Antonopulos napušta Bitcoin fondaciju preko Mgmt | Bosnian.Lamareschale.org

Antonopulos napušta Bitcoin fondaciju preko Mgmt

Antonopulos napušta Bitcoin fondaciju preko Mgmt

Kompjuterski stručnjak i ugledni Bitcoinadvocate Andreas Antonopoulos je istupio iz Bitcoin Fondacije preko grupe "potpuni nedostatak transparentnosti", prema svom Twitter feed. Antonopoulos prethodno odstupio od komisije za borbu protiv siromaštva Fondacije prije dvije sedmice, a nedavni događaji su gurnuli Antonopoulos da prekine ostatak njegove veze sa grupom. On više nema ", čak i najmanji udruženje" sa Bitcoin Fondacije.

Bitcoin Fondacija je grupa industrije insajdera sa navedenim ciljevima finansiranja Bitcoin infrastrukture i promoviranje ga javnosti. To je dijelom zato Fondacija samo prošle godine je preko $ 350,000from članarine - desetine Bitcoin vezanih za startupe i stotine plaćaju članovi misle da zapravo pomaže da se poboljša Bitcoin putem Fondacije.

Međutim, Bitcoin Fondacija je kritikovan u prošlosti zapravo radi vrlo malo za financiranje osnovne Bitcoin infrastrukture. Developer Mike Hearn je rekao Fondacije plaća samo tri peopleto raditi na Bitcoin je osnovni kod, i da je to osnovni infrastruktura "radikalno dovoljno sredstava." Ako je to zaista tako, ono što su stotine plaćaju članovi zapravo izlazi iz Bitcoin Fondacije ?

Skupo lobiranju

Dio odgovora možda leži u nedavnim newsthat Bitcoin Fondacije Boarddecided zaposliti glavnih lobiranja firma Thorsen francuski zastupanje da gura dnevni red grupe u Washingtonu drugim klijentima Firma uključuju Sprint, Western Union, Comcast NBC Universal, a najvećih farmaceutskih lobiranje grupa u Sjedinjenim Američkim Državama. To bi moglo značiti da Thorsen francuski Zagovaranje je veoma uspješan u dobiti povoljno zakonodavstvo usvojio za svoje klijente.

Međutim, to također znači da Thorsen francuski zastupanje naplaćuje pozamašnu naknadu za svoj rad. Na kraju krajeva, podmazivanje zupčanika političke mašinerije SAD nije jeftin ovih dana - posebno kada se radi od Washingtona Alec francuski i Carl Thorsen. Prema web stranici firme, francuski igrala "ključnu ulogu" u prolazu Digital Millenium Copyright Act (DMCA) u 1998 - zakon koji je kontroverzno koristi za ubiranje pretjerano i nerazumno kazne protiv razmenjuju fajlove.

Thorsen, s druge strane, prethodno je radio kao pravni zastupnik Bušova administracija i pomogao gurati svoju agendu u Kongresu. Advokat John Ashcroft pohvalio Thorsen za svoje napore da pomogne proći SAD Patriot Act of 2001. Godine, zakon koji je kasnije koristi kao pravni osnov za drakonske mjere nadzora u Sjedinjenim Američkim Državama. Tokom 2004. Godine, Thorsen je radio u Iraku kao viši savjetnik za Koalicija vojnih zvaničnika koji su bili zaduženi za obuku nove iračke policije - posao koji je propao spektakularno s obzirom na nedavne događaje u toj zemlji.

Alec francuski i Carl Thorsen udružili snage u 2010. Da se stvori Thorsen francuski zastupanje, a privatni sektor lobiranja firma koja se može pohvaliti duboke i zamršene veze sa političarima na Capitol Hillu. Dobijanje takav pristup nije jeftin, pogotovo u doba neograničenog donacije korporacija. Samo u 2013. Godini, Thorsen francuski zastupanje je gotovo 3 milijuna $ od svog rada lobiranje Kongresa u ime korporacija i posebne interesne grupe.

