Kako je Bitcoin mogao ubrzati ili ograničiti Fiatovu inflaciju | Bosnian.Lamareschale.org

Kako je Bitcoin mogao ubrzati ili ograničiti Fiatovu inflaciju

Kako je Bitcoin mogao ubrzati ili ograničiti Fiatovu inflaciju

Ovo je tema koju sam stavio značajnu misao u proteklih nekoliko mjeseci. Čini se kao da je Bitcoin, i druge digitalne valute, može značajno utjecati na brzinu kojom fiat valute dožive inflacije ili deflacije. U SAD-u, Fed je već poteškoća izaziva nivo inflacije su teži, a ta sposobnost može biti dodatno otežano u budućnosti.

Kako mogu Bitcoin Effect inflacije?

Kao Bitcoin postiže više mainstream prihvatanje, a volatilnost umiruje, vjerovatno je da će ponovo početi polako da se popne na vrijeme valueover. U tom trenutku, to će brzo postati vrlo teško za bilo fiat valutu za održavanje tek neznatan iznos inflacije, kao što se obično traži nakon ekonomisti u pojedinim školama misli.

Umjesto toga, kada je valuta manipulisati na način koji se očekuje da će izazvati inflaciju, to bi bilo u najboljem interesu stanovništva koje koristi toj valuti pretvoriti svoja sredstva u bitkoina, kako bi izbjegli da svoje bogatstvo razrijediti. Međutim, to može zapravo imati učinak povećanja inflatornih stopa valute fiat, kao takav priliv u Bitcoin bi se brzo voziti cijene Bitcoin vs fiat gore. Povećana kupovna moć koja bi Bitcoin uživati ​​će morati doći od negdje drugdje, i to mjesto će vjerovatno biti od valute fiat se pretvara u to.

Nasuprot tome, ako privreda zemlje je jaka, a to je valuta izgleda otporan na inflaciju, ili ako sama Bitcoin doživljava opadanju, onda poplava pojedinaca prodaje Bitcoin može izazvati fiat valute početi da iskuse deflacije. Iznos od manipulacije da će biti potrebno za vladu, ili institucija, kao što su Federalne rezerve, da se ograniči efekti ove bi vrlo brzo izaći iz njihove kontrole.

Je li ovo dobro ili loše za Bitcoin?

Dok bi se to moglo okrenuo da izgleda kao negativan prema Bitcoin, jer bi to bilo destabilizirajući sila u svakoj od ovih situacija, to bi bilo kratkovidan. Ako jedna od ovih situacija je da se dogodi, to bi jednostavno biti dokaz zamke inherentne u monetarnom sistemu, kao što su Fiat, koji se oslanja na monopol da funkcioniše. Ne očekujem da će Bitcoin, ili bilo koji drugi digitalnu valutu, koji je ikada u potpunosti zamijeniti tradicionalne valute. Međutim, ja očekujem da će zahtijevati viši nivo odgovornosti i odgovornosti, koji se održava od strane institucija upravljanja, i to će biti dobro za svakoga.

Naravno, to je sve ovisi o Bitcoin postizanje mainstream prihvatanja, a raste na mnogo puta to je trenutna tržišna kapitalizacija. To bi trebalo dati ekonomisti, i banke, dovoljno vremena da izrade planove za rukovanje sve potencijalne situacije koje se mogu pojaviti. Nadam se da ovo planiranje je već u toku.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

27. april 2015

Post Bitcoin

5 načina da kupite Bitcoin sa Paypal-om - načini prevare i legitimacije

Post Bitcoin

6 Novi Bitcoin bankomati i gdje ih naći

Post Bitcoin

Bitcoin Currency Converter - kako pretvoriti Bitcoin u USD

Post Bitcoin

Fleksibilno snabdevanje bitkoma neće stabilizovati cenu bitkoina

Post Bitcoin

Dnevni izveštaj kompanije Bitcoin: Hacked Road Canabis, Korbit podigao 3 miliona dolara, troškove troškova bitkoina i još mnogo toga

Post Bitcoin

Šta su Bitcoin blokovi i Bitcoin potvrde?

Post Bitcoin

Efekti bitkoina na sistem D - Ekonomija senka

Post Bitcoin

Da li je Bitcoin Mining vrijedan?

Post Bitcoin

Bitcoin bankarstvo: oproštajnim delimičnim rezervama

Post Bitcoin

Bitcoins Breakthrough je Nemoguće buduće platforme u delu 1

Post Bitcoin

FATF: Bitcoin pozitivni ali rizični za vlade