Istraživači smatraju da je jedna osoba verovatno vozila bitkoin sa 150 na 1.000 dolara - Techcrunch | Bosnian.Lamareschale.org

Istraživači smatraju da je jedna osoba verovatno vozila bitkoin sa 150 na 1.000 dolara - Techcrunch

Istraživači smatraju da je jedna osoba verovatno vozila bitkoin sa 150 na 1.000 dolara - Techcrunch

Istraživači Neil Gandal, JT Hamrick, Tyler Moore, i Tali Oberman su pisali fascinantan rad o Bitcoin cijene manipulacije. Pod nazivom "Cijena Manipulacija u Bitcoin ekosistema", a koje se pojavljuju u posljednje izdanje Journal of Monetary Economics rada opisuje u kojoj mjeri Bitcoin ekosistem je pod kontrolom loše aktera.

Tim je otkrio da su mnogi slučajevi cijene manipulacije dogodilo samo zato što je tržište vrlo tanka za različite cryptocurrencies uključujući ranu Bitcoin. "Bez obzira na ogroman porast tržišne kapitalizacije, slično tržište bitcoin u 2013. Godini (period pregledao), tržišta za ove druge cryptocurrencies su vrlo tanki. Broj cryptocurrencies je porastao sa oko 80 u periodu ispitali 843 danas! Mnogi od tih tržišta su tanke i pod cijenu manipulacije. "

Manipulacija se dogodilo prije svega preko dva robota, Markus i Vili, da se činilo da će nastupiti važi trgovine, ali zapravo nije vlasnik Bitcoin su koristili. Tokom Mt. Gox hack jedan broj ovih robota bili u stanju stvoriti lažni trgovine i napraviti akciju milijune dok manipulaciju cijene BTC.

Suština je jednostavna: ako Bitcoin želi da treba uzeti ozbiljno vjerovatno ne bi trebao biti tako lako ili pravna za manipulaciju tržišta. Dok decentralizacija bi trebalo da zameni propis jasno je da i dalje postoji način da se prije nego što se može zaista shvatiti ozbiljno.

Eulogy je byNeil Gandal, JT Hamrick, Tyler Moore, i Tali ObermanKako vratiti TREZOR seme pomoću kopijaU slučaju da vaš TREZORwallet dobio izgubljene ili oštećene svoje zlato se ne gube. I dalje možete oporavite Bitcoin ravnotežu pomoću sjemena oporavak ste zapisali kada ste prvi put instaliran TREZOR. Ovaj kratki post će objasniti kako se koristi seme oporavak s Copay. Ovaj vodič je dostupan za multibit HD ovdje.

Korak 1 - Instalirajte Copay na vašem uređaju

Idite na Copayand instalirati desktop novčanik u zavisnosti od OS

Korak 2 - Dodajte novi novčanik

Od početne stranice vašeg Copay instalirajte odaberite "Dodaj novčanik", a zatim "uvoz novčanik"

Korak 3 - Unesite frazu oporavak

Pobrinite se da unesete svoj izraz oporavak na istom cilju je zapisano. Također provjerite da vidi da nema greške u kucanju.

Ako imate lozinku štiti vaše sjeme oporavak pobrinite se da ga dodajte u odeljku "Napredne opcije".

Nakon što se završi kliknite na "Import".

Sada bi trebalo biti u mogućnosti vidjeti svoj TREZOR stanje na Copay novčanik. Ako ne ponovite ove korake i pobrinite se da niste pogrešno unesete seme oporavak.

VAŽNO: Sada kada ste obnovljena svoj seme u Copay treba odmah opet potez sredstva za hladnjače i stvoriti svježe sjeme oporavak kako bi ih čuvati. Stara TREZOR sjemena treba smatrati nesigurnom.


Kako obnoviti vaše TREZOR seme koristeći MultiBit HDJedan od rizika posjedovanja hardvera novčanik je da bi to moglo da se izgubi ili Stollen. U slučaju da se to dogodilo da vam uvijek možete koristiti sjeme oporavak kako bi se krenulo svojim Bitcoin u različitim novčanik. U ovom kratkom post ću objasniti kako da biste oporavili Bitcoin pomoću sjemena za oporavak pomoću multibit HD. Ovaj vodič je dostupan za kopiranje novčanik ovdje.

Korak 1 - Instalirajte multibit HD na vašem uređaju

Idi na multibit je homepageand instalirati desktop novčanik u skladu sa svojim OS-a. Ako već imate multibit HD instalirane na vašem stroju pobrinite se da imate svoj sjeme za oporavak taj novčanik zapisano prije vraćanja TREZOR sjemena.

Korak 2 - Odaberite "Obnovi novčanik"

Pokrenite multibit HD novčanik i nakon pokretanja odabrati "Obnovi novčanik" iz izbornika kao što je prikazano u nastavku

Korak 3 - Tip u sjeme oporavak

Sada ćete morati kucati u sjeme oporavak baš kao što ste dobili. Pobrinite se da uključite razmaka između riječi i provjerite da nemate nikakve greške u kucanju.

Kada ste završili kliknite na "Next".

Ako ste upisali u sve ispravno sada ćete moći vidjeti svoj Bitcoin stanje na multibit HD novčanik. Ako ne vidite ravnoteža ponovno pokretanje procesa od nule i pobrinite se da niste imali ni jednu grešku kada unosite seme oporavak.

Kada se ravnoteža pojavljuje na multibit HD možete ponovo preći da hladnjači. Sjeme oporavak TREZOR treba razmotriti nesiguran i treba stvoriti novu sjeme oporavak.


Review: Bitcoin TapJa sam uvijek ljubitelj najosnovnijih slavine i Bitcoin Tap je još jedan veliki Microwallet slavina da je još jedan dnevni posjet.

Bitcoin Tap je strašan zbog nedostatka u lice reklame, brzo učitavanje lokacije i pristojan isplate možete dobiti od njega.

Bitcoin Dodirnite isplata između 400 Satoshi i 2000. Satoshi. Ovo nije onoliko koliko možete zaraditi od nekih po satu slavine ali jedna stvar koju treba imati na umu je potrebno je samo da ga posjeti jednom dnevno što je odličan start u jutarnjim satima nakon provjere e-pošte.

Sajt kao i mnogi drugi koristi reCAPTCHA koji nije jedan od mojih omiljenih usluga, ali i prilično lako rješiv u većini slučajeva.

Isplate su neposredni sa svojim Microwallet računu (

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Expedia Sada prihvatite Bitcoin

Post Bitcoin

Gana održava prvu bitkuinsku konferenciju u Africi

Post Bitcoin

Evropska komisija nastavila je regulaciju bitkoina

Post Bitcoin

Na Bitcoin i Fear

Post Bitcoin

Kako Net Netalitet može uticati na Bitcoin

Post Bitcoin

Bitcoin Analiza cena: Tim Draper osvaja aukciju od svile

Post Bitcoin

Lokalni Bitcoins: kupiti Bitcoin In Person!

Post Bitcoin

Google Adsense Alternative za Post Bitcoin Faucet Apocalypse

Post Bitcoin

PayPal servis Da biste počeli da prihvatate Bitcoins Via Coinbase

Post Bitcoin

Izveštaj o ceni od sedamdesetih, 31. avgusta, 6. septembra 2014. godine

Post Bitcoin

BTCRobot - Automatizovani Bitcoin Trading Software Bot pregled

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: BitPay Partners With Demandware, SpectroCoin donosi praktična rešenja za Evropljane i još mnogo toga