10. aprila 2015 | Bosnian.Lamareschale.org

10. aprila 2015

10. aprila 2015

(Poduzetnica) Moj investicija filozofija je jako dugo termsays Reid Hoffman o Bitcoin.

(LiveJournal) LiveJournal sada primanje novca u Bitcoin.

(New York Times) Hakeri ciljane SendGrid, masovno usluga e-pošte koriste 180.000 kompanija, uključujući Uber, Pinterest, Spotify i Foursquare, da se infiltriraju Coinbase, jedan od najpopularnijih Bitcoin razmjene.

(CoinDesk) Secretive Bitcoin pokretanja 21 Inc je najavio da će biti glavna sponsorfor predstojećem Bitcoin Job Fair, koji se održava u Sunnyvale, Kalifornija, 18. Aprila.

(Coin Fire) Mississippi Power Company (MPC) podnio tužbu protiv GAW rudara, LLC, Borbena kriptovaluta kompanija, u Okružnom sudu u Southern za Južni okrug Mississippija.13. April 2015Najnoviji update: 13:57 EDT

(TechnInAsia) Philippine Bitcoin krovne kompanije Satoshi Citadel Industries (SCI) je danas objavila da je stekla Bitcoin razmjenu BuyBitcoin za neobjavljenu iznos.

(Business Standard) Tim prijavio da se studira blockchain da vidim da li se može integrirati sa core banking rješenje.

(American Banker) Za kompanije u kriptovaluta i pravne marihuane poslovanja - dva sektora koji regulatora sada ispituje najbliže - dobiti pristup banci accountcan koštaju tisuće mjesečnih naknada, ako se to može uraditi na sve.

(Wall Street Journal) dobrotvorne organizacije su često otvoreni za sve vrste donacija, bilo u novcu ili u naturi. Sada se okreću novi izvor: donacija Bitcoin.


16. Aprila 2015Najnoviji update: 17:39 EDT

(CoinDesk) The New York State Department of Financial Services (NYDFS) predlaže da se kreće stalno ka releaseof gotov BitLicense prema kojem bi digitalni biznis valute biti regulisano u državi.

(CNBC) Digitalni Valuta Group, New Yorka entitet je osnovana od strane Bitcoin zagovornik Barry Silbert, rebrendirana svog brokera-dealerdivision od SecondMarket Inc specijalizirana za trgovanje virtualne valute, uključujući Bitcoin, navodi se u saopštenju za medije u četvrtak.

(Coin Fire) Brawer.com se ugasio. Kompanija insajder rekao osoblje Coin Fire da programeri preuzeo vođstvo lokacije i nisu plaćeni za duži vremenski period. Oni također ponovio da sajt nije bio profitabilan i mogućnosti da plati osoblje


2. April 2015Najnoviji update: 14:28 EDT

(The CoinTelegraph) Predloženi zakon o zabrani Bitcoin u Rusiji očekuje se da će ove godine biti usvojen u Augustof, kao stručnjak za kripto-pravni preporučuje biznisa "izaći ruskog nadležnosti."

Usklađenost Office (CoinDesk) Coinbase-a traži da kupi operativne informacije iz Bitcoin mining kompanijama u proces da su neki od poslovanja u tom sektoru su kadriranje kao kršenje na njihove poslovne tajne.

(Coin Front) Unatoč činjenici da je Bitcoin Bowl doveo u dobar rejting, BitPay i ESPN postigli zajednički dogovor da se okonča što bi bio trogodišnji sponzorski događaja.

(CNBC) Investitori bi uskoro mogla početi trgovanje dionicama prvog ulaganja vozilo vezana za bitcoin.


22. April 2015Najnoviji update: 14:51 EDT

(Great Wall of Numbers) Nakon savjetovanja s nizom stručnjaka industrije, izgrađena sam težak, ali još temeljitije protok fundsbased na stvarnog ponašanja korisnika.

(Unutar Bitcoin) The Ripple mreža za plaćanja se suočava kritikama ove sedmice zbog otkrića o likvidnosti neke svoje imovine. To je izaći na vidjelo da Pulzacija gateway - u onramps i offramps mreže - imaju mogućnost da "zamrzne" korisnik sredstava po volji. Osim toga, Ripple Labs već koristi svoj uticaj da ubedi Bitstamp, istaknuti gateway i razmjene, da zamrzne od 1 mil $ od fundsbelonging na Ripple je krenuo osnivač Jed McCaleb.

(TechCrunch) A saopštenje danas upućuje klijente da se prijavite u svoj Mt. Gox nalog na claims.mtgox.com, odakle mogu da pokušaju na reklamaciju. (Tu je i nije opcija za one koji vole planine papirologije.)

(Hajde da pričamo Bitcoin) Stephanie, Andreas i Adam razgovara sa početkom posla Charlie Shrem.

(The CoinTelegraph) Tether, prvi blockchain omogućen platformi kako bi se omogućilo fiat valutu koja će se koristiti kao bitcoin, je službeno pušten na instant razmjenu kripto, ShapeShift. Ova integracija će sada čine ga bezbolno lako nestabilnost dodge Bitcoin je korištenjem kripto novčić verziju USD.

(Coin Fire) Bitmain je radio na rješenje za ublažavanje DDoS attackson AntPool i AntMiners. Radije nego da pokušaju da se bore vatru vatrom, više efikasan način da se minimizira efekte napad DDoS su da izbjegne napad, a ne da se bore natrag.

(Traders Magazine) Genesis Trading, podružnica u vlasništvu digitalne valute grupe i podjela brokersko-dilerskog SecondMarket, upravo je otvorio svoja vrata i launcheditself kao prvi američki broker-diler specijalizirati u trgovini digitalne valute, uključujući i Bitcoin.

(CoinDesk) New York Odjel financijskih usluga nadzornik Benjamin M. Lawsky predviđa konačna verzija regulatornog okvira BitLicense će biti objavljen negdje do kraja maja.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Kako prihvatiti Donacije Bitcoina na Vašem blogu

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: Bitmainov razvoj P2pool, Arctic Cycle Cloud Mining KnCMiner i još mnogo toga

Post Bitcoin

27. april 2015

Post Bitcoin

Da li je Bitcoin Mining vrijedan?

Post Bitcoin

Da li je Bitcoin Mining profitabilan 2018?

Post Bitcoin

FATF: Bitcoin pozitivni ali rizični za vlade

Post Bitcoin

Objašnjene su osnove bitkoina: IJK-ovi BTC-a

Post Bitcoin

Šta je bitkoin privatni ključ, kako ga koristiti, držite ga sigurno!

Post Bitcoin

Mt. Gox, Mintpal, Hashfast, Butterfly Labs i Robocoin: Greške u Bitcoin biznisu

Post Bitcoin

Coinbase protiv Btc-e protiv BitStamp-a - najbolje mesto za kupovinu bitkoina

Post Bitcoin

12 odličnih Bitcoin Memes

Post Bitcoin

BITCOINOVI CENE U STVARANJU Nakon turbulentnog meseca!