Koncentrisani DDOS napad onemogućava mnoge Bitcoin lokacije | Bosnian.Lamareschale.org

Koncentrisani DDOS napad onemogućava mnoge Bitcoin lokacije

Koncentrisani DDOS napad onemogućava mnoge Bitcoin lokacije

10. Septembra masovni DDOS napad počeo protiv nekoliko hosting tvrtki koje su poznate za održavanje raznih kriptovaluta stranicama i nekoliko kriptovaluta lokaliteta koji su domaćini sami stranicama.

Novčić od požara, lanac Radio, Free Talk Live, Bitcoin PR, svile 2.0, Agora, i mnogih drugih lokaliteta su pokucao na mreži nakon započeo je zadobila DDOS napad na nekoliko rutera i DNS sistema. Napad koji u potpunosti i umjesto toga zaobišla CloudFlare fokusiraju na korijen hosting provideri veze je bio u mogućnosti da donese nekoliko lokacija na mreži.

Nekoliko boravak odjavljen jutros nakon više od pet dana zadobio napada.

Novčić od požara je bio među onima stranicama, koji su u početku udario teško i nakon nekoliko sati i rade u sred noći smo bili u mogućnosti donese neke stvari online dok smo radili direktno sa timom CloudFlare Enterprise osmisliti rješenje koje će nam omogućiti raditi sa našim usluga na dovođenju našim stranicama natrag online barem preko keširanu mod pre dovodeći ga u potpunosti vratiti na mreži.

Napadi su još u toku preko novi napad vektor opet ide direktno nakon rutera i opreme u prostoru provajdera. Ovo je brzo opet riješen za kovanice od požara, ali nekoliko lokacija i dalje ostati na mreži u trenutku ova funkcija izlaska iz štampe, uključujući Chain Radio.

Ovo nije bio standardni način script kiddie ludila već napad koncentriranim, direktna i teško pogađa DDOS protiv vrlo usmjeravanje oprema i serveri koji pružaju propusnost usluge za niz kriptovaluta stranicama.

Razgovarali smo s nekoliko tehničkih timova o DDOS napadima na različitim kriptovaluta lokacijama.

Rockstar na lanac Radioreported taj lanac Radio je još uvijek nije kao sva četiri streaming servera koji oni koriste da emituju se direktno napadnuti.

Mi smo radili u zadnjih nekoliko dana da pokuša da bi naše stanice natrag online, ali ovi napadi su izuzetno napredne i direktno na naše streaming mašine. Za razliku od većine web stranice ne možemo postaviti našim streaming servera iza zaštite CloudFlare i da budem iskren s vama se čini da CloudFlare ima teškoće štiti stranicama iza zaštite kompanije u ovom trenutku kao dobro.

Mi smatramo da imamo rješenje za ovaj Massive Attack i pripremaju se za pokret ga i dovesti stvari na internetu, ali ja ne želim da idem u specifičnosti odmah jer želimo da budemo sigurni da smo riješili problem prije prikazivanja naših kartica.

- Rockstar na Chain Radio

U to vrijeme smo objavili ovaj članak Chain Radio i dalje nije zbog napada DDOS sa web stranice se održava napredni caching sistem sa CloudFlare. Novčić od požara je donirala Enterprise pretplatu na lanac Radio CloudFlare usluga na stanicu da ga vrati online brzo i stanica je doprla do provođenje zakona za pomoć u vezi sa napadima.

Justin u Bitcoin PR Mreža i prijavio DDOS doveo stranice mreži grupe koji je također koriste besplatnu uslugu CloudFlare-a.

Ovo mora biti najnapredniji DDOS napad smo vidjeli do sada. Napad vektor koristi potpuno zaobilazi sve zaštite koje CloudFlare nudi uz osnovni plan. Proveli smo čitav vikend u borbi protiv napada umjesto da rade sa našim klijentima i ovaj napad nas je koštao značajan nivo poslovanja. Napadači su u početku je poslao zahtjev za otkup, ali mi je odbio izvršiti uplatu iu roku od nekoliko sati Napadi su počeli i da su zadobili.

