Bitcoin protiv Litecoin - velike razlike i sličnosti! | Bosnian.Lamareschale.org

Bitcoin protiv Litecoin - velike razlike i sličnosti!

Bitcoin protiv Litecoin - velike razlike i sličnosti!

Bitcoin je pokrenut 2009. Godine od strane Satoshi Nakamoto kao prvi na svijetu kripto-valutu. Kod je open source, što znači da se može slobodno modificirati bilo koga i za druge projekte. Nekoliko kripto-valute sa različitim nivoima uspjeha su pokrenute sa modificiranim verzijama koda. U 2011. Godini, Litecoin je stvorio Charles Lee, Google inženjer, sa ciljem da se što je srebro u Bitcoin zlato. Litecoin je bio drugi najbolji tržišna kapitalizacija bilo minirano kripto-valuta nakon Bitcoin. U ovom članku, Bitcoin vs Litecoin, mi ćemo za usporedbu detaljno ono što čini svaki novčić jedinstven i ono što oni dijele zajedničko.

Bitcoin vs Litecoin

Oba kovanice su kripto-valute generira rudarstvo. Obojica su dezinflatornih; troškove roba i usluga će se zadržati samo na pad u odnosu na cijenu novca. Stvaranje i transfer Bitcoin je pod kontrolom od strane kriptografski protokol open-source. Ovaj protokol se ne nadzire bilo glavni autoritet. Jedan Bitcoin je podijeljen dalje u 100 miliona manje jedinice koje se nazivaju Satoshis. Litecoin, s druge strane, je alternativna peer-2-peer digitalna valuta koja se zasniva na Bitcoin. Novčić cilja brže blok stopa nego u Bitcoin i oslanja se na scenariju heširanjem u procesu rudarstvu, dok Bitcoin oslanja na SHA-256 u svojoj hash funkciju.

Bitcoin i Litecoin također imaju različite hash moć za vrijeme pisanja. Bitcoin ima ukupno heširanje stopi većoj od 20, 000 TH (Terra Heševi) u sekundi, dok Litecoin ima hash stopu od samo 95, 642 MH u sekundi. Litecoin adresa obično počinje sa L, samo zato što je njihov broj verzije. To je ono što ih razlikuje od Bitcoin adresa. U suprotnom, njihova procesu proizvodnje je isti.

Gledajući blok lanac u Bitcoin vs Litecoincomparison nalazimo da je dvije valute razlikuju mnogo kao dobro. Na primjer, lanac stvara novi blok nakon svaka dva i pol minute. Ovo je slično 4 puta stopu po kojoj lance Bitcoin stvoriti novog bloka. To znači da je brže potvrdu sa Litecoin nego sa Bitcoin. Nasuprot tome, postoji nedostatak na brže potvrde. Trebat će vam više blokova da se slične snage potvrdu kao da od Bitcoine. To jednostavno znači da, na primjer, 8 blokova Litecoin nisu jednaka 8 Bitcoin blokova.

Ukupan broj Litecoins koje se uvode je 4 puta ukupan broj Bitcoin - 84 miliona u odnosu na 21 miliona eura. Svaki Litecoin blok ima nagradu od 50 Litecoins. Stopa generacija Litecoin je prepolovljen svaki 840, 000 blokovi - 4 puta više blokova. To znači da je monetarna inflacija Litecoin slijedi sličnu putanju na to Bitcoin.

Bitcoin vs Litecoin Video


Izvor: kriptovaluta

Druga velika razlika kada se porede Bitcoin vs Litecoinis da Litecoin koštati manje za početak rudarskih nego Bitcoin. Zapravo, jedino što je potrebno za početak Litecoin rudarstvo je kompjuter i priključak na Internet. Osim toga, možete i koristiti CPU u Litecoin rudarstvu; iako to dolazi sa svojih nedostataka. Je svedena na minimum ulazak na tržište znači da je rudarski vlast je decentralizovana. Ovo dovodi u opasnost od broja investitora pravi veliku jednokratni poduhvat na Litecoin. Investitor bi zahtijevalo mnogo novca da učine isto za Bitcoin. To je to ograničenje koje čini Bitcoin rudarstvo sigurniji nego Litecoin.

Kada poredimo Bitecoin vs Litecoinyou saznali da obje valute imaju mnoge razlike i nekoliko sličnosti. Oni su prihvaćene valute i potrebno je analizirati te sličnosti i razlike prije donošenja opciju kripto-valutu.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Bitcoin-ov rastući prihvat: 6 načina za korištenje BTC-a

Post Bitcoin

Bitcoin Analiza cena: GHash.io, Irak i FBI Aukcija

Post Bitcoin

Bitcoin Mining može biti profitabilniji uskoro

Post Bitcoin

Bitcoin Mining: Vodič za početnike

Post Bitcoin

6 Restorani koje prihvataju Bitcoin

Post Bitcoin

Bitcoin Currency Converter - kako pretvoriti Bitcoin u USD

Post Bitcoin

Bitcoin Millionaire: Top 5 Bitcoin Milionera

Post Bitcoin

Bitcoin je sada na Bloomberg i Yelp!

Post Bitcoin

Armory Technologies objavljuje ažuriranu verziju svog Bitcoin novčanika nakon što obezbedi investicije od $ 600k

Post Bitcoin

Izveštaj o ceni od 7-10

Post Bitcoin

Bitcoin Analiza cena: Sideways Action Continues

Post Bitcoin

BTCRobot - Automatizovani Bitcoin Trading Software Bot pregled