Senator Manchin poslat pismo Kongresu tražeći zabranu Bitcoina u SAD-u! | Bosnian.Lamareschale.org

Senator Manchin poslat pismo Kongresu tražeći zabranu Bitcoina u SAD-u!

Senator Manchin poslat pismo Kongresu tražeći zabranu Bitcoina u SAD-u!

Senator Mančin Bitcoin Ban pozivi

A broj državnih službenika traže Bitcoin banfrom drugom dijelu svijeta. Ovi zvaničnici koriste Mt.Gox kao dokaz zašto bitkoine treba zabraniti i ne može koristiti bilo gdje u svijetu kao alternativu valute. Ono što su ovi moroni se ne shvaćajući ili briga za istraživanja je da je bilo koji drugi oblik valute imaju suočavaju neku vrstu tehničkim pitanjima.

Ne vidim nijednog od njih poziva na zabranu na dolar nakon što je film "The Wolf of Wall Street", otkrio je rupu u našoj financijskoj industriji. Niko ne poziva na čelu pohlepnih SEO i Wall Street prevaranti koje su praktično bankrotirala SAD 'ekonomije. Ipak, njihova poziva na Bitcoin banworldwide.

A Demokratski senator iz redneck države West Virginia po imenu Joe Manchin poslao pismo Odjel riznice Sjedinjenih Američkih Država, Federal Reserve, i drugi državni službenici tvrde da je virtualne valute "nezakonite aktivnosti" i da Bitcoin je "veoma nestabilan i remeti za našu ekonomiju. "

Također pročitajte: Popis zemalja koje su zabranjeni Bitcoine

Manchin, aktivni član bankarskog komiteta Senata, predložio je u pismu pod nazivom "Mančin Zahtjevi Savezne regulatora Bitcoin Ban" koji Bitcoin treba zabraniti u SAD-u, jer zemlje poput Tajlanda, Kine i Južne Koreje su već doneseni Bitcoin banrestrictions, zakoni i politike.

Tačan sadržaj Machin pismo poziva na Bitcoin Banis ispod:

Dragi sekretar Lew, predsjedavajuća Yellen, komesar Curry, vd predsjednik Wetjen, predsjednik Gruenberg, predsednica Bela:

Pišem danas da izrazim svoju zabrinutost zbog Bitcoin. Ovo virtualne valute je trenutno neuređenih i omogućio korisnicima da učestvuje u nezakonite aktivnosti, dok je istovremeno vrlo nestabilan i remeti za našu ekonomiju. Iz razloga navedenih u nastavku, pozivam regulatora da poduzme odgovarajuće mjere da se ograniči mogućnosti ovog veoma nestabilna valuta.

Putem pozadini, Bitcoin je kripto-valute koja je postao poznat u posljednjih nekoliko mjeseci zbog porasta vrijednosti razmjene i odnosu na nezakonite transakcije. Svaki Bitcoin je definisana javnu adresu i privatni ključ, stoga Bitcoin nije samo znak vrijednosti, ali i metoda za prenošenje tu vrijednost. To također znači da Bitcoin pruža jedinstveni digitalni otisak prsta, koji omogućava anonimno i nepovratne transakcija.

Sama funkcija koje čine Bitcoin atraktivan nekim privući i kriminalci koji su u stanju da prikriju svoje postupke iz policije. Zbog Bitcoin anonimnost, virtualni tržište je izuzetno osjetljiv na hakere i prevaranti kradu milijune korisnika Bitcoine. Anonimnost u kombinaciji sa sposobnošću Bitcoin da brzo finalizira transakcija, čini vrlo teško, ako ne i nemoguće, da preokrenu lažne transakcije.

Bitcoin je postala utočište za pojedince kupiti stavke na crnom tržištu. Pojedinci su u mogućnosti da anonimno kupiti stavke kao što su droge i oružja ilegalno. Već sam pisao regulatora jednom na sada zatvorenoj Silkroad, koja je djelovala godinama u snabdijevanju lijekova i drugih predmeta na crnom tržištu za kriminalce, zahvaljujući velikim dijelom do stvaranja Bitcoin.