Na kraju smo još uvijek nije platio otkupninu, ali nismo nadogradnju na najviši nivo CloudFlare usluga i radio direktno sa našim hosting providera da se zaštite od napada. Za potrebe sigurnosti CloudFlare i naše hosting kompanije su nas zamolili da ne pokazuju napad vektor koristi kao strahovi su da zbog sofisticiranosti ovog napada može se koristiti za srušiti još više lokacija i trenutni nivo rada koji je potreban da se brani protiv nje je tako visok.

- Justin na Bitcoin PR Mreža

Put svile 2.0 je također bila pod vrlo sličan napad. Administratora za svile 2.0 su izjavili da je ovo najnapredniji DDOS napad su vidjeli do sada.

DEFCON objavljeno neke ispravke kao napad počeo navodeći:

Suočavamo se sa vrlo sofisticirane DDoS napada, većina unaprijed metode još smo se suočili.

Je razvojni tim radi prekovremeno da se tržište usluga obnovljena, kao i gledati sigurnost naših sistema blisko.

Veći dio zastoje ste vidjeli namjerno s naše strane: ako je to pokušaj da se lociraju naše servere kroz analizu paket, ne želimo da se to lako za naš protivnik i da bi radije bio na mreži, dok smo prilagoditi naše odbrane.

Ispričavamo se zbog neugodnosti, hvala vam na strpljenju dok smo žuriti da popravi situaciju.

Kao što je tim radio na obnovi skrivene usluga Defcon objavljeno sljedeće ažuriranje:

Nakon nekoliko dana analize i neverovatno rada od strane razvojni tim, sada uspješno filtriranje veliki dio ulaznih prometa od poplava.

Smatramo da je ovo parcijalna obnova usluge. Na tržištu je i dalje spor, ali treba od mnogo dosljedno sada.

Imajte na umu da svaki put svile je odsutan za više od jednog dana, korisnici žuriti naš povlačenje sistem sa zahtjevima. Mi uvijek očekujemo povlačenje kašnjenja javiti odmah nakon što smo se oporavi od zastoja u radu, iz tog razloga. Red povlačenje trenutno obrađuje zahtjeve, ali postoje mnogi koji se podnose. Kao i uvijek, obratite se podršci ako ikada vidjeti povlačenje odgođen za više od 12 sati.

Ova bitka još nije osvojio, ali smo na internetu.

Napadačima: DDoSing nas je besmisleno gubljenje vremena svih. Takmičiti sa nama prilično. Nećemo dirati serveru.

Napadi na kriptovaluta stranicama tek da popusti i mnogi u zajednici su počeli dovoditi u pitanje ko ima resurse i želju da dovede toliko stranicama nije u tako masivan i koncentriranim naporima.

Novčić od požara je aktivno radio sa policijom, i tim CloudFlare Enterprise u određivanju najbolji potez u borbi protiv ove napade i kako spriječiti daljnje napade u bliskoj budućnosti.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Evropska komisija nastavila je regulaciju bitkoina

Post Bitcoin

12 odličnih Bitcoin Memes

Post Bitcoin

Sofisticirani Bitcoin Ransomware Evolves, Critroni i TOR

Post Bitcoin

Bitcoin Exchange OKCoin Rezerve na 104%

Post Bitcoin

Osvojite USB Miner 100% besplatno - Moje Bitcoin Litecoin Dogecoin od kuće!

Post Bitcoin

VT $ 19M vrijedi za aukciju u Australiji - Reakcije bitkoinskog tržišta!

Post Bitcoin

Bitcoin Mining: Vodič za početnike

Post Bitcoin

Kako je Bitcoin mogao ubrzati ili ograničiti Fiatovu inflaciju

Post Bitcoin

Bitcoin IRA pregled - Tax Free Crypto?

Post Bitcoin

Coinbase protiv Btc-e protiv BitStamp-a - najbolje mesto za kupovinu bitkoina

Post Bitcoin

Da li je Bitcoin Mining vrijedan?

Post Bitcoin

Da li je Bitcoin Mining profitabilan 2018?