju Bitkomini: jednostavan vodič za početnike | Bosnian.Lamareschale.org

Kako se menjaju Bitkomini: jednostavan vodič za početnike

Kako se menjaju Bitkomini: jednostavan vodič za početnike

Dakle, želite postati rudar... Oduvijek sanjao provodi dane sa kacigom na glavi, kopanje u dubinu zemlje sa pijukom? Onda idi tražiti drugi vodič, jer ovo je jedan Forthe novajlije koji to žele postati Bitcoin rudara, ali prvo treba da shvate osnove ove likovne umjetnosti.

Prva stvar koju treba priznati: nije svaki Bitcoin korisnik je rudar, to su dvije različite stvari. Drugo, morate odabrati vrstu rudar želite biti: vrsta koja to radi za zabavu i ne traži dobit, ali za drugačije iskustvo, ili onaj koji ima vremena za to na efikasan način i pobijediti novac od njega. Spremni? Idemo!

1. Osnove o Bitcoin mining

Kao što smo to već rekao, nema pijuk i kaciga u ovoj vrsti rudarstva. Dakle, potrebno je da pogledate na ovom osnovne informacije da razumiju ono što se upušta. Zamislite da već imate sve što vam je potrebno, softver i hardver uključeni. Jednom kada počnete proces rudarstvo, računalo će pokrenuti kriptografske funkcije hash (pogledajte primjer ovdje), na osnovu blok zaglavlja. To znači da kada se stvaraju, vi konstantno heširanjem zaglavlju bloka, koji se povremeno ažurira kao što rade na tome (opet, pročitajte ovo da bolje razumiju definiciju).

Svaki novi hash će se prepoznati po rudarstvo softver sa različitim brojem - Zvao nonce- i postati slučajni element bloka. Nakon ovog procesa, svaku funkciju hash će dati hash.

A hash je dugi niz, nešto ovako: 93ef6f358fbb998c60802496863052290d4c63735b7fe5bdaac821de96a53a9a

Zatim, tu je i poteškoća targetlevel. Da biste napravili važeću blok, svaki rudar mora pronaći hash koja je ispod odgovarajuće poteškoća cilj. Ovo je prilično tehnički deo, ali da samo mi vam dam jedan primjer:

Ako je meta teškoća je 1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000, bilo koji broj koji počinje s nula će se nalaziti ispod ciljane, kao 0787a6fd6e0782f7f8058fbef45f5c17fe89086ad4e78a1520d06505acb4522f.

Međutim, budući da su tako velike brojke, rudari usvojila jednostavniji sistem: da stvori broj prema rudarskom poteškoća, što odražava koliko je teško stvoriti blok danas u odnosu na prvi blok, minirale Satoshi Nakamoto. Razinu poteškoća mijenja svakih 2016 blokova, a to znači da se, kada je mrežu moć raste, težine povećava. To možete provjeriti stranuna znati ažurirani nivo težine.

2. Kakve rudar želite da bude?

Dalje, morate napraviti izbor: koga ti želiš da budeš u rudarskom svijetu? Možete učiniti vaš rudarske aloneand uzeti rizike, ali i nagrade, ili canjoin rudarski bazen. Trenutno, većina rudara su članovi rudarskog bazena, koji se smatra najefikasniji način da se obavi posao i dobiti ono što je tvoje.

Imate neke velike primjere bazena kao BTC Savez ili 50BTC, dva najveća na svijetu. Ali izabrati najbolje bazen za vas, pogledajte na ovom kompletnu usporedbu.

3. Izaberite svoj softver

Nakon odluke koju vrstu rudar ćeš biti, vrijeme je da saznate nešto više o dostupnim softvera. Ako ste u rudarstvu na svoju ruku, potrebno je da podesite Bitcoin klijent za JSON-RPC. Ako ste odlučili da se pridruže rudarski bazen, morate odabrati jedan i registrirati tamo.

Onda je vrijeme da se uspostavi stvarnog rudar, softver. Možete provjeriti 99Bitcoins softver vodič i odabrati, bez obzira na operativni sustav imate. Uvek ćete trebati poseban softver da se povežete sa blockchain i na rudarskom basenu, ako si u jednom.

4. Odaberite hardvera

Davno su prošli dani kada je prvi rudari morali da se znoje teško stvoriti Bitcoin, sa svojom starom podešenim CPU-a. Sa širenjem Bitcoin-a, ljudi su primijetili da je bilo lakše sve moje grafičke kartice (GPU), koji je omogućio jedan od 50x do 100x povećanje Minging snage i spasio neke energije u isto vrijeme.

To je bio korak koji nas vodi u budućnost: prvo, rudarstva svijet napredovala do Field Programmable Gate Nizovi (FPGA) - ova tehnologija nije bilo baš puno moćniji, ali je omogućio korisnicima da spasi mnogo energije -, a zatim na Application Specific Integrated Circuit (ASIC) ere. I bilo je krajnje vrijeme! ASIC je čip posebno dizajniran da kopaju Bitcoine.

Jednom kada je stigao na tržište, uprskao naš mozak: ova bebe nude 100x povećanje heširanjem vlasti, ali može smanjiti potrošnju energije na značajan način.

Nakon znajući sve ovo, što će biti vaš "oružje" izbora? Ne prave tu odluku sada. Prvo, pogledajte ovaj rudarski hardver usporedbu.

Dakle, to su osnovna pravila što trebate znati kako bi započeli rudarstvo svoj Bitcoin i evoluira u drugi nivo stručnosti. Ako još nisi spreman za početak, ali žele znati kako to izgleda bez instaliranja bilo koji softver, pokušajte Bitcoin Plus. To je bazirana na pretraživaču CPU Bitcoin rudar i dok to nije efikasan za ozbiljne rudarstvo, savršen je da vam pokažem kako je to kad moj u bazen.

Povezane vijesti


Post Altcoin

Myriads EasyMiner donosi Myriadcoin na nova tržišta

Post Altcoin

6 Savjeta koji vam pomažu da putujete s Bitcoinom

Post Altcoin

Zašto je Reddcoin socijalna valuta

Post Altcoin

Reddcoinova revolucionarna promena: Dokaz brzine udjela (PoSV)

Post Altcoin

Naučnici pitaju za Bitcoin & Dogecoin Donacije

Post Altcoin

Šest ideja Bitcoin i Altcoins trebaju obuzimati dio I

Post Altcoin

Uputstvo: kako koristiti Darkcoin novčanik i Darksend

Post Altcoin

Fluttercoin: nova ideja u alternativama Bitcoin-u

Post Altcoin

Vodič: 4 Nasty programi koji će ugase vaše datoteke za Bitcoins

Post Altcoin

Kako kupiti Namecoin (Paypal, kreditna kartica, Cash) - 100% sigurno i jednostavno

Post Altcoin

Kako dobiti svoj prvi Bitcoin danas

Post Altcoin

Weekly Rundown Digital Currency - Prvo izdanje