Naime, neki od klijenata najviših plaćaju uključuju grupe koje koriste zakon o autorskim pravima da nanese znatne nasilja na krajnjim korisnicima u obliku skupih parnica. Na spisku su i Comcast, koji se trenutno pokušava da stvori komunikacija monopol spajanjem sa Time Warner. Takav očigledno anti-potrošača potez je moguće samo kada je politički stroj podmazan sa Comcast dolara - $ 320.000 da budemo precizni, a to je samo kroz Thorsen francuski zastupanje.

Ne znamo koliko Bitcoin Fondacija uplaćuje Thorsen francuski zastupanje, ali na kraju će se otkriti OpenSecrets preko Senata Ureda za javni registar. Do tada, možemo barem nadati da će Fondacija plaća više od $ 80.000 iz Western Union - kompanija čiji poslovni model je direktno ugrožena male takse Bitcoin od strane. Kupuju utjecaj u Washingtonu je gotovo beskoristan ako je takmičar plaća više od tebe, a to je još gore ako je to kroz isti lobiranje firmi.

True Prioriteti

Naravno, sve ovo pretpostavlja da lobiranje političara je vrijedno i etički vježbe na prvom mjestu - pretpostavka da je žestoko negirao mnogi u Bitcoin zajednice koji pripisuju slobodarskih vrijednosti. Oni smatraju da je Bitcoin Fondacija pravi grešku dopiranje do političara i regulatora, te da decentralizirana digitalna valuta kao Bitcoin mogu da napreduju na vlastitu bez uplitanja vlasti.

Bez obzira na političke motive iza lobiranje, sa sigurnošću možemo reći da su takvi napori su besramno skupe - da li ili ne oni su planirane zakonodavne efekte. Kao što se vidi gore, većina 2013. Godine isplata Thorsen francuski zastupanje bili znatno iznad 100.000 $. Ako ovi primjeri su neke naznake koliko Bitcoin Fondacija platio za ovaj brend političkog uticaja, onda je to samo još dokaz da je Fondacija je više fokusiran na političke odobrenje od poboljšanju osnovni kod same Bitcoin.

Ovo se vraća na Mike Hearn originalne kritika Fondacije, a to je također vjerojatno dio razloga Andreas Antonopoulos dao je ostavku na svoju funkciju. Bitcoin Foundation - koja je "temelj" za Bitcoin, tehnologija, u samo ime - jednostavno ima svoje prioritete unazad. Ona je većinu svojih napora i finansijske snage u sticanje krhka i nestabilna odobrenje vlade regulatora fokusiran, i verovatno po ekstremnim troškova. Mnogi u Bitcoin zajednici vjeruju da takva sredstva bi se bolje proveo na poboljšanje same tehnologije, a ne pokušava uvjeriti vladu da ga podrže.

Ostaje da se vidi da li će više članova napustiti Bitcoin Fondacija nad takvim pitanjima, ali novi modeli finansiranja su već uspostavljeni za poboljšanje osnovne infrastrukture bez pomoći Fondacije. Najistaknutiji primjer je Lighthouse, koji zaradio Mike Hearn je $ 40,000 rewardfrom bogati poduzetnik Olivier Janssen. Ako takva decentraliziranih struktura sredstava može poboljšati jezgra Bitcoin kod na svoju ruku, možda možemo eventualno pustiti Bitcoin Fondacija blijede u irelevantnost.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Bitcoin IRA pregled - Tax Free Crypto?

Post Bitcoin

Je Bitcoin Anoniman? Evo kompletnog odgovora

Post Bitcoin

Ešli Madison propušta: Šta učiniti kada se suočiš sa Bitkominskom ucenom

Post Bitcoin

Bitcoin i tranzicija u novac

Post Bitcoin

Bitcoin Analiza cena: GHash.io, Irak i FBI Aukcija

Post Bitcoin

Osvojite USB Miner 100% besplatno - Moje Bitcoin Litecoin Dogecoin od kuće!

Post Bitcoin

Bitcoin u 2014. godini: Uspesi i padovi godine

Post Bitcoin

5 izazova koji se trenutno suočavaju sa Bitkominom (prema Mike Hearn)

Post Bitcoin

Vodič za početnike rudarskih bitkoina

Post Bitcoin

Evropska komisija nastavila je regulaciju bitkoina

Post Bitcoin

Bitcoin Margin Trading Options za početnike

Post Bitcoin

Bitkoin je zabluda koja je mogla osvojiti svet - Atlantik