Bitcoin Banking: Opasnosti od rezervnog bankarskog sistema | Bosnian.Lamareschale.org

Bitcoin Banking: Opasnosti od rezervnog bankarskog sistema

Bitcoin Banking: Opasnosti od rezervnog bankarskog sistema

Bitcoinbanking je vjerovatno na vrlo udaljeni horizont, daleko od toga da bude implementirana u svim značajnim kapaciteta u mainstream ekonomiji. Međutim, to je moguće - i važno - da koriste ekonomiju stvoriti grubu viziju onoga što Bitcoin bankarstva može biti u budućnosti, sa posebnim osvrtom na efekte Bitcoin bankarskog o poslovnim ciklusima

Temelj poslovnog ciklusa, periodično faze Uspon i pad koje su od davnina muči tržišne ekonomije, leže u praksi frakcije bankarskog. U tržišnoj ekonomiji sa Bitcoin bankarstva, postaje nemoguće pokrenuti frakcijski rezerve, bez obzira na pravni status prakse. Stoga, ekonomija koja koristi Bitcoin bankarski će vrlo vjerojatno imati značajan utjecaj na stvaranje poslovnog ciklusa.

Ovaj članak služi kao uvodni, prvu ugradnju dva dijela serijala o teorijske ekonomije Bitcoin bankarstva. U ovom instalacija, mi ćemo osigurati osnovni pregled kako frakcije bankarskog proizvodi poslovnih ciklusa, a kako su ti ciklusi idu svojim tokom u postavke ravnoteže. U drugom dijelu, mi ćemo govoriti o tome kako Bitcoin bankarskog bi potencijalno mogla riješiti pitanja frakcije bankarskog i poslovnog ciklusa.

 Opasnost od frakcije bankarskog

Past Ekonomski Tretman frakcije bankarskog

 

Mnogi austrijski ekonomisti, dok je vrlo kritičan centralnog bankarstva, su uglavnom ignorisani ili odbacio opasnosti frakcije bankarskog. Ludwig von Mises - koji je postavio temelje za Hayek u teoriji dubina poslovnog ciklusa - tvrdi da obavezno 100% rezerve pokazatelji nisu bili potrebni. Umjesto toga, tržišne snage će na kraju iskorijeni bilo banaka s umjetno niske kamatne stope, a na tržištu bi se donijeti kamatnu stopu na svoju prirodnu razinu. Na ovaj argument zasnovan, Mises fokusirao svoje akademske energiju na razotkrivanju prijetnje centralnog bankarstva.

Friedrich Hayek sledila, a razvio austrijski teoriju poslovnog ciklusa na osnovu argumenta da su centralne banksartificially niže kamatne stope.

Murray Rotbard, za razliku od Mizesa i Hajek, tvrdio je da frakcije bankarskog inherentno lažne, i mora biti zabranjena u slobodnom društvu.

U novije vrijeme, Isus Huerta de Soto izložio na Rotbardova argument i pokazao kako frakcije bankarskog zakonski nespojiva sa prava na privatnu imovinu. Pored toga, de Soto je objasnio ekonomske posljedice pokretanja frakcionog rezervi, što pokazuje da se poslovni ciklusi zapravo potiču iz ove prakse, dok centralne banke samo pojačavaju poslovnih ciklusa i zaštite banaka od neuspjeha.

Naravno, mainstream ekonomske misli ne vidi inherentne opasnosti u delu bankarskog. Mainstream ekonomisti vjeruju da je stvaranje novca koji dolazi iz frakcije bankarskog, kada pod kontrolom i režiji centralne banke, može podstaći ukupnog rasta. Ovo vjerovanje vjerojatno proizlazi iz činjenice da su redovne škole misli nedostaje robustan i detaljnu teoriju kapitala.

Osnovni pregled kamatnih stopa u čisto slobodnom tržištu

Prije nego što ispitati kako frakcije bankarskog narušava tržišnu i proizvodi uspona i padova, moramo imati opšte razumijevanje o tome kako kamatne stope se određuju na slobodnom tržištu, i kako se te stope razvodnjena frakcije bankarskog.

Prvo, moramo shvatiti razliku između vremena depozita i depozita potražnje. Jednostavno rečeno, depoziti po viđenju su novac staviti u banku u svrhu čuvanja i uz očekivanje da može da povuče novac u bilo koje vrijeme za potrošnju ili gomilanja svrhe. Primjeri depozita po viđenju će biti upoznati provjere i štedne račune. Oročeni depoziti se sastoje od novca koji se taloži u svrhu investiranja. U vremenu depozit, deponentu daje svoj novac u banku s namjerom da primaju veću sumu novca na neki kasniji datum, bez očekivanja da bude u mogućnosti da se povuče novac prije roka dospijeća bez plaćanja penala naknadu.

Kamatne stope na bankarske kredite na slobodnom tržištu su određeni odnos između količine novca u depozita po viđenju i oročenih depozita. Na slobodnom tržištu, novac se može posuđen oročenih depozita, budući da je novac u tim računima su namijenjeni za ulaganja. Sredstva se ne mogu posudio od depozita po viđenju, ipak, jer deponentu stavio ili svoj novac u banci uz očekivanje da on ili ona može povući dio ili sve od depozita u bilo koje vrijeme, i pozajmljuje novac od bi je nedostupan deponentu. Stoga, na slobodnom tržištu, samo novac oročenih depozita može biti posuđen; kreditiranje depoziti po viđenju, uz istovremeno osiguranje štediša da je njihov novac je u potpunosti na raspolaganju će biti prevara, s negativne socijalne i ekonomske posljedice.

