Dobijeno je zvanično žaljenje FTC-a protiv leptira | Bosnian.Lamareschale.org

Dobijeno je zvanično žaljenje FTC-a protiv leptira

Dobijeno je zvanično žaljenje FTC-a protiv leptira

Cijeli skenirane žalba se pojavljuje na dnu.

Na zahtjev Federal Trade Commission, savezni sud je ugašen Butterfly Labs, kompanija Missouri sa sjedištem u koja je navodno varljivo na tržištu specijaliziranih računala dizajnirana za proizvodnju Bitcoin, platni sistem ponekad nazivaju "virtualne valute."

Žalba FTC protiv kompanije i njenog korporativnog službenika navodi da je leptir Labs naplaćuju potrošačima tisuće dolara za svoje Bitcoin kompjutere, ali onda nije pružio kompjutere dok su praktično beskorisne, ili u mnogim slučajevima, nije dostavio kompjutera na sve.

Predstavnik kompanije rekao je da je protok vremena donosi neke od njihovih mašina kao efikasan kao "sobu grijalica." FTC tereti da je ovaj trošak potrošača potencijalno velike sume novca, na vrhu iznos koji su platili za kupovinu računala, zbog prirode kako Bitcoin su dostupni javnosti.

"Mi često vidimo da kada se novi i malo razumio priliku kao Bitcoin se predstavlja, prevaranti će naći načina da iskoristi uzbuđenje i interes javnosti", rekao je Jessica Rich, direktor zavoda za zaštitu potrošača FTC-a. "Drago nam je sud odobrio naš zahtjev da se zaustavi ovu operaciju, i radujemo se stavlja nezakonito stečene dobiti kompanije natrag u rukama potrošača."

Pritužba FTC-a se navodi da je leptir Labs tržištu Bitcoin rudarske mašine. Počevši od juna 2012. Godine, leptir Labs krišom kompjutere, koju su nazvali BitForce, kao najsavremenije, snažan i efikasan. Potrošači koji su kupili kompjutere su morali platiti u cijelosti, ispred. Kompjuteri su se kretale u cijenu od $ 149 do $ 29,899 na osnovu navodnog računarstvo moć kompjutera. Prema žalbu FTC-a, od septembra 2013. Godine, više od 20.000 potrošača nisu dobili kompjutere koje su kupili.

Uprkos uspijeva realizirati desetine hiljada BitForce kompjutera, žalbe navodi da je leptir Labs u avgustu 2013. Godine najavila novi, moćniji računar mome Bitcoin zove Monarch, koji je bio na raspolaganju za prodaju za $ 2.499 do $ 4.680. Prema žalbu FTC-a, kompanija je isporučio nekoliko, ako ih ima, Monarch računala od avgusta 2014. Godine.

Čak i tamo gdje Butterfly Labs učinio dostavi Bitcoin mining kompjutera na potrošača, žalbu napominje da zbog jedinstvene prirode Bitcoin sistema, zastarjelih računala su beskorisni za namjeravanu svrhu. Dok je više Bitcoin se vadi svaki dan, ukupan broj Bitcoin na raspolaganju rudnik je smanjena na pola svake godine. U kombinaciji sa činjenicom da je svaka nova generacija računarskih tehnologija koja se koristi kod mene Bitcoin čini prethodne generacije u suštini zastarjela, kašnjenje u isporuci računara potrošačima je značilo da je Bitcoin mining kompjuteri nikada ne bi mogao proizvesti količinu Bitcoin da Butterfly Labs obećao potrošača.

Butterfly Labs, žalbe se navodi, također je ponudio uslugu počinje u decembru 2013. Godine u kojem će potrošači plaćaju unapred za Bitcoin "mining usluge", u kojem će kompanija osigurati Bitcoins potrošačima u zamjenu za plaćanje za računanje vremena. Žalbe navodi da je do avgusta 2014. Godine, leptir Labs nije dao nikakve Bitcoin mining usluge potrošačima, bez obzira na neke imaju platio tisuće dolara za usluge.

Nalogu suda u slučaju zahtijeva optuženih da odmah prestane da lažno predstavljanje o svojim proizvodima i uslugama, i stavlja zamrzavanje njihove imovine.

Optuženih u slučaju su BF Labs, Inc., posluje kao Butterfly Labs; Darla Drake; Nasser Ghoseiri i Sonny Vlesides.

Glasanje Komisija ovlašćuje osoblje da podnese žalbu je bio 5-0. Žalbu i zahtjev za privremeni zabranu prilaska je podnesena u Okružnom sudu u SAD za zapadni District of Missouri. Sud je odobrio naredbu o 18. Septembar 2014.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Efekti bitkoina na sistem D - Ekonomija senka

Post Bitcoin

Bitcoinova prepolovina 2016: Šta je to i zašto bi trebalo da se brineš?

Post Bitcoin

Loše vesti za bitkoin: američka radna grupa će objaviti Pravilnik o bitcoinima

Post Bitcoin

Bitcoin Mining u 2015. godini: ASICs, Cloud Mining i Difficulty

Post Bitcoin

Ešli Madison propušta: Šta učiniti kada se suočiš sa Bitkominskom ucenom

Post Bitcoin

Google korisnici i Bitcoin: Kada će Google integrirati BTC?

Post Bitcoin

9. april 2015

Post Bitcoin

5 izazova koji se trenutno suočavaju sa Bitkominom (prema Mike Hearn)

Post Bitcoin

Vodič za početnike rudarskih bitkoina

Post Bitcoin

Bitcoin u Kini - prvi Bitcoin bankomat instaliran od strane Robocoin

Post Bitcoin

Bitkainova budućnost je sjajna: pad cena i evolucija

Post Bitcoin

Zašto su Bitcoin Plate ključni za smanjenje volatilnosti cena