6 Novi Bitcoin bankomati i gdje ih naći | Bosnian.Lamareschale.org

6 Novi Bitcoin bankomati i gdje ih naći

6 Novi Bitcoin bankomati i gdje ih naći

Prošlo je manje od sedam mjeseci od prvog BitcoinATMlaunched u malom kafiću u Vancouveru, a za to vrijeme je nekoliko kompanija pojačale da daje više strojevi za novčić gladan mase. Sada postoje desetine bankomata postavili širom svijeta koji može pretvoriti Fiat Bitcoin ili obrnuto, s više uskoro. Hajde da pogledamo samo 6 lokacija koji primaju potpuno nove mašine:

load...

1. Hong Kong, Kina

Dok su nagađanja i kontroverze i dalje zakomplicirati zvanični status Bitcoin u Kini, poduzetnici idu punom parom s planovima za povećanje usvajanje. Hong Kong, jedan je od najgušće naseljenih područja na svijetu, sada je dom HK Bitcoin ATM Store nalazi unutar Chic Shopping Mall u Mong Kok okrugu.

Nakon što je svečano otvaranje 18. Maja, HK Bitcoin ATM Store je otvoren 24 sata i pruža ljudima način da kupi digitalnu valutu, uče o fiat inflacije, pa čak i poslati Bitcoin savjeta kako robota koji će plesati u zamjenu za plaćanje.

load...

2. Saskatoon, Kanada

Amerike susjed na sjeveru dokazuje da je plodno tlo za Bitcoin bankomata, i najveći grad provincije Saskatchewan sada ima svoju prvu mašinu koja ispušta digitalne valute. Pokrenuta početkom maja startup kompanija Bitcoin Solutions, ATM je proizveden od strane Ottawa-based BitAccess i sada živi unutar Kalorije Restoran na Broadway Avenue.

Mašina u Saskatoon je samo posljednji korak u ambiciozan plan Bitcoin Solutions donijeti nekoliko Bitcoin bankomata u gradovima širom Zapadne Kanade.

3. Brisbane, Australija

Treći najnaseljeniji grad u zemlji Down Under je sada domaćin na Bit2Bit proizveden Bitcoin ATM. Uređaj se nalazi u Roastery Cafe na Glenelg Street, i pokrenula prilično nedavno 16. Maja Naravno omogućava povlačenje i prodaju Bitcoin, ali ono što ovaj stroj, osim je u tome što se prihvata Litecoin i Dogecoin.

load...

Roastery Cafe suvlasnik Bruce CARRALL, čiji je dućan takođe prihvata Bitcoin na kafu, nada se da bi privukli pažnju na svoje poslovanje od lokalnih entuzijasta digitalne valute. "Ima mnogo ljudi koji su čekali za to", rekao je on. "Postoji Bitcoiniacs koji imaju sastanke svuda svake sedmice, a ove grupe su brzo raste."

4. Glasgow, Scotland

Tehnologija na malo CEX odnedavno primanje Bitcoin plaćanja na svoje online web stranice, a sada je fizički bankomat postavljen u jednoj od svojih cigle i mort lokacijama. Nalazi se u CEX radnji na Sauchiehall Street u Glasgow, mašinu Lamassu proizvedenih trenutno ima atraktivan 0% naknade na transakcije.

U prodavnici je održao poseban promotivni događaj od 13. Da se 15 u proslavi lansiranja bankomata, u kojoj je samo Bitcoin se može koristiti kao plaćanje za CEX proizvoda. U kompaniji kažu da je novi bankomat "okretanjem Škotski high street u Bitcoin laboratoriju."

5. Ljubljana, Slovenija

Svako ko ide da ostanu na Tresor Hostel u glavnom gradu Slovenije će sada imati priliku da kupe Bitcoin na ovom bankomat, koji je proizveden i postavili lokalni kompanija Bitnik. Mašina je opterećen sa 16 BTC, osiguravajući puno digitalnu valutu za potrošače u bliskoj budućnosti.

Samo oko 50 preduzeća trenutno prihvatiti Bitcoin u Sloveniji, ali Bitnik se nada da će okrenuti plimu u korist kriptovaluta. Prema Bitnik izvršni Peter Trček, "Naš sljedeći korak je da ubedi prodavača da Bitcoin je dobar valuti."

6. Johannesburg, Južna Afrika

Najveći grad u Južnoj Africi će biti postavljena sa prvim Bitcoin bankomat na kontinentu do kraja maja, zahvaljujući start-up ZABitcoinATM i proizvođača Lamassu. Dok točnu lokaciju se i dalje razrađen, mašina se očekuje da će biti postavljen u restoranu ili kafiću. Bankomata u Južnoj Africi će vjerojatno pomoći Bitcoin napraviti pomak sa velikim tržištu doznaka u toj zemlji.

ZABitcoinATM je najavio drugu mašinu koja će biti postavljena u Cape Town, Južna Afrika do kraja juna.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

BTCRobot - Automatizovani Bitcoin Trading Software Bot pregled

Post Bitcoin

Kako izvući svoj profit bitkoinog slavina sa jednim korakom

Post Bitcoin

Bitcoin Economics Size Block i Gavin Andressen

Post Bitcoin

FATF: Bitcoin pozitivni ali rizični za vlade

Post Bitcoin

Objašnjene su osnove bitkoina: ABC-ovi BTC-a

Post Bitcoin

Objašnjene su osnove bitkoina: EFG-ovi BTC-a

Post Bitcoin

Bitkoin je zabluda koja je mogla osvojiti svet - Atlantik

Post Bitcoin

Da li je Bitcoin Mining profitabilan 2018?

Post Bitcoin

Bitcoin Millionaire: Top 5 Bitcoin Milionera

Post Bitcoin

Alibaba IPO odgovoran za Bitcoin Crash!

Post Bitcoin

Konačno je lak način da pošaljete Bitcoin na Facebooku

Post Bitcoin

Bitcoin Mining Centralizacija: Tržište se sam popravlja