Prvo Ever Bitcoin udžbenik objavio Univerzitet Princeton - Free To Download | Bosnian.Lamareschale.org

Prvo Ever Bitcoin udžbenik objavio Univerzitet Princeton - Free To Download

Prvo Ever Bitcoin udžbenik objavio Univerzitet Princeton - Free To Download

Princeton Universityis nije stran bitcoin. Prestižne visokoškolske ustanove je bio jedan od prvih koji nude klasu na Bitcoin. Od danas, oni će biti prvi koji će ponuditi Bitcoin udžbenika. Prvi nacrt Bitcoin textookentitled "Bitcoin i kriptovaluta" sada je dostupan i besplatan za preuzimanje online (Preuzimanje Bitcoin udžbenika Evo).

Autori prvog udžbenika na bitcoinconducted sveobuhvatan analyzation od tehnologija vožnje brzog rasta Bitcoin i drugih cryptocurrencies. Kompletna verzija prvog Bitcoin textbookwill se učiniti dostupnim javnosti ljeta 2016. Godine.

Ko-autor prve Bitcoin udžbenik, Arvind Narayanan, docent na odjelu informatike na Univerzitetu Princeton je pisao uvodni na svom ličnom blogu gdje je otvoreno govoriti o razgovorni stil prvog Bitcoin udžbenika.

"Ako ste u potrazi za istinski razumjeti kako Bitcoin radi na tehničkom nivou i da imaju osnovno poznavanje informatike i programiranja, ova knjiga je za vas."

Prva Bitcoin udžbenika Outline

Bitcoin textbookis usmjerene na studente, ali i bavi izuzetan neka od pitanja programerima, poduzetnici i tehnologija hobisti mogu imati o Bitcoin. Odgovore na pitanja kao što su: kako bitcoin rad, vrste tehnologija koje se koriste za proizvodnju Bitcoin i budućnost Bitcoin kao cjeline.

Bitcoin udžbenik authorsalso pogledao Bitcoin sigurnost i to je utjecaj njegovog rasta. Postoji taj opravdana bojazan da Bitcoin korisnik može nestati i nikad viđeni! Na primjer, MtGox ugasiti permantlyafter tvrde hakeri ušli u backend njihovog sistema i napravio daleko sa 85% Bitcoin kuće; prisiljavajući prvi Bitcoin razmjena kompanija stečaj. U tekstu se razmatra korisnik anonimnost, regulacije, i buduće tehnologije koje se mogu koristiti da se osigura Bitcoin walletsand transakcija.

Ako ste stvarno osjećaj akademske, Bitcoin textbookincludes poglavlje ispunjen "domaći zadatak pitanja" sa programskih zadataka u kojima čitaoci mogu primijeniti različite Bitcoin komponentom pomoću broj jednostavnih modela.

"Nakon čitanja ove knjige, vi ćete znati sve što je potrebno da bi mogli odvojiti činjenice od fikcije dok čitate tvrdnje o Bitcoin i drugim cryptocurrencies", navode autori. "Vi ćete imati konceptualne temelje trebate inženjer siguran softver koji komunicira sa Bitcoin mreži. I ti ćeš biti u stanju integrirati ideje iz bitcoin u svoje projekte."

Skidaj ruke na prvom Bitcoin udžbenik i javite nam što mislite o tome.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Bitcoin bankarstvo: oproštajnim delimičnim rezervama

Post Bitcoin

Konačno je lak način da pošaljete Bitcoin na Facebooku

Post Bitcoin

Bitcoin Scam Alert! Lista aktuelnih Bitcoin prevara i scammersa

Post Bitcoin

Objašnjene su osnove bitkoina: IJK-ovi BTC-a

Post Bitcoin

Profitabilno Bitcoin Cloud Mining: Bitcoin mining bez sukoba

Post Bitcoin

Izveštaj o cenama za novčanu sumu: 14-20 septembar 2014

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: Hacked Road Canabis, Korbit podigao 3 miliona dolara, troškove troškova bitkoina i još mnogo toga

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: BitPay Partners With Demandware, SpectroCoin donosi praktična rešenja za Evropljane i još mnogo toga

Post Bitcoin

Bitcoin cijena i dalje traži novi sprat nakon izvještaja EBA

Post Bitcoin

Kanada će sprovesti Uredbu o bitcoinima

Post Bitcoin

3 najbolja načina kupovine Bitcoin Cash (Bcash, BCH ili BCC)

Post Bitcoin

Bitcoin predaje libertarijanima sve što ne znaju o ekonomiji - The Washington Post