Kako zaštititi svoj Bitcoin novčanik | Bosnian.Lamareschale.org

Kako zaštititi svoj Bitcoin novčanik

Kako zaštititi svoj Bitcoin novčanik

S obzirom da postoji drugi način da se plati i koristi Bitcoin, mogli bismo naći načina da se zaštiti jedna imamo: novčanik. Sigurnost ovog digitalnih alata je, pogotovo jer Bitcoin je bum, glavna briga razvoja kriptovaluta zajednice.

Morate znati da, ako kojim slučajem izgubite novčanik ili njegove lozinku, to je super teško oporaviti. Isto tako, ako je lopov dobiva pristup novčanik ili lozinku i krade vaše Bitcoin, ne postoji način da se oporavim svoj novac. Zbog ovog i drugih prevaziđu teškoće, veliki napredak postignut je u posljednje četiri godine, ali imamo još puno posla.

Možete spriječiti neke od rizika, ali ni jednu grešku ne može da pokvari sve vaše naporan rad. Idemo kroz neke od nedavnih slučajeva gubitaka i krađe i provjerite koja su moguća rješenja kako bi zaštitili svoje digitalne valute.

1. 25.000 BTC ukraden

U junu 2011. Godine, član Bitcointalk poznat kao 'allinvain' izgubili zapanjujući iznos 25.000 BTC, isto kao i $ 500.000 u to vrijeme! Lopov, nepoznati provalnik, nekako stekao direktan pristup kompjuteru i novčanik i ukrao Bitcoin, koristeći jedan od dva načina: ili je napravio transakciju od sebe 'allinvain je' kompjuter ili samo prenijeli wallet.dat datoteku i ispraznio ga na svoj kompjuter. Šta je moglo 'allinvain' uradili u ovom slučaju? Mogao je da šifrovane svoj novčanik, ali je u 2011. Godini taj proces nije bilo tako jednostavno kao što je sada.

2. 7.000 BTC izgubio

Prije dvije godine, Bitcoin developer Stefan Thomas je imao tri kopije svog novčanik - u kodiranom USB stick, Dropbox račun i na Virtualbox- a ni sve to mogao da mu pomogne. Zašto? Zato što je izbrisao dva od ovih backup i zaboravio lozinku za treći, gubi 7.000 BTC zauvijek! To je bio $ 125.000 u to vrijeme.

3. 2 BTC koje Java aplikacija

Žrtva je ispričao svoju priču ovdje: "Sinoć, oko 21:00 PST, kliknuo sam link da odem u CoinChat.freetzi.com i sam zatraži da pokrenete java jesam (misleći to bila legitimna chatoom) i ništa se nije dogodilo ja.. Zatvorio prozor i mislio ništa od toga. Otvorila sam Bitcoin-qt novčanik oko 14 minuta kasnije i vidio transakciju koja nisam odobriti idu u novčanik 1Es3QVvKN1qA2p6me7jLCVMZpQXVXWPNTC, skoro ceo moj novčanik (2.07 BTC) ", nešto kao $ 300 na vrijeme. A ovaj novčić je encrypted! Ali je napadač pronašao način oko njega: Java aplikacija koja je otvorila je žrtva i tražio dodatne dozvole i to je tajna. Kao žrtvu dogovoreno, dao pristup maliciozni program koji je u stanju da čita sve njegove tipke. Zatim, aplikacija sačekao ukucao u novčaniku lozinkom i snimio, dekriptiranje i pražnjenje iz novčanika.

4. 160 BTC uzeti iz Blockchain.info novčanika

A blockchain.info korisnik izgubio Bitcoin, oko 160 njih u vrijednosti od $ 20.000, u nepoznatom napadaču. Korisnik nije bio daljinski neoprezan, kao što je rekao: ". Ja koristim blockchain.info novčanik usluga za upravljanje tim adresa Moja lozinka je bio slučajan lozinka 18 karaktera sa interpunkcije, velika / mala slova, itd Imao sam dva faktora autentifikacije s Google Authenticator uključen i drugi lozinke na račun koji je bio slučajan 8 znakova ". Mnogo sigurnosnih mjera, kao što možete vidjeti. Međutim, problem je bio u blockchain.info mobilne aplikacije. Stvar je u tome, na radnoj površini, blockchain.info šifrira novčanike korisnika dva puta: novčanik sa glavnim lozinkom i samih privatnih ključeva sa opcionalnim drugom lozinke. Ali, na mobilnom se to ne desi i koristi se samo drugi sloj enkripcije. Ovo obično nije problem u Android podešavanja, ali smartphone korisnika je ukorijenjena, što je omogućilo korisniku da zaposle neke moćne aplikacije, ali i petljali sa Android ekosistema. Tako što ćete na ovaj način, bilo koje aplikacije mogao da pomogne napadača, što ga čini lako za razbijanje drugog lozinku 8 znakova.

Dakle, nakon čitanja ovog, koje su moguće mjere sigurnosti možemo primijeniti na naše novčanike? Kao što ste primijetili, svaki napad kao posebnu zaštitu tajnosti, ali glavne mjere možete uzeti su sljedeća: uključite novčanik enkripcije pomoću dva faktora autentifikacije (Google Authenticator je dobra opcija) i provjerite API tipke koje su nastale bez vaše dopuštenje, ne daju nepouzdane aplikacija prekomjerne dozvole i stvoriti više backupsand redovno provjerite ih.

A, onda, tu je još jedna održiva strategija: koristite više slojeva securityto bi se osiguralo da jedan napad ne može da sav novac nestati. Možete dobiti osnovnu sigurnost online uslugu, koja pruža više slojeva odbrane, praktikuju neke osnovne kompjuterske sigurnosti (što znači ne idu preuzimanja ili pokrenute aplikacije iz nepouzdanih izvora i biti svjesni Java), vodi posebnu novčanike za shopping i ušteda ili ići na dva od tri sheme, prilično uobičajen način za smanjenje rizika.

Ili možete uvijek čekati posebnog hardvera USB walletsthat se uskoro, pružajući visoko sigurnu minikompjuter za izradu Bitcoin transakcija koje možete nositi u novčaniku.

Preko bitcoinmagazine.com

Povezane vijesti


Post Altcoin

Potcoin je tamo gde je! Uvod u Potcoin

Post Altcoin

6 najboljih Bitcoin mining softvera

Post Altcoin

Kako kupiti Monero u 3 jednostavna koraka: početni vodič

Post Altcoin

Kompletan vodič za izbor vašeg ličnog novčanika

Post Altcoin

Šta je Feathercoin

Post Altcoin

Razumijevanje bitkoinske arbitraže

Post Altcoin

Kako dobiti Bitcoins - Vodič za zaradu bitkoina brzo i besplatno 2018

Post Altcoin

Bitcoin i Budućnost Novca

Post Altcoin

BTC.com prodao Joshu Garzi iz GAW Minera

Post Altcoin

Dogcoin accepted by Twitch.tv!

Post Altcoin

Darkcoin je dodao u Darknet Market Market

Post Altcoin

Intervju: Brandon Kurtz iz Vertcoin sportiste