Changelly review - The 1 Thing They Will not Tell You | Bosnian.Lamareschale.org

Changelly review - The 1 Thing They Will not Tell You

Changelly review - The 1 Thing They Will not Tell You

IMPORTANT- Changelly je dobija brojne pritužbe u zadnje vrijeme oko puta povlačenje vjerovatno zbog privremenog priliv novih korisnika u kombinaciji sa visoko zakrčenim Bitcoin mreže. Predlažem čitanje komentarima ovog posta da biste dobili jasniju sliku trenutnog stanja servisa i uzimajući u obzir prije donošenja odluke o tome da li da biste koristili ovu razmjenu.

Changellyis je kriptovaluta razmjene koji ima za cilj da ukloni tehničke barijere tradicionalnih trgovinskih platformi.

U upotrebi od 2015. Godine, služba je izvorno povezan sa Minergate tima, koji smo nedavno napisali komentar kao i; Međutim, danas su to dva različita kompanije (prema izvoru unutar Changelly).

Changelly koristi automatsko trgovanje robota koji integrira sa nekim od najvećih trgovinskih platformi, uključujući Poloniex i Bittrex. Djeluje tako što ponuda i pita na odgovarajućim razmjene da predloži najbolje cene trgovanja parova. Ovo je sličnu uslugu za Shapeshift, a čak smo u odnosu na dva kompanijama u prošlosti.

U osnovi, Changelly vam omogućava da trgujete kriptovaluta bez registriranju u bilo koju razmjenu ili potrebe verifikacije.

Changelly nudi instant i bešavne konverziju 80+ altcoins i tokena. Servis već ima više od 700.000 kupaca na brodu i procesa preko 50.000 BTC mjesečno. Changelly se udružio s Jaxx, Coinmarketcap, Bittrex, Coinpayments, Uquid debitne kartice, Coinomi, i drugih uglednih kompanija.

U ovom pregledu ćemo razmotriti mogućnosti, prednosti i mane Changelly ponude i da li je platforma odgovara vašim potrebama.

Kako se koristi Changelly

Korak 1

Odlučite šta kovanice želite promijeniti (npr Bitcoin na Ethereum, Litecoin Dash, itd).

Korak 2

Provjerite naknade transakcije.

Korak 3

Unesite svoju primanje adresu.

Korak 4

Potvrditi i platiti u vaše odabrane valute.

To je to-nakon 30 minuta, treba da dobije tražene kovanice u novčaniku. Evo kako je proces gleda na sajtu:

Changelly Valuta Podrška

Širok spektar kriptovaluta trgovanja parova uslovom čini platformu posebno privlačan. To stvara prilika za razmjenu bilo koje dvije valute sa minimalnim muke. Tradicionalni kriptovaluta trgovanja platformsgenerally imaju ograničen izbor trgovanja parova, što znači da ponekad korisnici moraju učiniti više transakcija dobiju željeni kriptovaluta.

Sa Changelly, možete nadoknaditi svoju trgovinu parova s ​​jedne transakcije, puštajući softver se pobrinuti za trgovine. Na primjer, vi ste u mogućnosti da lako trgovati doge za steem u jednoj transakciji. Pogledajte sve cryptocurrencies u ponudi ovdje.

Nedavno, podrška fiat valuta je dodan u Changelly, uz uključivanje kreditnih i debitnih kartica kupovine. Ovo je dobrodošao dodatak za nove korisnike, iako se ne čini da se griženje problema prilikom konverzije između Fiata i kripto. Posebno je važno obratiti pažnju na naknade sa ove funkcije.

Naknade

Changellyboasts o svom naknade statički stopa kao glavni korist svojih usluga. Sve trgovine garantuju naknada od 0,5%, što je prilično konkurentan kada se sve sabere. Međutim, jeftiniji stope su na raspolaganju kada se radi direktno na tržištu platformi za trgovanje. Ako si što više trgovina za kretanje altcoins, onda Changelly zapravo mogu postati jeftinija opcija, a posebno sa manjim iznosima. 0% povlačenje i provizija i dalje biti vrlo dobrodošli previše, tako da nećete naći mnoge skrivene naknade.

Tu je ogroman upozorenje spomenuti ovdje: trgovine od fiat valute (tj dolara, eura, itd) tvrde da posjeduju naknade za 0,5%, ali u stvarnosti, to ne čini da bi bilo istinito. Stope variraju s ovom metodom. Ti si veće šanse da se trguje po masivnim troškova do 40% na loš dan.

Changelly nema vas upozorava na visoke naknade, a tim tvrde da je to izvan njihove kontrole. Za obradu ove transakcije, Changelly treba platnih usluga treće strane, koji masovno varira stopa (trenutno Indacoin). To je frustrirajuće za siguran, ali mislim da je ovo dokaz zašto cryptocurrencies imaju tako hrabar budućnost: one omogućavaju svijeta za razmjenu imovine bez treće strane omogućava naknade da se vodi minimalna.

