27. april 2015 | Bosnian.Lamareschale.org

27. april 2015

27. april 2015

Najnoviji update: 14:20 EDT

(Wired) U petak, Salt Lake City-based online Overstock.com podneo prospekt sa Commissionthat Securities and Exchange pokazuje može izdati do 500 milijuna $ u prodaji ili drugim vrijednosnim papirima koristeći tehnologiju nalik na online softver sistem koji podupire Bitcoin.

(Fortune) krug Financial, Bitcoin novčanik pokretanja predvodio osnivač Brightcove Jeremy Allaire je usred podizanja oko $ 40 millionat pre-novac vrednovanje od oko 200 miliona $, Fortune saznaje iz više izvora.

(Bitcoin Magazine) Bitcoin politika think tank Coin centar tvrdi ulogu sučelje za kreatore politike i regulatora, uz objavljivanje okvira za državne regulacije digitalne valute.28. Aprila 2015. GodineNajnovije ažuriranje 15:23 EDT

(CoinDesk) Milijarder poduzetnik Richard Branson je postavljen da bi "najvećih umova u kriptovaluta" togetherto razgovarati Bitcoin i blockchain na njegove osobne privatnom ostrvu u maju ove godine.

(Wired) U odluku podnio u ponedeljak popodne, sudija Katherine Forrest odbijen zahtjev iz Ulbriht odbrane za novo suđenje, obaranje niz argumenata koje je njegov tim odbrane.

(BraveNewCoin) OneBit, koji je premijerno prikazan na MasterCard Masters of Kod Hackathon Mart može biti prvi pravi kandidat tvrditi da možete koristiti svoj bitkoine da plati bilo trgovaca koji prihvate MasterCard.

(Coin Fire) Bitfinex, i AlphaPoint najavljuju da nakon opsežnih testiranja, integracija Bitfinex sa AlphaPoint trgovačka enginehas je završen i live uvođenje je u toku.


29. April 2015Najnoviji update: 15:54 EDT

(Bitcoin Magazin) Investitori povećavaju pritisak da stekne dionice Bitcoin Investment Trust (GBTC) sa ponudom za 50.000 na $ 35 po dionici koju je Maksim grupa. Sebe opisuje kao investiciona banka full-service i upravljanje firma bogatstvo, Maxim je preuzela najagresivniji pristup kao od još da se investitorima u GBTC da prodaju svoje dionice.

(CoinDesk) Švedska je Nasdaq razmjena odobrila je razmjena Bitcoin-based trguje komentar (ETN), otvara se ulaganja u digitalnu valutu onima koji ne žele da direktno kupiti i držati bitkoine.

(Coin Fire) iOS verzija GetGems je dostupna na App Store sada.


3. Aprila 2015Najnovije ažuriranje 11:40 EDT

(Fusion) DEA agent optužen za svile prevare imao 'ide torba,' izrađen plan bijega za Dread Pirate Roberts.

(The CoinTelegraph) ugrožene CEO GAWminers i PayBase, Josh Garza, pomogao je pokrenuti novi novčanik i exchangeservice dok preseljenje proizvodnje u Hong Kongu.

(CoinDesk) Čovjek iz Hyannis, Massachusetts je optužen i uhapšen nakon pokušaja da kupi $ 2,500 vatrenog oružja iz darknet web stranice koristeći Bitcoin.


30. Aprila 2015. GodineNajnoviji update: 13:59 PDT

(Business Insider) The New York Times piše da Goldman "postigao partnerstvo sa velikim kineske investicije firme, IDG Capital Partners, voditi investiciju od 50 miliona $ u krug Internet Financial, start-up koji ima za cilj da koriste tehnologiju u osnovi Bitcoin na poboljšati plaćanja potrošača. "

(Venture Beat) Hedgy, a Bitcoin kompanija koja se nada da rješava pitanja nestabilnost kriptovaluta je, je nastao od Adama Draper Boost pedalu sa 1,2 miliona $ u ruci.

(CoinDesk) U sklopu nedavno objavio plan za Bitcoin Foundation, izvršni direktor Bruce Fenton je predložio uklanjanje Bitcoin tvorac Satoshi Nakamotoas jedan od osnivača.


6. Travnja 2015. GodineNajnoviji update: 13:41 EDT

(TechCrunch) Buttercoin, a Bitcoin razmjena pokretanja podržavaju Y Combinator i Google Ventures, zatvara svoje doorsat do kraja ovog mjeseca nakon što nije uspio da podigne nove investicije.

(CoinDesk) William Keep, dekan škole poslovanja na College of New Jersey i vještak u procesuiranju piramidalne šeme ukazuje da je bilo nekih aspekata LEO koji su potencijalno razlog za zabrinutost.


7. April 2015Najnoviji update: 14:59 EDT

(International Business Times) Bitcoin Foundation, organizacija teži za promociju kriptovaluta, je u dva zasebna tijela s obzirom split.

(Fortune) je CIO Nike je napustio i pridružuje Bitcoin pokretanja Bitreserve.

(CoinDesk) Bitcoin Fondacija upravni odbor izdao je novi statementon kontroverzi u vezi trenutne financijske situacije i predloženih restrukturiranje.


8. Aprila 2015Najnoviji update: 16:27 EDT

(Coinsetter) Wall Street-based Coinsetter će se kretati CAVIRTEX sjedište ureda u Torontoand integriše svoje institucionalne klase razmjenu tehnologija nudi kanadski trgovci bitcoin najbolji u klasi Kanadski razmjena dolar Bitcoin.

(ProgrammableWeb) Bitcoin novčanik i zamjene Coinbase danas je najavio pokretanje programer portalalong sa BitHack V2, šest tjedana hakaton.

(The CoinTelegraph) Prema mjesec dana star internom dokumentu prvobitno je izradio menadžment tima Fondacije Bitcoin i koji je sada otvoreno objavljen, temelj razmatra cijepanje na dva odvojena organizacija.

(ArsTechnica) Mala odjel grada policija nedaleko od Bostona konačno pristala da plati 500 $ ransomto povrati pristup u policijsku server koji je bio zaključan od nakon što su zaraženi CryptoLocker ransomvare.

(CoinReport) Bitwage, a sa sjedištem u Kaliforniji Bitcoin platnom spisku firma je objavio prvi međunarodni Bitcoin platnom spisku debitne kartice.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Bitkoin je u balonu i evo kako će se pasti - CNBC

Post Bitcoin

Bitcon je Geld želi da Bitcoin bude novac

Post Bitcoin

5 izazova koji se trenutno suočavaju sa Bitkominom (prema Mike Hearn)

Post Bitcoin

Bitcoin zvanično legalan u Kaliforniji! Gov. Jerry Brown potpisao AB129!

Post Bitcoin

Bitcoin trgovačke usluge i preduzeća za novčane poslove, se kreću

Post Bitcoin

Da li je Bitcoin Mining profitabilan 2018?

Post Bitcoin

Bez presedana: Bitcoin Mining Network prevazilazi 100 PH

Post Bitcoin

Armory Technologies objavljuje ažuriranu verziju svog Bitcoin novčanika nakon što obezbedi investicije od $ 600k

Post Bitcoin

5 načina da kupite Bitcoin sa Paypal-om - načini prevare i legitimacije

Post Bitcoin

Grafikon tržišne vrijednosti bitkoina - podaci o razmjenama u živo

Post Bitcoin

6 Restorani koje prihvataju Bitcoin

Post Bitcoin

Na Bitcoin i Fear