MasterCard Bitcoin patent za kupovinu širom svijeta! | Bosnian.Lamareschale.org

MasterCard Bitcoin patent za kupovinu širom svijeta!

MasterCard Bitcoin patent za kupovinu širom svijeta!

MasterCard Bitcoin patenata

# 8211; drugi bogatstvo 500 kompanija grize Bitcoin mamac mate! danas je izvijestio je da je MasterCard, globalna finansijska usluga gigant se sprema da uključi Bitcoin u svoj će uskoro biti pušten globalne online košarica. Potpuno novi patent je u martu podneo 2013. Godine za patente i žigove (USPTO) u Washingtonu, DC. Patenta, pod nazivom "Plaćanje Interchange za korištenje s Global Košarica ', je nastavak napora MasterCard dominirati tržištem karticu transakcija kreditnim / ček. Online košarica dizajniran da privuče u online kupaca je dio njihovog velikog plana.

MasterCard Bitcoin patenata

Predstavnik kompanije MasterCard-a, rekao je CoinDeskthat:

"Svaki dan smo tražiti načine kako bi dodatnu udobnost potrošačima kada kupuju. Ova aplikacija je samo jedan primjer za to -. Istraživanje kako stvoriti fleksibilnost u tome kako bi potrošač finansirati košarice za kupovinu "

Čak je i očigledno, predstavnik odbio da prizna da je novi podnio patent ima bilo kakve veze s Bitcoin:

"Prijava je podnesena da zaštitimo naše intelektualne svojine i ne ukazuje na predanost jednu ideju ili koncept.", Rekao je

Bitcoin, je jedan od virtualne valute uključene u patentnom između ostalog cryptocurrencies. Prijave patenta tvrdi "netradicionalne prikaza ili izvora uplate", navodeći da:

"U petlja plaćanje zahtjevu 1, pri čemu je jedan ili više načina plaćanja ili izvora čine oblak plaćanja sheme, digitalne novčanike, point of sale (POS) i ne-tradicionalnih načina ili izvora plaćanja."

Jasno je da je pozivanje na bitcoin. Patent aplikacija dalje naznakom "virtualne valute, Bitcoin, krediti društvenih medija, Automated Clearing House (ACH) i kupone" kao valute košarica globalne kupaca će se obrađivati. Patent također navodi da će kompanija podržati "fleksibilan API okvir dovoljan da podrži plaćanje petlje". U bitcoin svijetu, ovo je jasna referenca na Bitcoin novčanike. Prema punjenje, API će komunicirati sa MasterPass - MasterCard vlastitu novčanik; Google Wallet, PayPal i drugi Bitcoin novčanike nudi bitcoin kompanija. PayPal navodno radi integraciji Bitcoin u to je sistem plaćanja i E-bay!

"API može podržati sučelje za netradicionalna modova ili izvora plaćanja, kao što su Amazon virtualne valute, plaćanje nagrade poena, Bitcoin, virtualne brojeve kartica i slično."

Bitka za Bitcoin Patenti

Ovo je tek početak borbe za Bitcoin patenata. Uz MasterCard ulaska u borbu, i druge kompanije za obradu kartica kreditne / provjere kao što su Visa, American Express, Western Union i PayPal možemo odmoriti osigurati uzimaju najave i crtanje svoje planove za komad tržišta Bitcoin.

Izvor: coindesk

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Fed April sastanak minuta Objavljeno: Šta je budućnost politike Fed za Bitcoin

Post Bitcoin

Bitcoin Adoption: Napredak među Top 100 Web lokacija

Post Bitcoin

Kako prodati Bitcoins online odmah i sigurno

Post Bitcoin

Bitcoins Breakthrough je Nemoguće buduće platforme u delu 1

Post Bitcoin

Izveštaj o ceni od sedamdesetih, 31. avgusta, 6. septembra 2014. godine

Post Bitcoin

Bitcoin Analiza cena: Sideways Action Continues

Post Bitcoin

Kako kupiti Bitcoins u Indiji: Vodič za brzi početak

Post Bitcoin

Gana održava prvu bitkuinsku konferenciju u Africi

Post Bitcoin

Kupovinom Bitkoina sa gotovinom, Western Union - How-to Guide

Post Bitcoin

Raspoređivanje Kipochi, Mpesa i Bitcoin u Istočnoj Africi

Post Bitcoin

Kako je Bitcoin Start Up Scena u Africi?

Post Bitcoin

5 Metode kupovine Bitcoin-a sa PayPal-om Trenutačno u 2018