Od slobodnog tržišta kamatne stope određuje odnos između vremena i depozite po viđenju, a samo novac oročenih depozita može biti posuđen, proizilazi da je stvarni količine novca prisutan u oročenih depozita je glavni faktor u određivanju kamatnih stopa na bankarske kredite. Druge stvari jednake, veća količina novca će sniziti kamatne stope, kao i manji iznos bi se povećala kamatne stope.

Osnovni pregled kamatnih stopa Pod frakcije bankarskog

 

Pod frakcije bankarskog, međutim, prednost kamatna stopa vrijeme je dilutedby kreditiranja od depozita po viđenju. Razrjeđivanje odvija jer sredstava iz depozita po viđenju - koja se dodjeljuju prema potrošnji ili gomilanja - se daje investitorima kao kredit koji se mogu koristiti da se projekti koji zahtijevaju resurse kako bi se prebaciti na višim nivoima u strukturi kapitala. Dakle, umjesto odobravanja kredita isključivo na osnovu raspoloživi iznos oročenih depozita, koji je određen put preferencije, banke "umjetno" niže kamatne stope, uzimajući iz depozite po viđenju, čime se povećava iznos sredstava raspoloživih za kredite i smanjenje kamatne stope za kredite.

Od štediše očekivati ​​njihov novac biti na raspolaganju u svakom trenutku, banka ne oduzima od deponenata salda nakon što pozajmljuje iz svojih sredstava. Umjesto toga, oni drže puni iznos na raspolaganju, a oslanjaju na depozite drugih pokrovitelja kada se traži povlačenje. Ovaj proces dovodi do stvaranja novca. Na primjer, deponent stavlja $ 100 na štednju, banka krediti $ 50 te depozita na investitora, a banka osigurava deponenta da i dalje postoji $ 100 u svom računu, što je on ili ona će iskoristiti za kupovinu robe široke potrošnje. Dakle, $ 150 je stvorena iz ničega!

Frakcije bankarskog i poslovnih ciklusa

 

Rezultirajući promjene u strukturi proizvodnje koji dolaze iz tog procesa stvaranja novca predstavljaju glavni uzrok poslovnog ciklusa. Kada su depoziti po viđenju iznajmljeni, dužnici koristiti novac za ulaganje u višim fazama proizvodnje, dok je potražnja na tržištu ostaje konstantna - što znači da je roba koje su proizvele ove udaljenije fazama proizvodnje nemaju dovoljno potražnje da bude profitabilna. Od potražnje na tržištu se nije promijenila, cijene za rast robe široke potrošnje, jer resursi se pomjerila od proizvodnje robe široke potrošnje i u proizvodnju višeg roba reda, čime se smanjuje napajanje dok je potražnja ostaje konstantan. Istovremeno, cijene za veće roba bi porasti zbog novca nastala iz frakcije bankarskog omogućiti investitorima da ostvare veću potražnju.

Jednom kada postaje jasno da su projekti - finansiraju kamatnim stopama koje su niže nego što bi se odredila čisto vremenske preferencije - su neprofitabilna i neodrživ, dužnici moraju prestati proizvodnju i otpustiti svih svojih zaposlenih. Cijene za veće robu kako onda smanjiti kao rezultat smanjene potražnje, zbog investitori napuštaju svoje neprofitabilne projekte. Pored toga, potrošačke cijene smanjuju, kao i; resursi se dodeljuju proizvodnju robe široke potrošnje, vraćajući tržišna ravnoteža i snižavanje cijena. Međutim, cijene su spušteni još više jer je nezaposlenost je povećana, a time smanjenje potražnje. Nakon nekog vremena, rada i drugih faktora proizvodnje će biti u potpunosti vratiti u ravnotežu, a ekonomija će se vratiti u stanje koje je postojalo prije nego što je počeo rezerve stvaranje frakcijski novca.

Sada kada imamo osnovno razumijevanje o tome kako frakcije bankarskog može stvoriti poslovni ciklus u postavke ravnoteže, možemo zaključiti ovog uvodnog instalacije naša dva dijela serijala o tome kako Bitcoin bankarstva može utjecati na stvaranje poslovnih ciklusa. U drugom instalacije, mi ćemo raspravljati depozite po viđenju i oročene depozite pod Bitcoin bankarstva, bez obzira da li ili ne frakcije banka može uspješno poslovati pod Bitcoin bankarstva, a do koje mjere Bitcoin bankarski utiče na stvaranje i ozbiljnosti poslovnog ciklusa. 

Povezane vijesti


Post Bitcoin

VT $ 19M vrijedi za aukciju u Australiji - Reakcije bitkoinskog tržišta!

Post Bitcoin

Na Bitcoin i Fear

Post Bitcoin

Bitcoin kao roba: Licenca za oporezivanje?

Post Bitcoin

12 odličnih Bitcoin Memes

Post Bitcoin

Bitcoin Economics Size Block i Gavin Andressen

Post Bitcoin

Bitcoin Margin Trading Options za početnike

Post Bitcoin

Bitcoin zvanično legalan u Kaliforniji! Gov. Jerry Brown potpisao AB129!

Post Bitcoin

Bitkoin je u balonu i evo kako će se pasti - CNBC

Post Bitcoin

FATF: Bitcoin pozitivni ali rizični za vlade

Post Bitcoin

Ne treba da pokušavamo da uklonimo Bitcoin u postojeće pravne strukture

Post Bitcoin

Zašto se Bitcoin eksperti ne plaše napada od 51%

Post Bitcoin

Izveštaj o ceni od 7-10