Korisnička podrška

Nema sumnje da je cijela industrija se bori za pružanje pouzdanu uslugu klijentima. Većina kompanija su spekulativne startupa koji se eksponencijalno raste njihov korisnik baze. Glodalice problemi ostaju primjetan svuda, uključujući i Changelly.

U najvećem broju slučajeva, čini Changelly da se radi ugledan posao. Članovi tima često odgovarati na upite roku od nekoliko sati, a tu su i mnogi izvještaji o problemima koji se fiksirani u manje od 24 sata.

Na sajtu je posebno čisto i lako razumjeti, tako da korisnici imaju minimalno učenja za trgovinu altcoins. In-dubina FAQalso će Vam pomoći da obrazujete o ins i outs od osnovnih kriptovaluta trgovina. Podrška se pruža putem email forme na web stranici. Bilo bi lijepo imati kupca telefonsku liniju, ali to jednostavno ne postoji na Changelly ili bilo koju od svojih rivala platformi kao što su Shapeshift.

Javno mnjenje / Online Recenzije

A vrtlogu različitih mišljenja postoji za Changelly, i to je postala problematična za platformu.

Bold naknadu potraživanja i dalje biti bolno mesto za kupce. Mnogi jedan zvjezdice reviewsabout skupo fiat-to-kriptovaluta trgovine proganja na internetu. Kao što je već spomenuto, Changelly tvrdi da ima 0,5% naknade, ali u stvarnosti, to je puno skuplje za USD i euro transakcije. Tim ne dati objašnjenje za ovaj neočekivani trošak, ali korisnici su još uvijek brz da izraze svoje frustracije.

Osim ovog problema, većina ima čisto iskustvo o razmjeni. Nema faffing o tome kada je u pitanju potvrđivanje računa ili podizanje trgovine granica. Ti treba da ponudi e-mail adresu, ali to ne treba potvrdu, tako da možete ostati anonimni, ako želite.

Korisnici koji čine greške s novčanicima ili blockchain izbora kažu da su njihovi problemi brzo ispraviti kada je to moguće. Tamo je čudno pregled koji pokazuje sredstva nestaju ili transakcija postaje zaglavljena u sistemu, ali to nije ništa novo u industriji, sa kriptovaluta operacije i dalje razvija i prevazilaženje tech barijera.

Ako ste pažljivo proverim naknade i vaš novčanik adrese, to je vjerojatno da ćete imati vrlo glatko iskustvo sa Changelly.

Zaključak: Da li je Changelly dobre razmjene?

Changellydoes ono što piše na tin: Korisnici mogu brzo i jednostavno trgovati altcoins da odgovaraju njihovim potrebama. A 0,5% kriptovaluta trgovina naknada nije prekomjeran-to je zapravo prilično jeftino za takav zgodan proizvod.

Sama kompanija nije tako transparentan kao što bi mogao biti. Kao i kod Minergate, njegovi vlasnici nisu narednom u otkrivanju njihovih identiteta, koji je uvijek pomalo zabrinjavajući-tko će biti odgovoran ako sve krene naopako? Imajući to u vidu, Changelly ne drži svoj novac na računu jer šalje sredstva u velike razmjene prije polaganja pravo na odabrani novčanik.

Na osobna bilješka, mi smo koristili Changelly za skoro godinu dana, a nismo doživjeli nikakve probleme. Kad god mi to raditi u tehničkom pitanju, Changelly tim je brzo odgovori. Za altcoin trgovina koje treba čist, jednostavno rešenje, Changelly je pristojan izbor.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Bitcoinova prepolovina 2016: Šta je to i zašto bi trebalo da se brineš?

Post Bitcoin

Bitcoin Vrijednost: Priroda i porijeklo novca

Post Bitcoin

Bitcoin zvanično legalan u Kaliforniji! Gov. Jerry Brown potpisao AB129!

Post Bitcoin

Studija: Svileni put je bio promena paradigme u trgovini drogom

Post Bitcoin

27. april 2015

Post Bitcoin

Izvještaj o ceni od sedamdesetih bitkoinskih novčića: 21. - 27. septembar 2014. godine

Post Bitcoin

Loše vesti za bitkoin: američka radna grupa će objaviti Pravilnik o bitcoinima

Post Bitcoin

Šta je Bitcoin? Jednostavno (ali temeljito) objašnjenje

Post Bitcoin

Bitcoin grafikoni - šta su oni, kako koristiti BTC grafikone

Post Bitcoin

Mogućnosti arbitraže bitkoina: Kratak vodič

Post Bitcoin

Kako kupiti Bitcoins u Indiji: Vodič za brzi početak

Post Bitcoin

Bitcoin Ekonomika veličine blokova: razjašnjavanje i revizija argumenata