To je razlog zašto više od nekoliko zemalja, a njihova bankarskog sistema, su upozorili protiv upotrebe Bitcoin. Zaista, je zabranjena u dvije različite zemlje-Tajlandu i Kini i Južnoj Koreji izjavio da neće priznati Bitcoin kao legitimnu valutu. Nekoliko drugih zemalja, uključujući i Evropsku uniju, izdale upozorenja Bitcoin korisnika kao svojih vlada razmatra opcije za reguliranje ili potpuno zabranjuje njegovu upotrebu. Iako je razočaravajuće da je svjetski lider i epicentar bankarske industrije će slijediti samo odijelo umjesto da politika, krajnje je vrijeme da SAD treba upozorenje našim saveznicima ". Najviše sam zabrinut da kao Bitcoin je neminovno zabranjen u drugim zemljama, Amerikanci će ostati drži torbu na bezvrijedan valutu.

Naša stranih kolega su već shvatili širok spektar problema čak i sa legitimnim upotrebe Bitcoin - od njegovih značajnih fluktuacija cena svoje dezinflatornih prirodi. Samo prošle sedmice, Bitcoin cijene pale nakon velikih razmene valute, Mt. Gox, iskusni tehničkim pitanjima. Prije dva dana, ove razmjene je svojoj internet stranici dole i više nije ni dostupna. Ovo nije bio jedinstven događaj; vijest nagli pad ili prevelike cijene Bitcoin je gotovo nedeljni pojava. Osim toga, njegova deflacioni trendovi bi se osiguralo da samo špekulanti, kao što su takozvani "Bitcoin rudari" će imati koristi od posjedovanja virtualne valute. Nema sumnje prosječan američki potrošači mogu da izgube od transakcijama u Bitcoin. Od decembra 2013. Godine, indeks potrošačkih cijena (CPI) pokazuje 1,3% inflacije, dok izvještaj nedavne medijske naznačeno Bitcoin CPI ima 98% deflacije. Drugim riječima, provodeći Bitcoin sada će vas koštati mnogo narudžbe bogatstva u budućnosti. Ova mana čini vrijednost Bitcoin je za američku ekonomiju osumnjičenog, ako ne i potpuno štetan.

Jasan krajevima Bitcoin za bilo transakcijama u ilegalne robe i usluga ili spekulativne kockanje me umorni od njegove upotrebe. Senat domovinske sigurnosti i Odbor za odnose sa Vladom izdao izvještaj samo ovog meseca navodeći: "Ne postoji raširena zabrinutost zbog mogućeg utjecaja Bitcoin sistema na nacionalne valute, njen potencijal za kriminalne zloupotrebe, i implikacije njene upotrebe za oporezivanje." Pred američkim postane previše daleko iza krivine o ovoj važnoj temi, pozivam regulatora da rade zajedno, djelovati brzo, i zabranjuju ovog opasnog valute od štete marljive Amerikance.

S poštovanjem,
Sjedinjene Države senator

Da SAD reguliraju bitkoine ili potpuno donese zabrana Bitcoin?

[Izvor: CNET]

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Pravljenje novca od pokretanja Bitcoin slavine - Moja 45-dnevna lekcija

Post Bitcoin

Bitcoin cijena i dalje traži novi sprat nakon izvještaja EBA

Post Bitcoin

Izveštaj o ceni od 7-10

Post Bitcoin

Expedia prihvata Bitcoin za rezervaciju hotela!

Post Bitcoin

Prvi set bitcoin bankomata u Los Angelesu ove nedelje

Post Bitcoin

Pay Bitcoin Taxes Sa LibraTax: Novi Automatski Bitcoin porezni softver

Post Bitcoin

OP-ED: Potrebno je više profesionalizma na tržištu analiza cijena bitkoina

Post Bitcoin

Šta su Bitcoin blokovi i Bitcoin potvrde?

Post Bitcoin

Studija: Svileni put je bio promena paradigme u trgovini drogom

Post Bitcoin

Butterfly Labs Josh Zerlan Deposition Hightlights

Post Bitcoin

Objašnjene su osnove bitkoina: EFG-ovi BTC-a

Post Bitcoin

Gana održava prvu bitkuinsku konferenciju u Africi