9. april 2015 | Bosnian.Lamareschale.org

9. april 2015

9. april 2015

Najnoviji update: 19:39

(CoinDesk) A Mississippi električna kompanija je podnijela tužbu protiv GAW Minersfor neplaćanja i kršenje ugovora.

(Digitalnu valutu vijeće) Overstock.com je Judd Bagley govori DCC "će uskoro biti Bitcoin-samo prodaja i popusti"

(CoinDesk) Silikonskoj dolini podjela globalnih telekomunikacijski div Orange planira investirati u Bitcoin prostoru.

(New York Times) U najavljujući svoju kandidaturu za predsjednika ove sedmice, senator Rand Paul Kentucky gazio u nove vode, kada je rekao da će prihvatiti doprinosa kampanje u Bitcoin, uglavnom može ući u trag virtualne valute, u iznosima do 100 $.

(Coin Fire) Jutros je PayCoin Fondacija izdala hrabar, "Deklaracija o nezavisnosti Paycoin-a". U dokumentu se navodi da je organizacija želeo PayCoin da se oslobodi nekih ranijih prtljaga i potez Proslediu saopćenju objavljenom na web stranici Paycoin Fondacije.Argentina u julu tri puta više downloadova BitcoinaDok cijeli svijet gleda kao generalni broj preuzimanja Bitcoin pasti, Argentina se bori ovaj negativni plima. Udio u zemlji globalnih preuzimanja kriptovaluta gotovo tripledbetween junu i julu, idući od 1% do skoro 3%.

I to nije sve: u rang top 50 zemalja povezan sa Bitcoin, te južnoameričke države je jedina koja je povećala cijene ovog mjeseca.

Naše omiljene virtualne valute postaje iznimno popularan u Argentini, uglavnom zbog nekih poznatih razloga da 99Bitcoins već govorili. Degradaciju argentinski peso, podizanju kontrole kapitala i izuzetno zabrinjavajući nivo inflacije, koja je sakati ekonomiju zemlje, da kriptovaluta izgleda kao neverovatan izlaz za Argentinci.

Najgore od svega je da je lokalna vlast, koju je predvodio predsjednik Cristina Kirchner, stalno pokušava da sakrije brojeve i implementaciju kontroverzna i prilično diskutabilna mjera. Rezolucije kao što zabranjuje građanima da razmijene pesos - direktno ili preko offshore kupovinu - samo čini crno tržište raste i gura neki tech-pamet Argentinci prema Bitcoin.

Nije ni čudo što kriptovaluta Meetups u Buenos Airesu su takav uspjeh...

Preko thegenesisblock.com


Arnhem Spar je prvi holandski supermarket koji je prihvatio BitcoinJedan supermarket dio holandski lanac Spar je sada službeno primanje Bitcoinvia brz i jednostavan sistem za obradu plaćanja.

Ovo je prvi supermarketa brenda u Holandiji da primamo uplate kriptovaluta. Ovim potezom, supermarketa želi povećati usvajanje digitalnog novca u gradu Arnhemu (u blizini Central Station) i na zemlji.

Ovo franšiznih Spar trgovina je sada dio projekta Arnhem Bitcoincity

Pokrenut u maju da ohrabri trgovci u gradu da se Bitcoin plaćanja, ali i masivni nacionalni napor koji uključuje stvaranje Bitcoin Boulevard u Hagu, na primjer. U Arnhem supermarket je jedan od 40 preduzeća u gradu koji prima digitalni novac, impresivan broj čak u Nizozemskoj.

NU.nl reportsthat sistem stavio na mjesto koje je Arnhemu prodavnicu da pomogne klijentima svojim prvim BTC kupovine u "stvarnom svijetu" je vrlo jednostavan. Izjava koja potvrđuje Luke van Gelder, vlasnik ovog Bitcoin-prijateljski supermarketa.

Spar je prvi poznati prodavnica velikog lanca u Holandiji koja prihvata Bitcoine. Bitcoiners može učitati plaćanja na svom mobilnom telefonu ili tabletu. Supermarketu ima tableta na kojoj je pogodio iznos. Kupac vadi njegov telefon i koristi kod za uplatu.

Gelder je otkrio da će se u radnji obrade plaćanja putem point-of-sale sistema koje holandska firma BitKassa. Također, supermarket je odlučio pretvoriti kriptovaluta u eurima, koji se kasnije deponuju u njihov bankovni račun.

"Čini se kao zanimljiv projekt, i zabavan za podršku. Ja lično ne očekuju da će dobiti veliku količinu dodatnih prihoda prihvatanjem Bitcoin, ali možda ćemo privući nekoliko novih kupaca na ovaj način", vlasnik supermarket rekao Coindesk. U prva dva dana nakon početka prihvatanja kriptovaluta, prodavnicu obrađuje oko 10 plaćanja.

Istaknuti slika: Wikimedia


Ashton Kutcher je najnoviji Bitcoin zavisnik (i ulaže svoje dolare!)Još jedna javna ličnost koja je predao Bitcoin moć. Ovaj put, to je Ashon Kutcher okrenuti staviti neke od svojih dolara u digitalnom svijetu valute.

Glumac i osnivač A-Grade venture firma je otkrio svoj novi projekt najkasnije TechCrunch Disrupt konferenciji, gdje je rekao da je "Bitcoin očigledno sve više i više relevantni".

A šta je sa "prljavim" bavi da se čine sa Bitcoin? "Mislim da je činjenica da možete kupiti drogu i streljivo sa njim je zapravo validator samog valute", dodao je Ashton Kutcher.

A onda, prema glumcu, tu je i ogroman potencijal za tehnologiju koja stoji iza productionof ovaj decentralizirana valuta. 99Bitcoins razgovarali o tome ovdje.

"Najveća stvar sa Bitcoin nije sama Bitcoin, ali šta to decentralizirana tehnologija zaista?", Rekao je Kutcher, koji je dao primjer cyber sigurnosti.

S tehnologijom smo trenutno koriste za Bitcoin, ljudi su mogli da prate jedni druge anonimno na internetu. Cilj bi bio da se tražiti kriminalno ponašanje, eliminirajući vlada upada.

Preko cnbc.com

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Zašto se Bitcoin eksperti ne plaše napada od 51%

Post Bitcoin

Bitcoin Banking: Opasnosti od rezervnog bankarskog sistema

Post Bitcoin

Šta su Bitcoin blokovi i Bitcoin potvrde?

Post Bitcoin

Bitcoin Analiza cena: Sideways Action Continues

Post Bitcoin

Bitcoin i tranzicija u novac

Post Bitcoin

Da li je Bitcoin Mining profitabilan 2018?

Post Bitcoin

Bitcoin Cena: Kada su vijesti i nije bitno

Post Bitcoin

Argentina Bitcoin Exchange Izgubljeni bankovni računi

Post Bitcoin

Ešli Madison propušta: Šta učiniti kada se suočiš sa Bitkominskom ucenom

Post Bitcoin

Bitcoin bankarstvo: oproštajnim delimičnim rezervama

Post Bitcoin

Kako je Bitcoin mogao ubrzati ili ograničiti Fiatovu inflaciju

Post Bitcoin

Bitcoin 2.0 napredak donosi decentralizaciju stvarnosti