Razumijevanje bitkoinske arbitraže | Bosnian.Lamareschale.org

Razumijevanje bitkoinske arbitraže

Razumijevanje bitkoinske arbitraže

Najjednostavnija definicija arbitraže kupuje nešto jeftino u jednom tržištu, a zatim ga prodaju jeftinije na drugom tržištu. To je u osnovi čini novac iz neefikasnih tržišta.

Recimo Bitcoin se prodaje za $ 100 na BTC-E, ali oni prodaju za $ 110 na Mt.Gox. U ovom slučaju, možeš kupiti Bitcoin na BTC-E i odmah prodavati ih na Mt.Gox kako bi profit off razlike u cijenama na dvije berze. To se zove arbitraža i to je profitabilan način da zaradite novac. Je pogled na trenutak na Bitcoin Ticker na desnoj strani ove stranice i vidjeti velike razlike u cijeni.

Pa zašto su njihove mogućnosti arbitraže u Bitcoin?

Ne bi trebalo da cijene biti isti na svim tržištima? Zalihe, na primjer, često se trguje na više tržišta, ali cijene su gotovo uvijek skoro isto. Pa zašto onda da je cijena Bitcoin varira toliko tržište tržište? Trenutno, velika razlika u cijenama je zbog bolova rastuće koje trpe razmjene, kao što su Mt. Gox. Jednostavno rečeno, Bitcoin exchangesaren't kao i razvijen kao berzama i nivo trgovanja nisu tako visoke ili regulisano prirodnim tržišnim snagama. U budućnosti prilika za arbitražu će se smanjiti masovno.

Osim toga, neki trgovci tvrde da je novac na određene razmjene, kao što su Mt. Gox, vrijedi manje od novca na drugim berzama, kao što je Bitstamp. Razlog za to je zato što je zapravo teže povući novac na Mt. Gox i zapravo može potrajati i nekoliko mjeseci da to učini. Razmjene koji omogućavaju ljudima da se povuku brže se stoga više visoko vrednuje trgovci zbog likvidnosti i sposobnost da brzo pristup fondovima.

Kopanje u malo dublje u sajtova kao stog exchangeI've Pronađeno tvrdnje o arbitraži bude moguće sprovesti od juna 2013. Godine, kada Mt.Gox suspendovan povlačenje USD sa svojih računa. Od Mt.Gox obično ima više cijene ovaj naravno oštećen arbitraže napore. Još jedna tvrdnja navodi da je moguće da se arbitraža, ali s obzirom na marginama su tako nisko, moraćete dubokim džepovima da se značajne količine novca.

Je arbitraža rizično?

Ove razlike u cijenama, međutim, da stvaraju jedinstvene mogućnosti arbitraže. Trebalo bi da vas upozorim, međutim, da dok su neki ljudi tvrde arbitraže je "bez rizika" način da zaradi novac, zaista postoje rizici. Za jedan, Bitcoin trgovanja i povlačenja su još uvijek u povoju fazi razvoja. To može potrajati dugo vremena za provođenje i završiti trgovini, čak i ako ga pokrenuti odmah. U međuvremenu, dok se vodili trgovinu, cijene mogu swing divlje i može promijeniti mnogo prije nego što napraviti transakciju koja možda gubicima.

Cijena razlike mogu se kreirati zbog razlika u naknade na različitim razmjene. Ako se razmjena optužbi viša naknada za povlačenje ili ponašanje transakcije, cijena Bitcoin će najvjerovatnije biti niža da odražavaju troškove ovih naknada. U isto vrijeme, ako drugi razmjena ima niže naknade, cijene će najvjerojatnije biti veći. Ponekad je razlika u cijeni između dvije berze je dovoljno velika, međutim, i dalje nude profit mogućnosti. Samo budite sigurni da provode vrijeme proučavajući naknade na različitim razmjene i uzeti ih u obzir prilikom obavljanja trgovine.

Mogu li se osloniti na arbitraži za dugoročno?

Kao Bitcoin se razvija i postaje još u širokoj upotrebi i prihvaćena, cijene na različitim tržištima treba da dođe bliže zajedno. To znači da je u mogućnosti da zaradite novac putem arbitraže će vjerojatno smanjiti. Iako će prilike i dalje biti na raspolaganju, morat ćete izgledati bliže i praćenje tržišta češće primjetiti razlike.

Ako se uključe u arbitraži, trebalo bi da zadrži sebe do datuma na velike promjene na tržištu. Moguće je da mijenjaju okolnosti su zapravo uzrok iza poslove cijenu na jednoj razmjeni, a drugi razmjene jednostavno još nije reagovao. Na primjer, ako cijene na berzi preferiraju evropskih trgovaca naglo opada za 10 $, to bi moglo zbog vijesti o skandal u Evropi upravo pukao i Sjeverne Amerike trgovci još nisu reagirali.

Bottom line - da radim to ili ne?

Pretražio sam internet dosta dugo da nađe odgovor na ovo i došao do zaključka da je kao i većina stvari u životu morate probati sami saznati. Tako da ću provesti eksperiment u prošlom koje ću dokumentirati i pisati ovdje sa mojim zaključcima. U međuvremenu sam našao da Bitcoin Analytics opskrbljuje neke korisne informacije o mogućnostima arbitraže. Tu su i neke trgovine robota koji tvrde da to može učiniti automatski za tebe, ali pošto nisam pokušao bilo koji od njih (još) ne mogu reći sa sigurnošću.

Povezane vijesti


Post Altcoin

Anonimne kriptokutencije: njihova istorija je kratka

Post Altcoin

Kratak pregled novčića: Prelazak na 2015. godinu

Post Altcoin

Kako kupiti Dash u 3 jednostavna koraka - početni vodič

Post Altcoin

Bitcoin osnove

Post Altcoin

Kako kupiti Litecoin sa Paypal-om, kreditnom karticom ili bankovnim transferom

Post Altcoin

Kako dobiti prilagođenu Bitcoin adresu

Post Altcoin

Bytecoin (BCN) Prava anonimna kriptocurrency

Post Altcoin

Multisig: početni vodič

Post Altcoin

Kalifornija Jedan korak bliže legalizaciji Bitkoina

Post Altcoin

Kickstarter za Sluice Box Custom Scrypt Mining Rigs

Post Altcoin

Objašnjavajući nisku cenu Reddcoin i poziv za transparentnost

Post Altcoin

Kako kupiti Ethereum Classic (ETC) je 3 jednostavna koraka - početni vodič