Bitcoin predaje libertarijanima sve što ne znaju o ekonomiji - The Washington Post | Bosnian.Lamareschale.org

Bitcoin predaje libertarijanima sve što ne znaju o ekonomiji - The Washington Post

Bitcoin predaje libertarijanima sve što ne znaju o ekonomiji - The Washington Post

Bitcoin promjene cijene prebrzo da bude valute i obrađuje transakcije presporo da bude platnog prometa, ali je juuust pravo za nastavu libertarijanci sve ne znaju o ekonomiji.

Ako pogledate šta Bitcoin zapravo radi, međutim, to je više kao digitalizirana nostalgiju za predmodernom prošlosti, gdje je otkrivena novac, nego tiskani, ekonomija je bio jednostavan predmet gdje tržišta nikada nisu, i nikada nije imala nikoga da nisi vjerovati ' znam.

Prva stvar koju oni ne razumiju je da novac nije samo skladište vrijednosti... Ti bi samo držati ga dok si mogao u slučaju, kao što je Bitcoin, to je od toga da bude u mogućnosti da kupi 900 $ vrijedan stvari godinu na 19.000 $ drugog. Što je, ako se ikada zamijeniti dolar, doneti ekonomiju do zastoja dok su svi prestali kupnje ništa drugo nego osnove i čekali da postanu Bitcoin milionera.

Druga stvar koju ne dobiju je da se povjerenje čini ekonomije više, a ne manje efikasno.

Broj transakcija Bitcoin proces može se izuzetno ograničena činjenicom da se to odlučio da se ne stavi puno memorije u svoj sistem. Zaista, Bitcoin može nositi samo maksimalno sedam transakcija sekunde u odnosu na 56.000 da Visa može. To znači da, iako transakcija linija Bitcoin je ne dugo - ne mnogi ljudi ga koriste, na kraju krajeva - i dalje traje dugo vremena da se kroz nju. Osim ako, to jest, ti si spreman da plati $ 28 sada košta da preskoči na front. Ali ono što je svrha onda koristi Bitcoin?

Dakle, baš kao i sve drugo, specijalizacija bi Bitcoin posao bolji, ali po cenu da moraju vjerovati specializers.

Ali čak iu svijetu u kojem Bitcoin zapravo su radili, to ipak možda neće biti vrijedan koristite. Barem ne iz društvene perspektive. To je zato što to nije samo pitanje koliko bitkoine koštaju ljude da koriste, ali i koliko to košta i svi drugi kada to rade - što bi moglo biti dosta.

Bitcoin, drugim riječima, je jedna velika negativna-eksternalije mašina. To je ono što ekonomisti nazivaju trošak da je neko drugi mora platiti za nešto što si uradio.

Bitcoin je revolucionarna tehnologija izgrađena na reakcionarni ekonomije. Taj prvi dio zaslepio ljude na drugu - kako nešto tako pametno može biti tako beskoristan? - ali to je istina. Bitcoin je strogo ograničen novčane mase podseća natrag u vrijeme kada je novac bio sjajan Rock You iskopali iz zemlje, a ne komad papira sa mrtvim predsjednik (ili trezora sekretar) na njemu. I svojim pokušajima da izoluju rudara od snaga ekonomske racionalnosti su nalik na stare feudalne zaštite plemića.

Bitcoin je samo budućnost ako mislite 1789 nije bio u prošlosti.

Eulogy je byMatt O'Brien

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Bitcoin 2.0 napredak donosi decentralizaciju stvarnosti

Post Bitcoin

Argentina Bitcoin Exchange Izgubljeni bankovni računi

Post Bitcoin

Bitcoin cijena i dalje traži novi sprat nakon izvještaja EBA

Post Bitcoin

Bitcoin IRA pregled - Tax Free Crypto?

Post Bitcoin

6 Restorani koje prihvataju Bitcoin

Post Bitcoin

Profitabilno Bitcoin Cloud Mining: Bitcoin mining bez sukoba

Post Bitcoin

Mogućnosti arbitraže bitkoina: Kratak vodič

Post Bitcoin

Izveštaj o cenama za novčanu sumu: 14-20 septembar 2014

Post Bitcoin

AsiaCoin Transitions to Proof of Stake

Post Bitcoin

Bitcoin je sada na Bloomberg i Yelp!

Post Bitcoin

Izvještaj o ceni od sedamdesetih bitkoinskih novčića: 21. - 27. septembar 2014. godine

Post Bitcoin

Bitkoin je u balonu i evo kako će se pasti - CNBC